Cześć, tak sobie myślałem nad modyfikacją mojego auta i chciałbym zacząć od remontu silnika 1.6 AKL i zeszlifować cylindry na ok 1.8, później zeszlifować zawory na większe, powymieniać kolektory ssący i wydechowy, i na koniec dodać turbo i zrobić wirusa, osiągnął bym tym sposobem do 160-170 km?
Oczywiście wiem, że jak tylko to zrobie to nie wystarczy bo i pompy paliwa, wtryski wydajniejsze etc. Pytanie czy uda mi się zrobić ten szlif to będzie realne i silnik ogarnie moc bez kutych części? Pozdrawiam.
Powiększanie i turbienie 1.6
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
W teorii to tak fajnie wszystko wychodzi Weź sobie kartkę, długopis i napisz co chcesz zrobić, kupić, wymienić. Poszukaj ceny. Podlicz to i porównaj wynik z ceną swapu na silnik z turbo np. 1.8t
Brago pisze: 1.6 AKL i zeszlifować cylindry
nie da się, tzn da się zeszlifowac ale nie będzie działaćBrago pisze:zeszlifować zawory na większe
Poczytaj trochę na forum
„Nie umiera ten, kto trwa w sercach i pamięci naszej”
No serio serio. Co w tym dziwnego. Myslalem ze cos takiego wypali bo fajnie byloby cos z tego malego silnika zrobic.
Stalu, a czemu nie bedzie dzialac co tam nie bedzie grac?
Stalu, a czemu nie bedzie dzialac co tam nie bedzie grac?
wszystko można tylko nie wiem jaki w tym sensBrago pisze: Co w tym dziwnego. Myslalem ze cos takiego wypali bo fajnie byloby cos z tego malego silnika zrobic.
zeszlifować to sobie możesz lakier , jak już to rozwiert pod 1.8 i pod większe zawory + porting ale koszta przerosną swap na np. 1.8 TBrago pisze:lu, a czemu nie bedzie dzialac co tam nie bedzie grac?
Jak już pisałem poczytaj troche forum
„Nie umiera ten, kto trwa w sercach i pamięci naszej”