Witam,
Mam problem ze zbierającą się wodą w bagażniku, mokro jest zawsze z lewej strony pod lampą i w komorze koła zapasowego...
wcześniej już uszczelniałem lewą lampę i wokół jej mocowania jest SUCHO a mimo to na wykładzinie i tak zbierała się woda...
dziś postanowiłem się za to zabrać i poszukać przyczyny dostawania się wody do środka.
Jedynymi miejscami gdzie było wilgotno były te otwory umieszczone mniej więcej pod lampami:
Lanie wody po aucie też za wiele nie dawało, cały czas było tam tak samo wilgotno bez jakiś spektakularnych przelewów :/
powiedzcie mi, skąd może jeszcze lecieć woda do bagażnika, czy są w karoserii z tyłu jakieś dodatkowe otwory pod zderzakiem? Wykluczyłem następujące przyczyny:
- miejsce wyjścia wiązki do klapy bagażnika jest szczelne,
- odpływy wody szyberdachu na swoich miejscach i drożne,
- lewa lampa była uszczelniona i mimo to woda zbierała się pod nią,
- prawa lampa faktycznie przepuszczała ale to nie wytłumaczyłoby obecności wody pod lewą lampą,
- sama klapa bagażnika również jest szczelna,
Plus pytanie premium:
Prawa strona:
Lewa strona:
czy oryginalnie tylko z jednej strony było montowane wygłuszenie ?
Bora woda w bagażniku
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Bora woda w bagażniku
Zacznij od sprawdzenia lamp === mają z tyłu pseudo uszczelki , które po latach puszczają wodę ... a jak jest jej dużo to się przelewa do auta ...
Sposobem na to jest podklejenie nową uszczelką ( kupisz w markecie )
Inna przyczyna - Klapa za słabo przylega do uszczelki bagażnika .... lub też sama uszczelka jest gdzieś zdeformowana etc
Sposobem na to jest podklejenie nową uszczelką ( kupisz w markecie )
Inna przyczyna - Klapa za słabo przylega do uszczelki bagażnika .... lub też sama uszczelka jest gdzieś zdeformowana etc
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Bora woda w bagażniku
Na obecną chwilę ponownie uszczelniłem lampy i wysuszyłem wnętrze.
Zauważyłem, że nie na każdej śrubie lampy był taki zewnętrzny kapturek/uszczelka, i w sumie nie wiem czy to standard czy ktoś o nich zapomniał ale mimo to uszczelniłem i te miejsca.
W weekend będę mieć miejsce i czas na ponowne sprawdzenie czy to pomogło.
Zauważyłem, że nie na każdej śrubie lampy był taki zewnętrzny kapturek/uszczelka, i w sumie nie wiem czy to standard czy ktoś o nich zapomniał ale mimo to uszczelniłem i te miejsca.
W weekend będę mieć miejsce i czas na ponowne sprawdzenie czy to pomogło.
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Bora woda w bagażniku
najczęściej ten problem dają lampy i te wspaniałe uszczelki... rozbebesz bagażnik jedz na myjnie i obserwuj co się dzoieje a dr osoba niech siedzi za kierownicą i na pewno znajdziesz ;p
Golf III 1.8 benz z LPG
Passat B5 1.9 TDI AFN
obecnie VW GOLF 4 variant 1.9 tdi ALH
VOLKSWAGEN Golf IV variant . BORYS
Passat B5 1.9 TDI AFN
obecnie VW GOLF 4 variant 1.9 tdi ALH
VOLKSWAGEN Golf IV variant . BORYS
Bora woda w bagażniku
CB nie jest wprowadzane w tamtym miejscu może po prostu po kablu leci albo uszczelka uszkodzona
Mój golfer ---> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=592426
Bora woda w bagażniku
Gonzo5, nie mam CB ;]
temat opanowany, w bagażniku sucho
problemem były te piankowe uszczelki lamp a także brak uszczelek przy śrubach mocujących .... albo czary i klątwy
przy następnej powodzi chyba zakleje te uszczelki w cholere budapremem.
temat opanowany, w bagażniku sucho
problemem były te piankowe uszczelki lamp a także brak uszczelek przy śrubach mocujących .... albo czary i klątwy
przy następnej powodzi chyba zakleje te uszczelki w cholere budapremem.