Seat Toledo II R36 Turbo 4x4 DSG
Moderator: G0 Karcio
Seat Toledo II R32 cel---> R36 Turbo 4x4
oho, się dzieje się
moje GTI ~~~~> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=439807
Seat Toledo II R36 Turbo
Bosch 044 zawita na pokładzie:) Gdyby ktos byl zainteresowany to mam jeszcze 1 szt na sprzedaż -480zl (cena rynkowa ok. 700zl) Nowa, orginalnie zapakowana.
Przy okazji, wie ktoś może czy orginalne przewody paliwowe w toledo/golf mk4 itp wystarczą do tych ok 600KM? i Czy nie będa zamulać pompy 044? Bo jeśli to nie jest konieczne to nie chciał bym ciągnąć dodatkowych przewodów
Przy okazji, wie ktoś może czy orginalne przewody paliwowe w toledo/golf mk4 itp wystarczą do tych ok 600KM? i Czy nie będa zamulać pompy 044? Bo jeśli to nie jest konieczne to nie chciał bym ciągnąć dodatkowych przewodów
JEDYNE W POLSCE TOLEDO R36Turbo :) www.facebook.com/SeatToledoR36Turbo
- jarekkoval
- Forum Master
- Kontakt:
- Rapix
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Seat Toledo II R36 Turbo
Hmm problemy z trakcją to na bank będą duże bo jednak NM i mocy tu będzie... Kolejna sprawa to ta kuta korba HGP chyba jej nie stosuje w R36, a robi tam ponad 700KM ?
Seat Toledo II R36 Turbo
Dawno nic nie pisałem, więc mały UP. Jak by ktoś chciał być ciągle na bieżąco to facebook.com/SeatToledor36Turbo
15.02.2016
Mala dostawa gratow, mam nadzieje ze nie beda wypadac zaplony na nowych ori cewkach bremi i swiecach irydowych
Teraz czekam na przekladke i panewki i powoli mozna zaczac skladac
18.02.2016
Bosch 044 zawita na pokładzie:) Gdyby ktos byl zainteresowany to mam jeszcze 1 szt na sprzedaż -480zl (cena rynkowa ok. 700zl) Nowa, orginalnie zapakowana. Orginalny Bosch 0580 254 044, żadne "044 style" itp.
26.02.2016
Dzis dotarla plyta odprezajaca 3mm
01.03.2016
Mala modyfikacja glowicy, calkowicie rezygnuje z wtrysku FSI i otwory po wtryskach zostaly zaspawane
01.03.2016
Tak wygladaja zawory SSĄCE! w silnikach z bezposrednim wtryskiem... w moim przypadku po przebiegu 27 tys km.
Kucizna powoli sie sklada
Dodatkowo zapodaje foty wzmocnienia bloku pod łapę silnika
Fota porownawcza starej i nowej panewki Jak widac stare w dobrej kondycji byly
03.03.2016
Małe SPA Teraz mam pewność ze w kanałach olejowych nie zalega zaden syf, co moglo by byc tragiczne w skutkach dla silnika Ciekawe co Mama powie jak sie dowie ze mylem silnik w wannie
Wszystko pieknie wymyte i powoli zaczynam składać:)
Sam wał wazy 21Kg a goły blok 52Kg, ciekawe ile bedzie ważył kpl silnik
04.03.2016
Wszystkie tłoki juz na swoim miejscu
Śruby do podpor walu dałem o klasie 12.9 (fabrycznie były 10.9), dałem ciut dłuższe bo był jeszcze zapas gwintu
Natomiast śruby do kutych korb są o wytrzymałości do 200 tyś PSI, ich klasa twardości jest podana w innej jednostce, ale są wytrzymalsze od seryjnych 12.9 (cos w stylu ARP)
12.03.16
Mała rzecz, a jak cieszy Lusterko AMBIENTE fotochromatyczne z passata W8, posiada czerwone diody świecące na tunel i wylaczany fotochrom Na fotach porownanie ze zwyklym fotochromatycznym
13.03.2016
Baran pospawany Trzeba jeszcze dac go jeszcze planowania płaszczyzn i dospawac odejscia do Wastegate
16.03.2016
Glowica splanowana, i złożona Całość powoli zaczyna przypominać silnik
Jako bonus fotka z porownania turbo gt35 z K04 z 1,8T 225KM
19.03.2016
Kolejna dostawa kilku brakujących grantów, tym razem z potestowego touarega 3,6 2015r
Gdyby ktos miał to kupię jeszcze :
Przeplywomierz 3,2 z audi a3, golf 5 itp
Łapę alternatora z golfa 4 2,3 170KM lub 2,8 204KM
Pompe wspomagania z kółkiem pasująca do powyższej łapy.
