Witam.
Mam taki problem jak w temacie. Problem pojawił się w weekend po wymianie tarcz i klocków z przodu. Auto postoi dłużej niż 30 min i pedał robi się twardy. Po odpaleniu wszystko wraca do normy. Wcześniej nie było tego problemu. Był miękki do 2-3 wciśnięcia. Przy pierwszym zacisku zapomniałem odkręcić korek od zbiorniczka z płynem oraz przy tej robocie tez wyjmowałem kolumnę macphersona.
Proszę o pomoc co tam mogło się stać.
Twardy pedał hamulca po postoju
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Sprawdź wszystkie wężyki podciśnieniowe od pompy vacum (na 90% któryś z nich puszcza). Po zgaszeniu silnika możesz ewentualnie szukać delikatnego "syczenia" pod maską, ale z tego co piszesz to mały jest ubytek i może być ciężko z usłyszeniem tego
Po wymianie tarcz i klocków nie powinno nic się takiego stać.
Po wymianie tarcz i klocków nie powinno nic się takiego stać.
Ewidentnie po wymianie tak się stało. .. ale poobserwuję...
Ed.
Zlokalizowałem nieszczelność przy króćcu na vacu. Troszkę jest luźny. Cała vacu do wymiany czy da radę to uszczelnić?
Ed.
Zlokalizowałem nieszczelność przy króćcu na vacu. Troszkę jest luźny. Cała vacu do wymiany czy da radę to uszczelnić?
Re: Twardy pedał hamulca po postoju
Panowie,pedał hamulca ma być twardy przy zgaszonym silniku,przy odpaleniu silnika nieznacznie 'schodzi w dół.U mnie tak jest od zawsze ,u kolegów
chyba podobnie.
chyba podobnie.
-
- Nowicjusz
Ja mam problem w golfie 2 taki własnie tylko że twardy pedał mam na zgaszonym i zapalonym silniku .Czym to moze być spowodowane?? Dodam że wymieniałem szczęki i tłoczek z tyłu .
Re: Twardy pedał hamulca po postoju
Witam,jak było przed wymianą ?
Teraz hamulce dobrze hamują ,czy musisz mocno naciskać pedał ?
jeśli tak, to wydaje mi się że może być brak wspomagania (problem z serwem,nieszczelność)
Teraz hamulce dobrze hamują ,czy musisz mocno naciskać pedał ?
jeśli tak, to wydaje mi się że może być brak wspomagania (problem z serwem,nieszczelność)