***Kupujemy używany samochód - informacje pytania, porady***
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
Passat b6 2.0 TFSI 200KM 190tyś 2006 przebiegu cena 28 tyś
Opłaca mi się ogólnie pakować w to autko? Czy zdołam je wykarmić i czy jest ono mocno awaryjne? No i oczywiście czy cena jest stosowna? Tak to wygląda:
Samochód garażowany przez cały okres eksploatacji. Wszystkie szyby oryginalne. Samochód w 100% bezwypadkowy, oryginalny lakier. Silnik i zawieszenie w stanie idealnym. Wymieniłem kompletny rozrząd przy przebiegu 144 000 km (faktura vat). Wymieniłem sprzęgło (tarcza + docisk) przy przebiegu 160 000 km oraz klocki i tarcze hamulcowe przy przebiegu 165 000 km (również faktura vat). W grudniu 2013 kupiłem nowy akumulator 78 Ah. Środek auta utrzymany w stanie idealnym. Wszystko sprawne. Wymiany oleju robione co 15 tyś km (wpis do książki + faktury). Przebieg na chwilę obecną to 199 000 km.
Samochód garażowany przez cały okres eksploatacji. Wszystkie szyby oryginalne. Samochód w 100% bezwypadkowy, oryginalny lakier. Silnik i zawieszenie w stanie idealnym. Wymieniłem kompletny rozrząd przy przebiegu 144 000 km (faktura vat). Wymieniłem sprzęgło (tarcza + docisk) przy przebiegu 160 000 km oraz klocki i tarcze hamulcowe przy przebiegu 165 000 km (również faktura vat). W grudniu 2013 kupiłem nowy akumulator 78 Ah. Środek auta utrzymany w stanie idealnym. Wszystko sprawne. Wymiany oleju robione co 15 tyś km (wpis do książki + faktury). Przebieg na chwilę obecną to 199 000 km.
- kw
- Forum Master
- Auto: BMW 330i
- Silnik: B48
***Kupujemy samochód - informacje, pytania, porady***
Skąd wiesz? Większość gniotów można pod to zakwalifikować?Qcur pisze:100% bezwypadkowy, oryginalny lakier
JasneQcur pisze:Wymieniłem sprzęgło (tarcza + docisk) przy przebiegu 160 000 km
A ile zarabiasz i ile masz dzieci na utrzymaniu ?Qcur pisze:Czy zdołam je wykarmić
Było: Polo 86c2f 1.0 LPG
Był: Golf 1.9 TDI ALH
Była: BMW E91 318d + chip
Jest: BMW F30 318d + chip, BMW G20 msport 258 ps
Re: Passat b6 2.0 TFSI 200KM 190tyś 2006 przebiegu cena 28 t
Odpuść sobie to auto.Qcur pisze:...Czy zdołam je wykarmić?...
Skoro masz wątpliwości, czy je utrzymasz to nie warto się pakować.
Samochód to narzędzie tak samo jak wkrętak czy młotek.
Narzędzie nie powinno być pozycją nr 1 w budżecie. No chyba, że przynosi dochód większy niż koszty.
http://olx.pl/oferta/wolksvagen-bora-1- ... cxuNB.html" onclick="window.open(this.href);return false;
A jak to jest z tymi skrzyniami w 1.6?
Warto wchodzić w remontowaną skrzynię czy jednak ryzyko duże, że źle zrobione i szukać innych silników? wczoraj dzwoniłem w sprawie innego 1.6 i miał te z wymienianą skrzynię
Warto wchodzić w remontowaną skrzynię czy jednak ryzyko duże, że źle zrobione i szukać innych silników? wczoraj dzwoniłem w sprawie innego 1.6 i miał te z wymienianą skrzynię
Witam. Jestem zainteresowany kupnem Golfa VI, interesuję mnie zwykły silnik 1.6 wolnossący, podobno bezawaryjny i ładnie komponuję się z gazem. Moje przebiegi roczne to 8-10 tyś. km. Potrzebuję opinię jakimi silnikami nie zawracać sobie głowy, nie interesuję mnie Diesel. Na auto mam mniej więcej pond 30 tyś.zł.
Jakie opinie są na temat wolnossącego 1.4 ???????????
Co myślicie o tej ofercie ????
http://otomoto.pl/oferta/volkswagen-gol ... 6f37544c95" onclick="window.open(this.href);return false;
Z góry dzięki
http://otomoto.pl/oferta/volkswagen-gol ... 6f37544c95" onclick="window.open(this.href);return false;
Z góry dzięki
Re: ***Kupujemy samochód - informacje, pytania, porady***
Ogólnie 1,6 dobra jednostka, dużo lepsza niż te wszystkie TSI/TFSI, chociaż Golfa R może i bym sam zakupił Natomiast 1,6 jest ok, ale dynamiką nie grzeszy, za to 1,4 to pomyłka w takim aucie. Ten egzemplarz niby jest ok, chociaż dziwny, biedny bo tylko z przodu elektryczne szyby?? Ogólnie poprawne auto, takie akurat, do miasta jak znalazł, gorzej na trasie bo dynamika średnia i pewnie głośno bo silnik nie ma tej mocy konkretnej. Zależy jak kto jeździ bo jak 80-90 przeważnie to spokojnie da radę, ale jak ktoś chce zasuwać 150 km/h na autostradzie to raczej będzie dyskomfort w hałasie i w powolnym zbieraniu się auta.pijok190 pisze:Witam. Jestem zainteresowany kupnem Golfa VI, interesuję mnie zwykły silnik 1.6 wolnossący, podobno bezawaryjny i ładnie komponuję się z gazem. Moje przebiegi roczne to 8-10 tyś. km. Potrzebuję opinię jakimi silnikami nie zawracać sobie głowy, nie interesuję mnie Diesel. Na auto mam mniej więcej pond 30 tyś.zł.