20.03.2016
Mój docisk jest ciezko wzmocnić, bo nie jest nitowany tylko "na haczyki" ale mimo to spróbuję go wzmocnić wkładając drugą sprężynę o grubosci 2mm, fabryczna ma 3mm, ale dwie nie wejdą i trzeba przerobić jedna na 2mm. Myślę ze pod 700Nm zniesie:)
22.03.2016
Wpadł wskaźnik parametrów, nie chciałem pchać mnustwa zegarów, bo to nie wyglada smacznie, wiec kupiłem wskaźnik "10w1"
Pokazuje on:
-Cisnienie oleju
-Cisnienie doładowania
-Cisnienie paliwa na listwie
-Temperature oleju
-Temperaturę cieczy
-EGT
-AFR
-Obroty silnika
-Prędkość pojazdu.
-Wolty
Pomiar czasów 0-100 0-200 1/4mili itp. A nawet godzinę:D
Gdyby był ktos zainteresowany takim to PW
Daje link poglądowy, cena oczywiscie niższa:)
http://www.neon-technologies.com.au/pro ... -gauge-kit" onclick="window.open(this.href);return false;
fotopodgladowe
25.03.2016
Siemens DEKA 6x 850cc Myślę ze paliwa mu nie zabraknie
Tu jeszcze pare elementów ukladanki ""
26.03.2016
Udalo sie stoczyć sprężynę z 3mm na 2mm wiec jest dobrze:) jeszcze trzeba obniżyć zelazko docisku o 2mm. I mozna składać:)
15.02.2016
Mala dostawa gratow, mam nadzieje ze nie beda wypadac zaplony na nowych ori cewkach bremi i swiecach irydowych
Teraz czekam na przekladke i panewki i powoli mozna zaczac skladac
18.02.2016
Bosch 044 zawita na pokładzie:) Gdyby ktos byl zainteresowany to mam jeszcze 1 szt na sprzedaż -480zl (cena rynkowa ok. 700zl) Nowa, orginalnie zapakowana. Orginalny Bosch 0580 254 044, żadne "044 style" itp.
26.02.2016
Dzis dotarla plyta odprezajaca 3mm
01.03.2016
Mala modyfikacja glowicy, calkowicie rezygnuje z wtrysku FSI i otwory po wtryskach zostaly zaspawane
01.03.2016
Tak wygladaja zawory SSĄCE! w silnikach z bezposrednim wtryskiem... w moim przypadku po przebiegu 27 tys km.
Kucizna powoli sie sklada
Dodatkowo zapodaje foty wzmocnienia bloku pod łapę silnika
Fota porownawcza starej i nowej panewki Jak widac stare w dobrej kondycji byly
03.03.2016
Małe SPA Teraz mam pewność ze w kanałach olejowych nie zalega zaden syf, co moglo by byc tragiczne w skutkach dla silnika Ciekawe co Mama powie jak sie dowie ze mylem silnik w wannie
Wszystko pieknie wymyte i powoli zaczynam składać:)
Sam wał wazy 21Kg a goły blok 52Kg, ciekawe ile bedzie ważył kpl silnik
04.03.2016
Wszystkie tłoki juz na swoim miejscu
Śruby do podpor walu dałem o klasie 12.9 (fabrycznie były 10.9), dałem ciut dłuższe bo był jeszcze zapas gwintu
Natomiast śruby do kutych korb są o wytrzymałości do 200 tyś PSI, ich klasa twardości jest podana w innej jednostce, ale są wytrzymalsze od seryjnych 12.9 (cos w stylu ARP)
12.03.16
Mała rzecz, a jak cieszy Lusterko AMBIENTE fotochromatyczne z passata W8, posiada czerwone diody świecące na tunel i wylaczany fotochrom Na fotach porownanie ze zwyklym fotochromatycznym
13.03.2016
Baran pospawany Trzeba jeszcze dac go jeszcze planowania płaszczyzn i dospawac odejscia do Wastegate
16.03.2016
Glowica splanowana, i złożona Całość powoli zaczyna przypominać silnik
Jako bonus fotka z porownania turbo gt35 z K04 z 1,8T 225KM
19.03.2016
Kolejna dostawa kilku brakujących grantów, tym razem z potestowego touarega 3,6 2015r
Gdyby ktos miał to kupię jeszcze :
Przeplywomierz 3,2 z audi a3, golf 5 itp
Łapę alternatora z golfa 4 2,3 170KM lub 2,8 204KM
Pompe wspomagania z kółkiem pasująca do powyższej łapy.
