najlepiej po opuszczeniu auta na kołaCzechuLG pisze:Czy jak montujemy wahacz z nowymi tulejami to ma znaczenie kiedy dokręcamy tuleję przednią?
Golf IV Demontaż wahaczy do wymiany tuleji gumowych
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
- majster heniek
- Forumowy spamer :)
- Auto: Jest
- Silnik: też
Re: Golf IV Demontaż wahaczy do wymiany tuleji gumowych
Witam
Mam mały pytanie nie wiem czy dobry temat wybrałem?. Musze zmienić tylne tuleje przednich wahaczy w MKIV ale że przednie tuleje i sworznie troche nalatane mają więc tez wymienie. Tylko czy to prawda że te tylne (pionowe) firmy LEMFORDERA nie mają żadnych oznaczeń ani znaczka LEM...? tylko pudełko a w pudełku Bóg wie co? Znalazłem taki zestaw na alledrogo i sprzedawca po zapytania odpowiedział że poziome i sworznie mają oznaczenia i numery a pionowe nie mają żadnych.
Z góry dzięki za odpowiedź
Mam mały pytanie nie wiem czy dobry temat wybrałem?. Musze zmienić tylne tuleje przednich wahaczy w MKIV ale że przednie tuleje i sworznie troche nalatane mają więc tez wymienie. Tylko czy to prawda że te tylne (pionowe) firmy LEMFORDERA nie mają żadnych oznaczeń ani znaczka LEM...? tylko pudełko a w pudełku Bóg wie co? Znalazłem taki zestaw na alledrogo i sprzedawca po zapytania odpowiedział że poziome i sworznie mają oznaczenia i numery a pionowe nie mają żadnych.
Z góry dzięki za odpowiedź
- ciachotdi
- diesel m@ster
- Auto: Seat mii
Z własnego doświadczenia wiem że na alledrogo żenią niezłe buble ostatnio też kupowałem tuleje miały być z febi, za chiny ludowe nie można było ich wprasować w wachacz.
Pojechałem do intercarsu i kupiłem zwykłe z firmy moog i jestem zadowolony. Stracone ino kupe nerwów i czasu
Pojechałem do intercarsu i kupiłem zwykłe z firmy moog i jestem zadowolony. Stracone ino kupe nerwów i czasu
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem że na świecie jest
tylu idiotów
tylu idiotów
oczywiscie ze ma. Dokrecic ja nalezy gdy auto juz stoi na ziemi. Dokrecenie jej na podniesionym aucie spowoduje jej szybsze zerwanie, gdyz bedzie ona caly czas napieta.CzechuLG pisze:Odkopię temat.
Czy jak montujemy wahacz z nowymi tulejami to ma znaczenie kiedy dokręcamy tuleję przednią?
MK IV AJM
- marcinnxtdi
- Użytkownik
Panowie wymieniłem tuleje jak w poradzie, wszystko skręciłem dokładnie ale teraz mam problem .
Kierownica jest krzywo żeby jechać prosto muszę ją w prawo trzymać, orientuje się ktoś co może być źle ?
Kierownica jest krzywo żeby jechać prosto muszę ją w prawo trzymać, orientuje się ktoś co może być źle ?
Witam wymieniłem wczoraj sworzen i tylne tuleje na wachaczu. Po wymianie bardzo lekko chodzi mi wspomaganie i na kierownicy czuje każdą dziure. Orientuje się ktoś czym to może być spowodowane ? I czy po takiej wymianie należy ponownie ustawić zbierznosc ?
-
- Forum Master
koledzy marcinnxtdi oraz Furai jechać na geometrie trzeba
- ciachotdi
- diesel m@ster
- Auto: Seat mii
jak to czym ? nowym sworzniem to normalne zjawisko przecież nie tulejąFurai pisze: Orientuje się ktoś czym to może być spowodowane ?
i tak i nie, jeżeli nie ściąga w którąś stronę to bym nie ruszał lecz zbieżność byłą ustawiana była na starym sworzniuFurai pisze: I czy po takiej wymianie należy ponownie ustawić zbierznosc ?
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem że na świecie jest
tylu idiotów
tylu idiotów
- bombel1191
- Mały gagatek
Geometrie na 100% trzeba sprawdzić bo można się później nie miło rozczarować stanem opon;-)