Ściąg przednią obudowę podłącz wtyczki do auta i lecisz z testem.
Metodą prób i błędów spokojnie idzie to ogarnąć

Dla bezpieczeństwa koryguj wskazówki gdy test jest ukończony i program nieaktywny.

Moderator: VIP
trochę WD poszło kluczyk już wchodzi ( klapa bagażnika ), dolałem WD i w domku kafcie wypiję i pójdę zobaczyć czy da się wkładka obrócićlwlw pisze:Albo wkładkę rozruszać spróbuj, skoro i tak nie chodzi to choćby wd40.
Ten plastik ( osłonę) chwytasz palcami od spodu ( w sensie jak masz zamontowane na słupku to chwytasz za dolną krawędź plasiku) i odchylasz do góry. Potem masz już dostęp do śruby. Jak mnie pamięć nie myli to odchylało się to do góry. Z resztą jak się przyglądniesz to najprawdopodobniej na tej dolnej krawędzi plastiku w jednym miejscu będzie podcięcie na głębokość około 1mm i długie na około 3-4mm. Tam najlepiej podłożyć mały śrubokręt płaski i pociągnąć.Mattpl pisze:Nikt nie wie? Chodzi mi o to górne mocowanie w słupku.Mattpl pisze:mocowanie tylnych pasów, jaka tam jest kolejność montowania, bo mi dziwne rzeczy wychodzą? Buda, tulejka, uchwyt pasa, podkładka i w to śruba?
bierzesz fabryczny lewarek i nim unosisz auto te 3-5 cm wyżej. Wtedy jeszcze progów nie uszkodzisz a już powinno dać się coś wsadzić sensowego pod auto. Ja tak miałem z moją żabą i polówką kobity jak koło rozcięła. Nie dało się wejść jak felga siadła na ziemi. Podniosłem delikatnie na fabrycznym lewarku i podłożyłem żabęlwlw pisze:Dobrze, że miałeś czym jechać![]()
Jak żaby nie da rady podłożyć to może wciągnij auto przodem na coś - choćby na jakieś cegły czy drewniane klocki. Ja tak cudowałem jak nie miałem jak pod auto wejść. W sumie wszystko się da, nie jest wygodnie, no ale to kwestia determinacjiTylko jak masz na biegu to trochę nie bardzo, już na ręcznym prędzej wciągniesz.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 10 gości