20.03.2016
Mój docisk jest ciezko wzmocnić, bo nie jest nitowany tylko "na haczyki" ale mimo to spróbuję go wzmocnić wkładając drugą sprężynę o grubosci 2mm, fabryczna ma 3mm, ale dwie nie wejdą i trzeba przerobić jedna na 2mm. Myślę ze pod 700Nm zniesie:)
22.03.2016
Wpadł wskaźnik parametrów, nie chciałem pchać mnustwa zegarów, bo to nie wyglada smacznie, wiec kupiłem wskaźnik "10w1"
Pokazuje on:
-Cisnienie oleju
-Cisnienie doładowania
-Cisnienie paliwa na listwie
-Temperature oleju
-Temperaturę cieczy
-EGT
-AFR
-Obroty silnika
-Prędkość pojazdu.
-Wolty
Pomiar czasów 0-100 0-200 1/4mili itp. A nawet godzinę:D
Gdyby był ktos zainteresowany takim to PW
Daje link poglądowy, cena oczywiscie niższa:)
http://www.neon-technologies.com.au/pro ... -gauge-kit" onclick="window.open(this.href);return false;
fotopodgladowe
25.03.2016
Siemens DEKA 6x 850cc Myślę ze paliwa mu nie zabraknie
Tu jeszcze pare elementów ukladanki ""
26.03.2016
Udalo sie stoczyć sprężynę z 3mm na 2mm wiec jest dobrze:) jeszcze trzeba obniżyć zelazko docisku o 2mm. I mozna składać:)
Seat Toledo II R36 Turbo
Kolejna porcja zaległych operacji
2.04.2016
Sprzęgło zostało finalnie wzmocnione, mam nadzieje ze bedzię działać:)
03.04.2016
i w piz** i wylądował
Nawet sie nie spodziewałem że tu tyle miejsca na turbo jest, ale to dobrze:D
05.04.2016
06.04.2016
Kolejna porcja zabawek :d
Intercooler 600x300x76mm
Wastegate 60mm, naprawdę kolos :O
Bandaz na barana 10m
Ciekawe czy upchne tak duzy IC pod zwykly zderzak
08.04.2016
Pierwsze przymiarki trzeba ciąć pas, belkę i zderzak, ale wszystko ładnie się ogarnie, i z zewnątrz pozostanie Sleeper'kiem
Prototyp kolektora dolotowego z kartonu Później kolega mi narysuje w CAD, wytnie się z alu i poskłada klocki
[/quote]
2.04.2016
Sprzęgło zostało finalnie wzmocnione, mam nadzieje ze bedzię działać:)
03.04.2016
i w piz** i wylądował
Nawet sie nie spodziewałem że tu tyle miejsca na turbo jest, ale to dobrze:D
05.04.2016
06.04.2016
Kolejna porcja zabawek :d
Intercooler 600x300x76mm
Wastegate 60mm, naprawdę kolos :O
Bandaz na barana 10m
Ciekawe czy upchne tak duzy IC pod zwykly zderzak
08.04.2016
Pierwsze przymiarki trzeba ciąć pas, belkę i zderzak, ale wszystko ładnie się ogarnie, i z zewnątrz pozostanie Sleeper'kiem
Prototyp kolektora dolotowego z kartonu Później kolega mi narysuje w CAD, wytnie się z alu i poskłada klocki
[/quote]
Seat Toledo II R36 Turbo
ciekaw jestem czy to zagra
„Nie umiera ten, kto trwa w sercach i pamięci naszej”
-
- Mały gagatek
Seat Toledo II R36 Turbo
mały UP
16.04.2016
Jeszcze kupić rurki alu 51mm. Zrobić z nich trąbki i mozna spawac ssacy:)
KUPIĘ sterownik silnika od 2,8 BDE
20.04
Dziś przyszły paczuszki z kolejnymi elementami układanki
Zgadnijcie od czego jest chlodnica oleju?:P Używana z wbudowanym termostatem
nowa chińska turbina po regeneracji na ori lozyskowaniu KODE Emotikon smile
21.04
kolejna rzeźba
26.05
Jeszcze zrobić z tego trąbki i można spawać do kupy
Prace idą bardzo powoli bo ciągle brak czasu ;/
27.04
No i produkcja
28.04
Zobaczcie jak idealnie w toledo siada chlodnica oleju z mazdy rx8 Taki miałem fart ze dorwalem chłodnice ktora ma wbudowany termostat, oraz podstawke filtra z renault ktora tez ma wbudowany termostat 95*C:) Wiec termostat w chłodnicze został ominiety. Jeszcze.małe modyfikacje podstawy filtra oleju (by smarowanie na turbo szlo z przefiltrowanego oleju, a nie jak u większości projektow z oleju idzie bezposrednio z pompy... Nikt sobie nie zdaje sprawy jakie mogą byc konsekwencje gdy jakis syf z misy dostanie sie do turbo..)
