Hella front czyli H4 na H1 w MK2
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, kupiłem Hella front z oryginalnymi soczewkami i jak wiadomo jest tam żarówka H1. Interesuje mnie przerobienie instalacji z H4 pod H1. Potrzebuję jakiś przekaźnik, zworkę ? Czy wystarczy wpiąć dwa kable w kostkę od H4 i powinno grać ? Podłączam tylko zewnętrzne lampy, wewnętrzne montowane w grillu jako dalekosiężne nie będą używane. Na forum znalazłem info tylko o lampach H1+H1 u mnie odchodzi po H1 więc procedura jest chyba ina (chyba, że się mylę) Pozdrawiam.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
jeśli nie chcesz mieć świateł drogowych (nie rozumiem dlaczego), to bierzesz dwa kabelki (masę i plus światła mijania) z wtyczki przy żarówce H4
W MK2 jak są cztery lampy to przy włączeniu długich dodatkowo włączają się wewnętrzne, u mnie bęa odłączone bo bedą na nich naklejki. Potrzebuje podpiąć tylko mijania i drogowe w głównych lampach.
- Qto
- _
- Kontakt:
no to nic nie rozumiem...
skoro masz H1 + H1...podłączasz tak jak H1 + H1
skoro masz H1 + H1...podłączasz tak jak H1 + H1
H1 jest żarówką jedno-włóknową więc na niej nie ogarniesz świateł mijania i drogowych, bo to jest fizycznie niemożliwe, będą cały czas światła mijania
- Qto
- _
- Kontakt:
teraz, po przeczytaniu wypowiedzi Hubi14, widzę:
jeśli jedna...to musi być H4. Inaczej muszą być dwie żarówki...i podłączasz tak samo jak dla schematu H1+H1GregGTI pisze: jedna żarówka
H4 nie podejdzie na mocowanie, kurcze gdzieś czytałem, że normalnie na jednej H1 śmigają mijania i drogowe Nie ma H1 dwu-włóknowej ?
- Qto
- _
- Kontakt:
na jednej nie może to działać...na dwóch osobnych takGregGTI pisze:gdzieś czytałem, że normalnie na jednej H1 śmigają mijania i drogowe
H1 jest żarówką jednowłóknowąGregGTI pisze:Nie ma H1 dwu-włóknowej ?