13200 zl za 6 letnia Skode?herbu pisze:Musisz szukać - są różne formy. Ja swoją kupiłem od firmy farmaceutycznej, w rewelacyjnych pieniądzach (13200). Auto bezwypadkowe, z pełną historią serwisową do samego końca, wewnątrz i na zewnątrz jak nowe, mimo niemałego przebiegu (jak kupiłem miało 247 tys. km). Po zakupie rozrząd + komplet filtrów + olej + robocizna - w sumie 800 zł części (INA, MANN, Castrol), więc jak widzisz części naprawdę tanie. Przejechałem jak na razie przez miesiąc około 5 tys. km i jestem bardzo zadowolony, Auto jeździ pięknie, mało pali, wystarczająco dynamiczne. Czego chcieć więcej?AdekA pisze:w zasadzie to czegoś takiego szukam:D wezmę to auto pod uwagę, pytanie jak znaleźć zadbany egzemplarz??
Wiadomo, A6, czy Passat to nie jest, ale też na pewno nie wydrąży kieszeni jak one
***Kupujemy używany samochód - informacje pytania, porady***
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
Re: ***Kupujemy samochód - informacje, pytania, porady***
Było: MK4 1.8T AUM 150 PS 210 NM
Jest: Fiat Bravo MultiJet 1.6 120 PS 300 NM ,
Skoda Octavia 3 1.6 TDI CR 110 PS 250 NM
Jest: Fiat Bravo MultiJet 1.6 120 PS 300 NM ,
Skoda Octavia 3 1.6 TDI CR 110 PS 250 NM
-
- Mały gagatek
***Kupujemy samochód - informacje, pytania, porady***
Przegladalem właśnie oferty i też mi coś nie pasuje, chyba że od własnej firmy odkupywal i dostał jakiś rabat
- krzychu195
- Użytkownik
- Kontakt:
Ale kupil skode octavie 1 generacji po firmie wg spoleczenstwa z olbrzymim przebiegiem 246 tys km
- herbu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
W zasadzie to nawet wg. papierów 5-letnia, gdyż w dowodzie rok produkcji widnieje jako 2011, choć produkcja wg. vin jest 12.2010R90 pisze:13200 zl za 6 letnia Skode?
Trzeba wiedzieć gdzie i jak kupować Rabatu nie było, Skód było 8 lub 9 szt. Żałuję, że nie kupiłem ich więcej, bo pewnie z łatwością by się sprzedały z przyzwoitym zyskiemAdekA pisze:Przegladalem właśnie oferty i też mi coś nie pasuje, chyba że od własnej firmy odkupywal i dostał jakiś rabat
Z takim przebiegiem, to aż dziw, że jeszcze jeździkrzychu195 pisze:Ale kupil skode octavie 1 generacji po firmie wg spoleczenstwa z olbrzymim przebiegiem 246 tys km
Ja proponuję wszelkie dywagacje nt. zmiany auta zacząć od porównywarek ubezpieczeń ile za to dostaniecie do zapłaty bo zapewniam: nie jeden się sromotnie zdziwi...
viewtopic.php?f=61&t=282178&p=6991158#p6991158" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?f=61&t=282178&p=6991158#p6991158" onclick="window.open(this.href);return false;
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=538082&p=7130128#p7130128
- herbu
- Kontakt:
Jeśli ktoś nie ma zniżek, jest młodym kierowcą, to faktycznie może przeżyć szok, w stosunku do tego co było rok temu. 100% zdrożało oc, niestety taka jest smutna prawda.Piasek pisze:Ja proponuję wszelkie dywagacje nt. zmiany auta zacząć od porównywarek ubezpieczeń ile za to dostaniecie do zapłaty bo zapewniam: nie jeden się sromotnie zdziwi...
-
- Mały gagatek
Przede wszystkim trzeba stale monitorować wysokość stawek, a przynajmniej miesiąc przed zakończeniem obecnej polisy. Niestety to wszystko skonfigurowane jest tak że taniej mają zwykle nowi w danej ubezpieczalni, dlatego ja co roku praktycznie zmieniam firmę i idę po prostu tam gdzie taniej
Co do zakupu auta, oc jest ostatnią rzeczą na którą patrzę w tej chwili, samochód jest popostu niezbędny, więc jeśli mimo wszystko trzeba będzie zapłacić więcej to trudno, poszukam tylko najtańszej oferty.
W tej chwili skupiam się na poszukiwaniach auta które posłuży mi w miarę bezproblmowo przez kilka najbliżych lat i spełni moje wymagania.
Co do zakupu auta, oc jest ostatnią rzeczą na którą patrzę w tej chwili, samochód jest popostu niezbędny, więc jeśli mimo wszystko trzeba będzie zapłacić więcej to trudno, poszukam tylko najtańszej oferty.