28.04
Bosch 044 w zbiorniku? Czemu nie, u mnie wszystko się da
Teraz zostało dac grubsze przewody paliwowe i policzyć czy orginalne przewody od zasilania pompy nie będą za cienkie:)
29.04
3h stania nad autem i rozmyslania i podjęta decyzja ze trzeba silnik wyjąć jeszcze z auta na kilka dni
30.04
Majówkowe foty ;P
02.05
Juz (mniej-wiecej) wiadomo jak bedzie wyglądał kolektor ssacy Nie zwracajcie uwagi na niezbyt wyglądające spawy, bo to tylko narazie migomatem jest złapane a docelowo tigiem bedzie spawane po majowce:)
05.05
Silnik ponownie wyjety, niby sie cofam, a jednak do przodu
10.05
Małymi krokami, ale ciagle do przodu:)
Baran owiniety bandażem i dodatkowo pomalowany cynkiem (byz zapobiec kruszeniu sie bandaza)
Wydaje mi się ze nawet fajnie zaczyna to wszystko wyglądać:)
11.05
A tak powstaje listwa wtryskow do jedynego toledo r36t na Świecie
12.05
Jutro przymiarki czy DP zmieści sie w komorze
12.05
No i wylądował ponownie
14.05
Rzeźby ciąg dalszy
16.04.2016
Jeszcze kupić rurki alu 51mm. Zrobić z nich trąbki i mozna spawac ssacy:)
KUPIĘ sterownik silnika od 2,8 BDE
20.04
Dziś przyszły paczuszki z kolejnymi elementami układanki
Zgadnijcie od czego jest chlodnica oleju?:P Używana z wbudowanym termostatem
nowa chińska turbina po regeneracji na ori lozyskowaniu KODE Emotikon smile
21.04
kolejna rzeźba
26.05
Jeszcze zrobić z tego trąbki i można spawać do kupy
Prace idą bardzo powoli bo ciągle brak czasu ;/
27.04
No i produkcja
28.04
Zobaczcie jak idealnie w toledo siada chlodnica oleju z mazdy rx8 Taki miałem fart ze dorwalem chłodnice ktora ma wbudowany termostat, oraz podstawke filtra z renault ktora tez ma wbudowany termostat 95*C:) Wiec termostat w chłodnicze został ominiety. Jeszcze.małe modyfikacje podstawy filtra oleju (by smarowanie na turbo szlo z przefiltrowanego oleju, a nie jak u większości projektow z oleju idzie bezposrednio z pompy... Nikt sobie nie zdaje sprawy jakie mogą byc konsekwencje gdy jakis syf z misy dostanie sie do turbo..)
28.04
Bosch 044 w zbiorniku? Czemu nie, u mnie wszystko się da
Teraz zostało dac grubsze przewody paliwowe i policzyć czy orginalne przewody od zasilania pompy nie będą za cienkie:)
29.04
3h stania nad autem i rozmyslania i podjęta decyzja ze trzeba silnik wyjąć jeszcze z auta na kilka dni
30.04
Majówkowe foty ;P
02.05
Juz (mniej-wiecej) wiadomo jak bedzie wyglądał kolektor ssacy Nie zwracajcie uwagi na niezbyt wyglądające spawy, bo to tylko narazie migomatem jest złapane a docelowo tigiem bedzie spawane po majowce:)
05.05
Silnik ponownie wyjety, niby sie cofam, a jednak do przodu
10.05
Małymi krokami, ale ciagle do przodu:)
Baran owiniety bandażem i dodatkowo pomalowany cynkiem (byz zapobiec kruszeniu sie bandaza)
Wydaje mi się ze nawet fajnie zaczyna to wszystko wyglądać:)
11.05
A tak powstaje listwa wtryskow do jedynego toledo r36t na Świecie
12.05
Jutro przymiarki czy DP zmieści sie w komorze
12.05
No i wylądował ponownie
14.05
Rzeźby ciąg dalszy
Seat Toledo II R36 Turbo
Ogrom pracy , czekam na pierwszy odpał
„Nie umiera ten, kto trwa w sercach i pamięci naszej”
Re: Seat Toledo II R36 Turbo
Normalnie ogień w szopie
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
VW Golf mk2 pasja zobowiązuje
Seat Toledo II R36 Turbo
Dzień jak co dzień Ociąga spawacz który ogarnia finalnie kolektor wydechowy, bo juz mam wszystkie graty do 1 odpalenia :/