AXR vs ATD
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
AXR vs ATD
Małe wtrącenie, nie wiem jak wygląda układ tłokowo-korbowy w tych silnikach ale mam akurat oba. ATD w fabi, 270kkm i AXR w golfie 200kkm. Jeżeli chodzi o eksploatacje to odnosze wrazenie, że ten w skodzie jest w lepszym stanie a do tego, to właśnie odmulanie skody po tym jak przejmuje ją od zony daje mi więcej radochy niż jazda golfem. Dodatkowo powiem, że ATD miał kiedyś (nie)przyjemność jazdy na mieszance 50% 95 Pb i 50% ON i jakoś to na niego źle nie wpłynęło wiec nie wiem jak z wydajnością pompek ADT vs AXR ale trwałości osobiście im nie odmówię
AXR vs ATD
Zapytam się was do.jakej mocy w atd wytrzymują korby panewki i wal?można zrobić 170/180km i 350/370nm i swobodnie jeździć nie.przejmujac się ze coś tam w.dole nagle pierd**nie?
- ROBAL_26
- Gadatliwa bestia
AXR vs ATD
Harnold, to jest już górna bezpieczna granica jak na ATD i ja bym więcej nie ryzykował .ok
Był ATD 101KM 240NM jest ARL+ 185KM 371NM
AXR vs ATD
Ok dzieki za opinie,Ty jeździsz. Na jakim.setupie?słyszałem ze ktoś kiedyś gadał. Na forum ze.dopiero.przy 350KM w atd mu korby powychodzily bokiem
- ROBAL_26
- Gadatliwa bestia
AXR vs ATD
Harnold, ja wymieniałem cały motor na ARLa ponieważ poprzedni stwarzał problemy i zaczynał generować nie małe koszty .ok ale kolega z aso miał ATD zrobioną na 170KM i lata auto po dziś dzień u innego właściciela .
- ROBAL_26
- Gadatliwa bestia
AXR vs ATD
Harnold, no właśnie , były podejrzenia na pompki ponieważ miałem problemy przy odpalaniu zimą po długim postoju ,wymieniałem oringi ,aku, rozrusznik , przeglądałem instalację i dalej nie było wiadomo co mu dolega , przypuszczam że mogła któraś panewka siadać choć po swapie słupek poszedł na sprzedaż i u nowego właściciela hula aż miło , koło 2massowe już się zaczynało odzywać ,a że był zamysł pójścia w większą moc więc po namowach kolegi z aso skody zakupiłem kompletny słupek ARLa i zrobiliśmy swap , teraz wszystko hula jak smok i nie robię przy nim nic oprócz wymian oleju ,filtrów i lania paliwa
Trochę gratów jeszcze mi pozostało jakbyś coś potrzebował do ATD.ok
Trochę gratów jeszcze mi pozostało jakbyś coś potrzebował do ATD.ok
AXR vs ATD
witam,zaczynam od środy robić mojego ATD-ka ma 190km/400nm i pytanko apropo wtrysków,wiadome że moje nie dadzą rady więc takie Firady: http://sklep.gazparts.pl/rozpylacz_konc ... _tdi-3420i" onclick="window.open(this.href);return false;
dały by radę i dobrze służyły?
dały by radę i dobrze służyły?
-
- Nowicjusz
Re: AXR VS ATD???
mirass pisze:AXR jest lepszy od ATD, ponieważandy_czarny pisze:
Interesuje mnie:
1.Czym tes silniki sie roznia??
2.Ktory jest lepszy??
3.Czy mody o ktorych piszecie do ATD mozna jednakowo stosowac w AXR??
pozdrawiam i dzieki za wypowiedzi....
- ma lepsze, wydajniejsze pompowtryski
-fabrycznie kolektor ssący który jest kolektorem a nie kawałkiem czegoś niewydarzonego do doprowadzenia powietrza
AXR jest silnikiem bardziej ekologicznym od ATD
ale axr nie ma takiego buta jak atd sprawdzone potwierdzone