W tej chwili skupiam się na poszukiwaniach auta które posłuży mi w miarę bezproblmowo przez kilka najbliżych lat i spełni moje wymagania.
nie ten temat ale obecnie jest dokładnie odwrotnie. Kontynuacja taniej wychodzi niż zawarcie nowej bo ta będzie 100% droższa od ubiegłorocznejAdekA pisze:Niestety to wszystko skonfigurowane jest tak że taniej mają zwykle nowi w danej ubezpieczalni, dlatego ja co roku praktycznie zmieniam firmę i idę po prostu tam gdzie taniej
-
- Mały gagatek
Re: ***Kupujemy samochód - informacje, pytania, porady***
Aż z ciekawości sprawdzę u mojej znajomej która się tym zajmuję jak wyglądają stawki w tym roku
Ale mniejsza o to, wróćmy do tematu:
Ale mniejsza o to, wróćmy do tematu:
Ktoś coś jeszcze dorzuci?AdekA pisze:Witam,
Zaczynam się rozglądać za nowym nabytkiem, będzie to raczej kombi, z racji prognozowanego przebiegu (30k rocznie) raczej diesel, jeśli pb to prędzej czy później na pewno z lpg, nie starszy nie 5lat bo na nowy raczej mnie nie będzie stać, choć i taka opcja jest rozważana. 90% trasa, 10% miasto. Szukam auta rodzinnego którym będę mógł się wygodnie wybrać również w daleką trasę. Wiadomo, że koszty eksploatacji też powinny być w rozsądnych granicach. Myślicie, że aktualnie z VAG można kupic coś spełniającego te kryteria?
Z góry dzięki za kążdą sugestię
- herbu
- Kontakt:
Z VAG-a to już nie bardzoAdekA pisze:Ktoś coś jeszcze dorzuci?
Ale są inne - popatrz na Opla, Alfę 159 - świetne diesle JTD.
Heh... jeszcze ze 2 lata i forum VAG`a umrze bo generalne przesłania będą dwa:
1) jak chcesz coś fajnego co jeździ - nie kupuj VW
2) ci co już mają będą na nich siedzieć dopóty nie uda się sprzedać po czym popędzą do konkurencji po auta
1) jak chcesz coś fajnego co jeździ - nie kupuj VW
2) ci co już mają będą na nich siedzieć dopóty nie uda się sprzedać po czym popędzą do konkurencji po auta
Co by tu u VAGu nie mówić to ich samochody sprzedają się jak świeże bułki. Nieważne czy to Skoda Fabia za 50k zł czy A6 za 300k zł, a ze sprzedażą używanego też nie ma żadnych problemów.
Mój Golf IV Generation - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=517692" onclick="window.open(this.href);return false;
BMW E93 320i
Mercedes W205 C180
Audi A3 8P
BMW E93 320i
Mercedes W205 C180
Audi A3 8P
A może http://olx.pl/oferta/fiat-croma-2-4-CID ... 3;promoted" onclick="window.open(this.href);return false; nie akurat ten egzemplarz
i to jest dopiero mega kłamstwo PR-owców z VAG`a...Craash pisze:to ich samochody sprzedają się jak świeże bułki
Całe place luksusowych limuzyn z USA i Europy których klienci nie odebrali po wybuchu afery dieselgate
Fabryki produkujące praktycznie pod zamówienie: są tu tematy o nowych autach, poczytaj. Po 3-4m-ce oczekiwania za samochodem bo robią pod zamówienie jak się klient pojawi.
3-4 miesiące czekać za autem ?? W dzisiejszych czasach ?? I to jeszcze za Golfem ??
Niedawno motodoradca mówił że jacyś jego znajomi 5m-cy (??) za Tiguanem czekali i jeszcze przyszedł w innej niż zamawiali opcji
Znajomy w maju zamówił fajną wersję Citroena C4 Picasso, nie było takiego w PL na stanie. 3 tyg czekał bo ściągali z Francji, tam takiego mieli na składzie.
3 tygodnie, nie 4m-ce zanim zbiorą kilkadziesiąt zamówień z całej Europy i uruchomią taśmę żeby taki model wyprodukować... albo bierz 1.2TSI z salonu w "półautomatycznej klimie i korbotroniku z tyłu" za 70 tyś zł bo 6 tyś było dopłaty za kolor inny niż biały.
Stary, nie te czasy.
VW mówi że lepszych czasów nie miał... jego dostawcy części zupełnie co innego (ale oficjalnie morda w kubeł bo zerwiemy kontrakty)
jan1966, wziąłbym w tej dokładnie opcji - ale nie od tego konkretnego łgarza