[mkIV] Uszkodzony mikrostyk, alarm, oświetlenie wnętrza
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Jestem po naprawie mikrostyków w 3 drzwiach.
W Leonie - drzwi kierowcy i przednie pasażera, w obu przypadkach wystarczyło podgięcie blaszki w środku mikrostyku, dodatkowo w mikrostyku od drzwi kierowcy wymieniłem ten bolec który się wciska bo był lekko starty już.
W Golfie IV natomiast w drzwiach kierowcy ten plastikowy bolec był połamany i gumka poszarpana więc założyłem górną część z nowego.
Mikrostyki na zamianę miałem takie http://allegro.pl/mikrostyk-zamka-vw-au ... 71499.html" onclick="window.open(this.href);return false;
W Leonie - drzwi kierowcy i przednie pasażera, w obu przypadkach wystarczyło podgięcie blaszki w środku mikrostyku, dodatkowo w mikrostyku od drzwi kierowcy wymieniłem ten bolec który się wciska bo był lekko starty już.
W Golfie IV natomiast w drzwiach kierowcy ten plastikowy bolec był połamany i gumka poszarpana więc założyłem górną część z nowego.
Mikrostyki na zamianę miałem takie http://allegro.pl/mikrostyk-zamka-vw-au ... 71499.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Witam mam duży problem ponieważ nie zamykają mi sie tylne prawe drzwi nie wazne czy to z pilota czy z kluczyka .. jak zamkne je recznie a potem na pilocie prubuje zamknąć to się otwierają w czym szukać problemu ? krańcówki ? błędy w vagu to :
6 BLEDY !!
00953 - Ograni. czasu oswietlenia
25-10 - Nie zdefiniowany warunek polaczen - Intermittent
01038 - Zabezp. term. centralnego ryglowania
35-10 - - - Intermittent
00928 - Naped zamka centralnego ryglowan. PL -F220
27-00 - Wartosc sygnalu niemozliwa
00912 - Wlacznik podnosnika szyby PL -E40
27-10 - Wartosc sygnalu niemozliwa - Intermittent
00929 - Naped zamka centralnego ryglowan. PP -F221
00931 - Naped zamka centr. rygl. TP -F223
Wiem że temat wałkowany milion razy ale Przepraszam .
6 BLEDY !!
00953 - Ograni. czasu oswietlenia
25-10 - Nie zdefiniowany warunek polaczen - Intermittent
01038 - Zabezp. term. centralnego ryglowania
35-10 - - - Intermittent
00928 - Naped zamka centralnego ryglowan. PL -F220
00912 - Wlacznik podnosnika szyby PL -E40
27-10 - Wartosc sygnalu niemozliwa - Intermittent
00929 - Naped zamka centralnego ryglowan. PP -F221
00931 - Naped zamka centr. rygl. TP -F223
Wiem że temat wałkowany milion razy ale Przepraszam .
-
- Nowicjusz
Witam
Jak sprawdzić czy za brak oświetlenia odpowiedzialny jest mikrostyk w zamku klapy ?
Kable w przelotce między budą a klapą są w porządku. Chciałem sobie założyć LEDowe oświetlenie.
Dzięki z góry
Jak sprawdzić czy za brak oświetlenia odpowiedzialny jest mikrostyk w zamku klapy ?
Kable w przelotce między budą a klapą są w porządku. Chciałem sobie założyć LEDowe oświetlenie.
Dzięki z góry
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
golfiasty79, mikrostyk w klapie nie ma nic wspólnego z oświetleniem w kabinie...
-
- Nowicjusz
Aha, ale jak sprawdzić i czy w ogóle istnieje taka możliwość ?
- Qto
- _
- Kontakt:
Możliwość czego?
...bo na Twoje pytanie już odpowiedziałem
...bo na Twoje pytanie już odpowiedziałem
Re: [mkIV] Uszkodzony mikrostyk, alarm, oświetlenie wnętrza
Czy to jest taki mikrostyk w drzwiach kierowcy?
Na zdjęciach zamka widać dwa przewody, a ten ma trzy złącza.
Według lektury wątku i oznaczenia to może być ten, ale te złącza?
Zobacz ofertę: Mikrostyk zamka VW audi SEAT skoda Oryginał FA
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5358004178" onclick="window.open(this.href);return false;
Na zdjęciach zamka widać dwa przewody, a ten ma trzy złącza.
