Opinie o kosmetykach GardX Protection.
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Witam serdecznie, chciałbym zapytać czy ma ktoś jakieś doświadczenia z kosmetykami GardX Protection? Bo tak się składa że dostałem od taty taki mały zestawik z tej firmy i chciałbym się dowiedzieć coś o stosowaniu tych kosmetyków i co do nich dokupić aby mieć zestaw dla początkującego w kwestii pielęgnacji lakieru. Co do takich zestawów dla początkujących to czytałem na forum i wiem mniej-więcej co wybrać na początek, ale chciałbym aby ktoś mi doradził jak wpleść te moje kosmetyki GardX w taki zestawik i co dokupić na początek przygody z pielęgnacją lakieru Za wszelką pomoc z góry dziękuję A tu wklejam zdjęcia tych kosmetyków :
Do tego mam jeszcze jakąś ściereczkę z mikrofibry i taką rękawicę, również z mikrofibry.Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
adriaanos,
Co do jakość się nie wypowiadam nie używałem, przedstawiony przez Ciebie zestaw to
1) jakis preparat do usuwania ptasich odchodów
2) wosk na mokro
3) szampon a woskiem
4) niewidzialna wycieraczka
noo sam widzisz ani pre-wash-u z tego nie zrobi ani zasadniczego mycia bo szampony w woskiem... nikt nie wie ile tak naprawdę tego wosku jest, jaki to wosk itd... w detailngu preferuje się szampony o neutralnym nie mylic z naturalnym pH. Co musisz dokupić... wg mnie wszystko bo poza szamponem nie masz nic ... ale nie wiem jak bardzo chcesz sie zagłebić ile chcesz wydać co chcesz osiągnąć...
Co do jakość się nie wypowiadam nie używałem, przedstawiony przez Ciebie zestaw to
1) jakis preparat do usuwania ptasich odchodów
2) wosk na mokro
3) szampon a woskiem
4) niewidzialna wycieraczka
noo sam widzisz ani pre-wash-u z tego nie zrobi ani zasadniczego mycia bo szampony w woskiem... nikt nie wie ile tak naprawdę tego wosku jest, jaki to wosk itd... w detailngu preferuje się szampony o neutralnym nie mylic z naturalnym pH. Co musisz dokupić... wg mnie wszystko bo poza szamponem nie masz nic ... ale nie wiem jak bardzo chcesz sie zagłebić ile chcesz wydać co chcesz osiągnąć...
http://carsdetailing.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Przeglądałem ten temat : viewtopic.php?f=175&t=546799" onclick="window.open(this.href);return false; . I myślę że zdecyduje się na produkty tam polecone, a mógłbyś polecić jakieś aplikatory na początek? Jakiego typu brać, czym myć auto, mikrofibrą będzie dobrze?
adriaanos pisze:Przeglądałem ten temat : viewtopic.php?f=175&t=546799 . I myślę że zdecyduje się na produkty tam polecone,
Trochę groch z kapustą w tym wątku...
ten decabit... no równie dobrze można użyć nafty czy benzyny ekstrakcyjnej
co do AiO sa fani, są przeciwnicy ja tam w preparacie do wszystkiego wow nie widze,
aplikatory jakie weźmiesz będzie dobrze nawet no name często są dobre, czym myć rękawicą może być z microfibry ale lepsze są kudłate z włosa czy to naturalnego czy syntetycznego.
http://carsdetailing.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
A jest jakaś sensowna alternatywa, w stosunku do produktów z tamtego tematu? Oczywiście w tych pieniądzach mniej-więcej.gusiak11 pisze:Trochę groch z kapustą w tym wątku...
ten decabit... no równie dobrze można użyć nafty czy benzyny ekstrakcyjnej
co do AiO sa fani, są przeciwnicy ja tam w preparacie do wszystkiego wow nie widze,
adriaanos,
Zamiast bez sensu błądzić określ budżet i będzie łatwiej
Zamiast bez sensu błądzić określ budżet i będzie łatwiej
Nie mam jakoś określonego budżetu, potrzebuję czegoś na start powiedzmy w granicach 100 zł, no mało, wiem ale wydatków masa, zawieszenie ostatnio robiłem, opony muszę kupić, ciężko Z czasem coś bym dokupił, bo miałem nadzieję że coś z tych kosmetyków GardX się przyda, mówiłeś że tylko szampon, ten wosk nie da rady na tymczasem ? :/ Bo chciałem na początek jako szampon używać ten szampon Gardx i potem ten "Conserver", a jakbym "wyciapał" to coś już normalnego bym dokupił, jak sądzisz ?gusiak11 pisze:określ budżet