uszczelka pokrywy zaworow
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
witam kolegow.bylem dzisiaj zmienic oleji mechanik zauwazyl wyciek spod pokrywy zaworow.stwierdzil ze uszczelka do wymiany.policzyl 250 zeta za robote i uszczelke,ze niby trzy godziny roboty.kiedy wrocilem do domu,macha do gory jest tam chyba 11 srubek do odkrecenia, wzialem torksa i okazalo sie ze wszystkie sa luzniutkie,dokrecilem na 2 a inne na 3 obroty nawet.pytanie mam czy to moglo byc powodem wycieku i czy rzeczywiscie ewentualna wymiana tej uszczelki jest tak pracochlonna?auto ,to golf 5,2.0 tdi,140 koni,oznaczenie BMM
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Jak pokrywa była niedokręcona - to jasne że tak.szarik1404 pisze:sie ze wszystkie sa luzniutkie,dokrecilem na 2 a inne na 3 obroty nawet.pytanie mam czy to moglo byc powodem wycieku
Tyle sobie wycenił i ma do tego prawo, pytanie jak by to uszczelnił, pewnie poszedł by silikon do misek zamiast uszczelki.szarik1404 pisze:twierdzil ze uszczelka do wymiany.policzyl 250 zeta za robote i uszczelke,ze niby trzy godziny roboty.
Podnieś maskę sam zobaczysz, czy poza pokrywą trzeba będzie coś innego odkręcić przy demontażu, przecież tam wszystko jest na wierzchu.szarik1404 pisze:pytanie mam czy to moglo byc powodem wycieku i czy rzeczywiscie ewentualna wymiana tej uszczelki jest tak pracochlonna?auto ,to golf 5,2.0 tdi,140 koni,oznaczenie BMM
-
- Mały gagatek
Re: uszczelka pokrywy zaworow
dzieki za odp,trzeba teraz wyczyscic tam gdzie cieklo, i po jakims czasie sprawdzic,patrzylem tam jeszcze raz i chyba oslona rozrzadu bylaby do sciagniecia, ale to chyba jest na zatrzaskach z tego co widze,a co do tego czy mial prawo tyle krzyknac to nie wiem ,moze by jednak sprawdzil te srubki--ale coz wiadomo lekarz tez pyta sie co nam jestitaliano_83 pisze:Jak pokrywa była niedokręcona - to jasne że tak.szarik1404 pisze:sie ze wszystkie sa luzniutkie,dokrecilem na 2 a inne na 3 obroty nawet.pytanie mam czy to moglo byc powodem wyciekuTyle sobie wycenił i ma do tego prawo, pytanie jak by to uszczelnił, pewnie poszedł by silikon do misek zamiast uszczelki.szarik1404 pisze:twierdzil ze uszczelka do wymiany.policzyl 250 zeta za robote i uszczelke,ze niby trzy godziny roboty.Podnieś maskę sam zobaczysz, czy poza pokrywą trzeba będzie coś innego odkręcić przy demontażu, przecież tam wszystko jest na wierzchu.szarik1404 pisze:pytanie mam czy to moglo byc powodem wycieku i czy rzeczywiscie ewentualna wymiana tej uszczelki jest tak pracochlonna?auto ,to golf 5,2.0 tdi,140 koni,oznaczenie BMM