Passat Alltrack B8 2.0TSI 220PS DSG7 vahu
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, jhosef, Stalu, VIP
- piteks
- _
- Auto: A3 8Y 2,0 190KM
- Silnik: TFSI
To normalka. Każde auto jakie odbierałem z salonu, a było już ich osiem, to miało opary w baku .
Raz tylko byłem świadkiem jak pewnej kobiecie przy odbiorze golfa, dolewali paliwo przed wyjazdem z salonu. Pani głośno komentowała, że podczas wydawania jej auta, nawet nie drgnęła wskazówka od wskaźnika poziomu benzyny . W końcu przyszedł jakiś gość z serwisu z kanisterkiem pięciolitrowym i wlał jego zawartość do baku
Raz tylko byłem świadkiem jak pewnej kobiecie przy odbiorze golfa, dolewali paliwo przed wyjazdem z salonu. Pani głośno komentowała, że podczas wydawania jej auta, nawet nie drgnęła wskazówka od wskaźnika poziomu benzyny . W końcu przyszedł jakiś gość z serwisu z kanisterkiem pięciolitrowym i wlał jego zawartość do baku
-
- Gadatliwa bestia
Ja rozumiem, że samochód może stać długo, to i paliwo w baku może już się nie nadawać, ale płacić sporo kasy za nowe auto i żeby nawet przy odbiorze nie wlali z 5l, na dojazd do stacji ale co poradzić
- piteks
- _
Re: Passat Alltrack B8 2.0TSI 220PS DSG7 vahu
Powinni dodać do konfiguratora opcje" pełny bak "[FACE WITH TEARS OF JOY]
Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka
Znajomy jak kupował nową BMW 3 to zalali mu cały bak + butelka elegancko zapakowanego winiacza w bagażniku da się ? da!
Wszystko zależy też od rabatu jaki wynegocjujesz. Ja dostałem 13%. Normalnie dają 5-8% max. A to różnica min 12.000zł na miejscu sprzedawców tankowałbym każde auto do pełna, dawał dywaniki, breloczki i inne badziewia po to żeby nie dawać wysokiego rabatu. Różnice w kasie chyba widać.
Jeżeli po zaparkowaniu nie patrzysz na niego zanim odejdziesz to kupiłeś sobie zły samochód.
Rabat nie ma znaczenia. W BMW dwie sztuki po 8% i pełny bak, w A45 z dobrym rabate miałem przeszło połowę baku. Wszystkie VW, Toyoty, Hondy - susza w baku i szukanie najbliższej stacji benzynowej
Konkretnie spasiony ten Pasek, gratki
- piteks
- _
Ja bym jeszcze dodał Forda i AudiGeno17 pisze:Wszystkie VW, Toyoty, Hondy - susza w baku i szukanie najbliższej stacji benzynowej
Dzięki! Właśnie o tym mówiłem, że lepiej dać im 8% i pełny bak, dywaniki etc. niż 13% i więcej i pusty. Poza tym przy dużym rabacie to nawet prospektu reklamowego Ci za darmo nie dadząGeno17 pisze:Rabat nie ma znaczenia. W BMW dwie sztuki po 8% i pełny bak, w A45 z dobrym rabate miałem przeszło połowę baku. Wszystkie VW, Toyoty, Hondy - susza w baku i szukanie najbliższej stacji benzynowej
Jeżeli po zaparkowaniu nie patrzysz na niego zanim odejdziesz to kupiłeś sobie zły samochód.
Jak tam kolegi zadowolenie z powożenia Alltrackiem?
(Nemo, Berlingo, Custom) Fiat: 125p, Polonez Caro, Felicja Kombi, Corolla mk8, Civic mk7, CR-V mk3, Golf mk6, Golf Variant mk7, Touran, T-Roc, A4 Allroad
Jest bardzo pozytywne. Musiałem wyknać kilka modyfikacji żeby dostosować auto pod siebie i jest ok. Trochę kodowań VCDS-em; wydechy na przelot bo atrapy mnie wkurzały i lekko podniesiona moc do prawie 300KM. Auto jeszcze docieram więc nie wykorzystuję obrotomierza w całości. Ostatnio aktywowałem Lane Assist - mega fajny dodatek. Na koniec zakup kilku niezbędnych gadżetów w ASO i już jest ok. W planach mam jeszcze kilka zmian VCDS-owych bo obecna wersja nie pozwala na wszystko w MY17 i zakup kół zimowych.
Auto w środku mega przestronne i bardzo wygodne. Póki co uwaga jedynie do przedniego zawieszenia bo słychać je a nierówności przenoszone są na koło kierownicy. Poobserwuję temat.
Auto w środku mega przestronne i bardzo wygodne. Póki co uwaga jedynie do przedniego zawieszenia bo słychać je a nierówności przenoszone są na koło kierownicy. Poobserwuję temat.
Zmieniłeś puszki wydechu? Tam są takie same klapy jak w eRce?
2015 - ... Mocy przybywaj?
2010 - 2014 Golf .:R20
2010 - 2014 Golf .:R20
Nie - może zdecyduję się na cat-backa od MG, na razie uciąłem kolanka - były skierowane w dół, dospawałem 11cm kawałki proste i wpasowałem je w oryginalne obudowy w zderzaku od wersji 280ps. I tylko ta wersja ma klapy (4 rury), 220ps ma po jednej na każdą stronę jak w R Variant. Alltrack niestety nie wychodzi w 280ps. Ale zimą spaliny będą widoczne we właściwych otworach.
Chłopaki za forum Passata narzekają na wyciszenie. Jak ten element oceniasz Ty?
(Nemo, Berlingo, Custom) Fiat: 125p, Polonez Caro, Felicja Kombi, Corolla mk8, Civic mk7, CR-V mk3, Golf mk6, Golf Variant mk7, Touran, T-Roc, A4 Allroad