Z góry dzięki
Wg mnie auto może być ok, te auta tak chodzą +/- 30 tys z tym silnikiem. Warto obejrzeć i tak jak mówię na 1,4 nawet nie patrz, szkoda pieniędzy.
pijok190 pisze:Witam. Jestem zainteresowany kupnem Golfa VI, interesuję mnie zwykły silnik 1.6 wolnossący, podobno bezawaryjny i ładnie komponuję się z gazem. Moje przebiegi roczne to 8-10 tyś. km. Potrzebuję opinię jakimi silnikami nie zawracać sobie głowy, nie interesuję mnie Diesel. Na auto mam mniej więcej pond 30 tyś.zł.
Z góry dzięki
1.4 sobie odpuść tak jak kolega wyżej napisał, a 1.6 to bardzo dobry silnik jeżeli nie jesteś wymagający co do osiągów. Racja że dobrze współpracuje z gazem, ale czy przy Twoich przebiegach t.j. ~700km miesięcznie jest sens go zakładać?
Raczej już wszystkie felerne skrzynie w tak wiekowych autach (tych jeżdżących) zdążyły paść i albo je wymieniono na te mlodsze poprawione, albo na te same (z jakiśch powypadkowych czy kradzionym), albo zostały zregenerowane. Moim zdaniem ta ostania opcja jest najlepsza. Z resztą auto jest proste jak budowa cepa, poza tą skrzynią nie bardzo jest sie co zepsuć, co moglo by dużo kosztować. No juz chyba tylko silnik mógłby paść, więc nie ma co dramatyzowac tylko kupić i jeździć. Ten konkretny egzemplarz jest moim zdaniem warty uwagi.lukas63 pisze:http://olx.pl/oferta/wolksvagen-bora-1- ... cxuNB.html
GTI Edition 16v: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 2#p6794683
- kw
- Forum Master
Ten konkretny egzemplarz sobie odpuść. Cena wysoka, a auto wygląda jakby ktoś nim pole obrabiał. Z jednej strony stal, z drugiej alu Wolkswagen Tym dalej jeżdżę do pracy bo tanie spalanie a nowe do kościoła jak na razie.lukas63 pisze:http://olx.pl/oferta/wolksvagen-bora-1- ... cxuNB.html
Z tymi felgami to się przyjrzyj, że zdjęcia są z innego okresu, tam gdzie są alufelgi ewidentnie jesień, a na stalówkach błoto po zimie... Po prostu wrzucił zdjęcia jakie miał na szybko.
No właśnie wydaję mi się że dla mnie będzie aż nad to te 1.6. Do tej pory jeździłem VW Polo 1.2 dlatego myślę że ten Golf 1.6 to dobry wybór. No właśnie a jak ze spalaniem tego silniczka 1.6 jest ??????? przeciętnego Kowalskiego nie puści z torbami??
Dzięki z góry.
Dzięki z góry.
No 10l gazu raczej nikogo nie puści z torbami...
- kw
- Forum Master
Ja zaczynałem od polo 1.0l+LPG 45 koni (ze 3 zdechły od gazu) i przesiadłem się na golfa iv TDI 90ps, w sumie fajnie było przez 5 lat ale zawsze chciałem wiecej mocy. Teraz prawie 180 koni pod kapciem a i tak mocy nigdy za wiele A tak serio - jak ma Cię auto puścić z torbami to skalkuluj lepiej czy masz zabezpieczone środki na opony, OC, oleje. Już widziałem jednego cwaniaka co kupił passata za 40tys a nie miał na nowe tarcze, serio temat do przemyślenia bo jest masa debili, którzy kupują auto i nie mają na utrzymanie go w stanie technicznym niezagrażającym otoczeniu, a jeździć się chce.pijok190 pisze:No właśnie wydaję mi się że dla mnie będzie aż nad to te 1.6. Do tej pory jeździłem VW Polo 1.2 dlatego myślę że ten Golf 1.6 to dobry wybór. No właśnie a jak ze spalaniem tego silniczka 1.6 jest ??????? przeciętnego Kowalskiego nie puści z torbami??
Dzięki z góry.
Nie no taaki cwaniak to nie jestem i dlatego pytam :) ale no właśnie za bardzo nie orientuję się jak wzrosną opłaty za oc, komplet kół itd. Poszukam w necie i przeanalizuję, dzięki z góry :)kw pisze:Ja zaczynałem od polo 1.0l+LPG 45 koni (ze 3 zdechły od gazu) i przesiadłem się na golfa iv TDI 90ps, w sumie fajnie było przez 5 lat ale zawsze chciałem wiecej mocy. Teraz prawie 180 koni pod kapciem a i tak mocy nigdy za wiele A tak serio - jak ma Cię auto puścić z torbami to skalkuluj lepiej czy masz zabezpieczone środki na opony, OC, oleje. Już widziałem jednego cwaniaka co kupił passata za 40tys a nie miał na nowe tarcze, serio temat do przemyślenia bo jest masa debili, którzy kupują auto i nie mają na utrzymanie go w stanie technicznym niezagrażającym otoczeniu, a jeździć się chce.pijok190 pisze:No właśnie wydaję mi się że dla mnie będzie aż nad to te 1.6. Do tej pory jeździłem VW Polo 1.2 dlatego myślę że ten Golf 1.6 to dobry wybór. No właśnie a jak ze spalaniem tego silniczka 1.6 jest ??????? przeciętnego Kowalskiego nie puści z torbami??
Dzięki z góry.