Audi A3 Sportback Ambition TFSI 150KM S-tronic 2015 piteks
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, jhosef, Stalu, VIP
pietks, przepraszam ze w Twoim temacie ale...jesli idzie o detailing to raz ze ogromna wiedza a dwa ze inni koledzy tez sporo wnosza do tematu.
Koncowki rur wydechowych....Twoje slicznie blyszcza. Moje...juz nie. Jakis pomysl jak je doprowadzic do stanu sprzed 9 miesiecy?
Koncowki rur wydechowych....Twoje slicznie blyszcza. Moje...juz nie. Jakis pomysl jak je doprowadzic do stanu sprzed 9 miesiecy?
Re: Audi A3 Sportback Ambition TFSI 150KM S-tronic 2015 pite
Od siebie dodam że oprócz profesjonalnych kosmetyków,działaja domowe sposoby jak mleczko ciff itp. Sprawdzałem,działa;)ahdov pisze:pietks, przepraszam ze w Twoim temacie ale...jesli idzie o detailing to raz ze ogromna wiedza a dwa ze inni koledzy tez sporo wnosza do tematu.
Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka
- piteks
- _
- Auto: A3 8Y 2,0 190KM
- Silnik: TFSI
Nieśmiertelny autosol + fibra. Jak bardziej zapuszczone, to filc lub wełna stalowa (zamiast fibry)ahdov pisze:Koncowki rur wydechowych....
Ja bym sobie jednak odpuścił cifa, ajaxa, palemkę itp. wynalazki przy aucieMarss pisze:działaja domowe sposoby jak mleczko ciff itp.
dzieki. wlasnie sprawdzilem w leroy merlin i jest cos takiego za 18zl. "Pasta polerska METAL POLISH AUTOSOL" to moze byc to?piteks pisze:Nieśmiertelny autosol + fibra. Jak bardziej zapuszczone, to filc lub wełna stalowa (zamiast fibry)ahdov pisze:Koncowki rur wydechowych....Ja bym sobie jednak odpuścił cifa, ajaxa, palemkę itp. wynalazki przy aucieMarss pisze:działaja domowe sposoby jak mleczko ciff itp.
Dokladnie metal polish autosol jest rozwiazaniem Twojego problemu.Dzieki tej pascie bedziesz mial końcówki jak nowe.
Był: VW Polo 6N2, VW Golf 4, VW Golf 5,VW Passat B6, VW Golf 7, jest VW Jetta i VW GTI Performance 2018
no panowie dzieki wielkie.milymk7 pisze:Dokladnie metal polish autosol jest rozwiazaniem Twojego problemu.Dzieki tej pascie bedziesz mial końcówki jak nowe.
...juz nie zasmiecam
Nie polecaj czegoś, przed czym większość z nas przestrzega!Marss pisze:Od siebie dodam że oprócz profesjonalnych kosmetyków,działaja domowe sposoby jak mleczko ciff itp. Sprawdzałem,działa;)
Ori końcówki? Moje przez 2,5 roku nie wymagały żadnych wyszukanych metod mycia. Ile mają Twoje?ahdov pisze: Koncowki rur wydechowych....Twoje slicznie blyszcza. Moje...juz nie.
9m-cy. 18k km przelatane. 90% dlugie trasy takze mialem gdzie je "przypalic"marcinde pisze:Nie polecaj czegoś, przed czym większość z nas przestrzega!Marss pisze:Od siebie dodam że oprócz profesjonalnych kosmetyków,działaja domowe sposoby jak mleczko ciff itp. Sprawdzałem,działa;)Ori końcówki? Moje przez 2,5 roku nie wymagały żadnych wyszukanych metod mycia. Ile mają Twoje?ahdov pisze: Koncowki rur wydechowych....Twoje slicznie blyszcza. Moje...juz nie.
- piteks
- _
Nie zaśmiecaszahdov pisze:...juz nie zasmiecam
Jak już wyprowadzisz końcówki, to możesz je pokryć woskiem FK 1000 (finish kare 1000 high temp). W niektórych sklepach są nawet samplery. Daje świetnie radę tam gdzie jest gorąco .
Rozumiem kolege,kiedys w domu chcialem lekko zetrzec ta smole z rur i sprobowalem tym mleczkiem oczywiscie mala iloscia i zeszlo,dlatego powiedzialem ze to opcja jesli ktos szuka 'domowego' sposobu. Czytalem poza tym ze najlepszym srodkiem jest ten autosol jak kolega wspominal. Wiec jesli popelnilem jakis jeden z grzechow to przepraszammarcinde pisze:Nie polecaj czegoś, przed czym większość z nas przestrzega!Marss pisze:Od siebie dodam że oprócz profesjonalnych kosmetyków,działaja domowe sposoby jak mleczko ciff itp. Sprawdzałem,działa;)
Luz. Po prostu trzeba uważać z tymi środkami, bo można się niemiło zaskoczyć. Akurat nierdzewnym koncowkom krzywdy nie zrobisz, ale można poczytać o zniszczonych uszczelkach, luszczacym się plastikowym chromie przy szybach itp.
Przypadkiem zagladam i zawsze cos ciekawego wyniose z Twoich postow Piotrus Moje koncowki tez zapuszczone i mam dosyc mocna smole ,takze autosol musze zakupic.Widzalem ,gdzies na internetach jak gosc czyscil koncowki taka gabeczka z wlukien drucikowych.Ale niewiem czy to dobreo rozwiazanie ?I jeszcze jedno pytanie 4nano lepsze od Geyona ? Ja wlasnie w srode jade po q2rim.
Sky is the Limit
- piteks
- _
To pewnie była wełna stalowa. Na mocno zapuszczonych końcówkach daje sobie radę .MlodyB7 pisze:taka gabeczka z wlukien drucikowych.Ale niewiem czy to dobreo rozwiazanie ?
Jedna i druga powłoka spełnia swoje zadanie (generalnie chodzi o łatwość utrzymania felg w czystości). Cały sezon na kołach obie spokojnie oblatują. Różnica jak dla mnie jest tylko w kropelkowaniu, które na gyeon'ie jest rewelacyjne oraz w look'u na korzyść Koreańczyka .MlodyB7 pisze:4nano lepsze od Geyona ? Ja wlasnie w srode jade po q2rim.
Dorzucę ze q2rim banalnie sie nakłada, tak jak mówi piteks kropelkuje niesamowicie.
Nawet fajna sytuacja podjechalem na myjnie wczoraj tylko spłukać za 5 pln i za mna podjechl pan który wysiadl i zapalil papierosa i widzialemn zachodzi w glowe jak to sie dzieje ze z auta tak szybko spada woda a felgi suche i w koncu zgadl nie wytrzymal i pyta czy jakis inny nie opisany na panelu program wybralem,po czym ja ladnie odpowiedzialem ze to taka magia prosto z Korei podsumowujac widac q2rim robi robote.
Nawet fajna sytuacja podjechalem na myjnie wczoraj tylko spłukać za 5 pln i za mna podjechl pan który wysiadl i zapalil papierosa i widzialemn zachodzi w glowe jak to sie dzieje ze z auta tak szybko spada woda a felgi suche i w koncu zgadl nie wytrzymal i pyta czy jakis inny nie opisany na panelu program wybralem,po czym ja ladnie odpowiedzialem ze to taka magia prosto z Korei podsumowujac widac q2rim robi robote.
Był: VW Polo 6N2, VW Golf 4, VW Golf 5,VW Passat B6, VW Golf 7, jest VW Jetta i VW GTI Performance 2018