Według lektury wątku i oznaczenia to może być ten, ale te złącza?
Zobacz ofertę: Mikrostyk zamka VW audi SEAT skoda Oryginał FA
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5358004178" onclick="window.open(this.href);return false;
- Qto
- _
- Kontakt:
Nie jest identyczny ale pasuje...jeden styk zostaje wolny
Z tego co czytam to identycznego nie dostanę (nowego), chyba, że w nowym zamku.
Które "nóżki" mają być podłączone?
Które "nóżki" mają być podłączone?
- Qto
- _
- Kontakt:
sprawdź miernikiem...czachus pisze:Które "nóżki" mają być podłączone?
ma być zwarcie przy otwartym zamku
Przy okazji wymiany tarcz i klocków, zaprowadziłem auto do "zamkowego". Męczył się z tym, ale nic w zasadzie nie wskórał, a dodatkowo coś namieszał. Centralny żyje własnym życiem. Przy otwartych drzwiach słychać czasem, że coś próbuje "mielić". Przestała się świecić ta dioda obok kołka ryglującego.
Nagle uwalił się bezpiecznik od centralnego, wymieniłem, zobaczymy jak długo pożyje.
Potrzeba mi chyba pomocy jakiegoś szpeca od centralnych. Niby ten co byłem miał ogarnąć....
Jakieś rady?
Jakiś zakład w Warszawie lub okolicach?
Nagle uwalił się bezpiecznik od centralnego, wymieniłem, zobaczymy jak długo pożyje.
Potrzeba mi chyba pomocy jakiegoś szpeca od centralnych. Niby ten co byłem miał ogarnąć....
Jakieś rady?
Jakiś zakład w Warszawie lub okolicach?
-
- Forum Master
- Auto: Bora
- Silnik: ARL
cinek2004czachus pisze:Jakiś zakład w Warszawie lub okolicach?
Re: [mkIV] Uszkodzony mikrostyk, alarm, oświetlenie wnętrza
dziś zmieniałem mikrostyk w moim Golfie 3d w drzwiach od kierowcy. Widziałem, że ten mój zamiennik ma 3 piny. Nie wiedziałem pod które podłączyć przewody by po otwarciu drzwi świeciła się kopertówka. Sprawdzałem zasadę działania oryginalnego mikrostyku. A więc tak. Drzwi są zamknięte, czyli zamek też jest zamknięty a co za tym idzie mikrostyk jest otwarty- bolec w nim wystaje. W ''ślimaku'' zamka jest zagłębienie - miejsce na bolec mikrostyka. W momencie gdy otwieramy drzwi to ''ślimak'' zamka się obraca i bolec mikrostyka zostaje wciśnięty, bo już nie znajduje się w owym zagłębieniu ''ślimaka''. Jak mikrostyk jest wciśnięty to następuje zamknięcie obwodu elektrycznego i następuje zaświecenie się kopertówki w drzwiach. A teraz by dojść które piny podłączyć kable to miernik w łapy ustawiony na zwarcie, bolec w mikrostyku wciśnięty i metodą prób i błędów, a są 3 szanse, sprawdzamy na których pinach przy wciśniętym bolcu mikrostyka odezwie się miernik. Foto podglądowe niżejQto pisze:sprawdź miernikiem...czachus pisze:Które "nóżki" mają być podłączone?
ma być zwarcie przy otwartym zamku
meine Golf LW5Z 3D AJM http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=442730" onclick="window.open(this.href);return false;
wiem. Jest takie coś jak edytuj post.
dziś zabrałem się za drugi mikrostyk. Tu zamieszczam foto mikrostyka w przypadku zamkniętych drzwi i zamka. Jak widać bolec jest wysunięty- kopertówka się nie świeci
a tu foto mikrostyka w momencie otworzenia drzwi. Jak widać mechanizm zamka wciska mikrostyk a ten dalej daje sygnał do zaświecenia się kopertówki
dziś zabrałem się za drugi mikrostyk. Tu zamieszczam foto mikrostyka w przypadku zamkniętych drzwi i zamka. Jak widać bolec jest wysunięty- kopertówka się nie świeci
a tu foto mikrostyka w momencie otworzenia drzwi. Jak widać mechanizm zamka wciska mikrostyk a ten dalej daje sygnał do zaświecenia się kopertówki
meine Golf LW5Z 3D AJM http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=442730" onclick="window.open(this.href);return false;