ZMiana silnika 2.3 v5 agz na aqn
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Witam.
Może ktoś się orientuje czy dużo roboty jest w wymianie silnika z agz na aqn ?
Pytam ponieważ kupiłem auto z uszkodzoną jednostką AGZ dlatego moze zamiast wymieniać na ten sam silnik, w podobnych pieniądzach i łatwo byłoby przeszczepić nowszy model i miec 170 km
Tylko pytanie czy taka operacja jest możliwa i nie oznacza wielkich przeróbek ?
Wiem, że są inne cewki i pedał ? cos poza tym ? czy wystarczy ze kupie AQN z wiązką silnikową i kompem, wyciągne stare i zamienie czy cos jeszcze?
Pytam z ciekawości i dlatego ze jakoś łatwiej w mojej okolicy kupić w dobrej kasie AQN niż AGZ ;/
Może ktoś się orientuje czy dużo roboty jest w wymianie silnika z agz na aqn ?
Pytam ponieważ kupiłem auto z uszkodzoną jednostką AGZ dlatego moze zamiast wymieniać na ten sam silnik, w podobnych pieniądzach i łatwo byłoby przeszczepić nowszy model i miec 170 km
Tylko pytanie czy taka operacja jest możliwa i nie oznacza wielkich przeróbek ?
Wiem, że są inne cewki i pedał ? cos poza tym ? czy wystarczy ze kupie AQN z wiązką silnikową i kompem, wyciągne stare i zamienie czy cos jeszcze?
Pytam z ciekawości i dlatego ze jakoś łatwiej w mojej okolicy kupić w dobrej kasie AQN niż AGZ ;/
.................................................
silnik, wiązka komputer-silnik komputer-skrzynka bez oraz komputer. Do tego pedał gazu elektryczny + wiązka do skrzynki bezpieczników. AQN ma 2 sondy, AGZ 1 więc nie wiem czy wydech będzie pasował p&p z agz.
JEDYNE W POLSCE TOLEDO R36Turbo :) www.facebook.com/SeatToledoR36Turbo
-
- Użytkownik
Witam, nie chcę zakładać nowego tematu wiec może ktoś mi tu podpowie.
Zmieniam właśnie AGZ na AQN. Co z tymi sondami? bo w AQn sa 2 w AGZ jedna
Da się jakoś programem wyłączyć drugą sonde czy mam kata przekładać też?
Bo w AGZ nie mam kata, wydech z kwasówki przelotowy na jednym tłumiku.
Zmieniam właśnie AGZ na AQN. Co z tymi sondami? bo w AQn sa 2 w AGZ jedna
Da się jakoś programem wyłączyć drugą sonde czy mam kata przekładać też?
Bo w AGZ nie mam kata, wydech z kwasówki przelotowy na jednym tłumiku.
oneblood22, szerokopasmowa musi zostac czyli ta przed katem popularnie mowiac, druga mozesz wywalic
-
- Użytkownik
Wywalić to nie problem, ale będę miał błąd cały czas co może mieć różne negatywne skutki. Chodz o to czy ja można vagiem wyłączyć? Żeby wszystko ładnie chodziło
Re: ZMiana silnika 2.3 v5 agz na aqn
Vagiem sobie sam nie włączysz. Musi to zrobić ktoś ogarnięty w temacie, albo daj emulator.oneblood22 pisze:Wywalić to nie problem, ale będę miał błąd cały czas co może mieć różne negatywne skutki. Chodz o to czy ja można vagiem wyłączyć? Żeby wszystko ładnie chodziło
JEDYNE W POLSCE TOLEDO R36Turbo :) www.facebook.com/SeatToledoR36Turbo
-
- Użytkownik
Hmm, ciekawe rozwiązanie nie wiedziałem że coś takiego jest. Czyli moge pozbyć się kata i zastosować ten emulator.
Czy Ktoś montował coś takiego? Jacek6804, wiesz jak to się sprawdza w praktyce?
Czy Ktoś montował coś takiego? Jacek6804, wiesz jak to się sprawdza w praktyce?
oneblood22, to ze bedzie walilo bledem drugiej sondy nie ma zadnych negatywnych skutkow.. jedyne co, ze moze sie check zapalac od czasu do czasu.. wylaczyc mozna w ecu, ale tak jak jacek mowil ktos musi wiedziec co robi.. emulator w tym przypadku nie wiem czy zda egzamin