Nieopłacona druga rata oc w terminie
Moderatorzy: jhosef, doggie, VIP
-
- Użytkownik
- Auto: MK2 1.8 GTI
- Silnik: PF
Witam.
Zabierałem się dziś zrobić przelew za drugą ratę oc, jednak pomyliły mi się daty. Drugą ratę miałem do 6 sierpnia, a ja byłem pewny że do 6 września...
Pytanie czy naliczają mi jakieś odsetki za ten miesiąc zwłoki ? Mam w Warcie.
Szukałem po necie, ale same tematy z przed kilku lat, więc mogło się coś zmienić.
Miał ktoś podobny przypadek ? Dzięki za pomoc.
Zabierałem się dziś zrobić przelew za drugą ratę oc, jednak pomyliły mi się daty. Drugą ratę miałem do 6 sierpnia, a ja byłem pewny że do 6 września...
Pytanie czy naliczają mi jakieś odsetki za ten miesiąc zwłoki ? Mam w Warcie.
Szukałem po necie, ale same tematy z przed kilku lat, więc mogło się coś zmienić.
Miał ktoś podobny przypadek ? Dzięki za pomoc.
Nie masz innych zmartwień? Wpłać po terminie i co najwyżej w kolejnym roku doliczą ci kwotę z odsetek za zwłokę.
specjalista z zakresu rekonstrukcji wypadków drogowych i odszkodowań powypadkowych
-
- Użytkownik
Już wpłacone. Zmartwienie jest,bo ludzie piszą że 3500k jest za 14 dni zwłoki.
Kolego, kara nakładana przez KNF dotyczy braku ubezpieczenia OC, a nie zwłoki w opłacie 2 raty. Umowa OC jest zawierana na rok, więc twoja polisa jest nadal ważna.magiz19 pisze:Zmartwienie jest,bo ludzie piszą że 3500k jest za 14 dni zwłoki.
specjalista z zakresu rekonstrukcji wypadków drogowych i odszkodowań powypadkowych
-
- Użytkownik
Dobra dzięki za info w takim razie. Mam nadzieję, że nie naliczyli dużych odsetek.
Jeszcze pytanie z ciekawości co z policją ? Koło 2 tygodni temu miałem kontrole i nic o oc nie mówili. Rozumiem, że mogli by się przyczepić tylko jakbym nie miał zawartej umowy na rok ?
Jeszcze pytanie z ciekawości co z policją ? Koło 2 tygodni temu miałem kontrole i nic o oc nie mówili. Rozumiem, że mogli by się przyczepić tylko jakbym nie miał zawartej umowy na rok ?
A co mieli mówić? Okazałeś umowę ubezpieczenia OC z wyraźnie określonym okresem ochrony ubezpieczeniowej od -do, zaś fakt, że nie opłaciłeś w terminie 2 raty ma takie samo znaczenie, jak to czy obiad zjesz w południe, czy wieczorem.magiz19 pisze:Jeszcze pytanie z ciekawości co z policją ? Koło 2 tygodni temu miałem kontrole i nic o oc nie mówili.
- .:MECENAS:.
- d/s wyjątkowych
- Kontakt:
Nie dostaniesz zadnych odsetek, dopiero przy nie oplaceniu II raty jak juz dostaniesz upomnienia ktores z kolei