PYTANIA-ile dostanę za takie uszkodzenia, za ile to naprawię
Moderatorzy: jhosef, doggie, VIP
Na zachodzie miałbyś szkodę całkowitą i po problemie.
Tyle że u nich tzw. całka to zuuuuupełnie co innego niż u nas.
Tyle że u nich tzw. całka to zuuuuupełnie co innego niż u nas.
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=538082&p=7130128#p7130128
Witam, miałem w zeszłym tygodniu małą kolizję. Ktoś wjechał mi w tył auta jak stałem na światłach. Auto autem ale ja po kilku dniach odczuwam straszny ból kręgosłupa, nie mogę ustać dłużej jak kilka minut i drętwieją mi nogi. Przed wypadkiem było ok. Czy mogę się starać o jakieś zadość uczynienie??? Jak to udokumentować i komu to przedstawić. Bo chyba rzeczoznawca z ubezpieczalni będzie miał to gdzieś. Dzięki za pomoc.
Lekarz, badania, opinia, itp...
Re: PYTANIA-ile dostanę za takie uszkodzenia, za ile to napr
No badania to podstawa, ale czy jest jakiś termin składania takich orzeczeń od lekarza? Bo przy naszej służbie zdrowia to nawet prywatnie kolejki są gigantyczne do każdego specjalisty.
Najlepiej skontaktuj się z jakąś firmą zajmującą się "wyłudzaniem" odszkodowań. Oni będą najlepiej doinformowani w tej materii.
Przeczytaj sobie ten temat: viewtopic.php?f=61&t=540372" onclick="window.open(this.href);return false;
Możesz też do mnie na PW
Możesz też do mnie na PW
specjalista z zakresu rekonstrukcji wypadków drogowych i odszkodowań powypadkowych
Co do Audi...
Pani zaproponowała 1800, później 1950. Ja zaproponowałem 2500 w trybie uproszczonym i czekam na odpowiedź. Nie sądzę by rzeczoznawca po oględzinach wycenił tę szkodę na więcej?
Nie mam czasu i nerwów na odwołania, spory itp., dlatego zapewne się zdecyduję na tę kwotę (jeśli mi tyle dadzą).
Pani zaproponowała 1800, później 1950. Ja zaproponowałem 2500 w trybie uproszczonym i czekam na odpowiedź. Nie sądzę by rzeczoznawca po oględzinach wycenił tę szkodę na więcej?
Nie mam czasu i nerwów na odwołania, spory itp., dlatego zapewne się zdecyduję na tę kwotę (jeśli mi tyle dadzą).
Oni na to liczą. Ciśnij ile wlezie. Auto jest w jeżdżącym stanie także nie masz presji ze pieszo chodzić musisz. Odpuszczanie im utwierdza ich tylko w przekonaniu że mogą tak potem kiwać każdego na odszkodowaniu
Zderzak i błotnik, plus dodatkowo rant felgi 18". Jak policzą felgę? Jest polerowana, więc niekoniecznie da się usunąć rysy.
W PZU wybierać, że chcę gotówkę na konto czy raczej serwis?
W PZU wybierać, że chcę gotówkę na konto czy raczej serwis?
To zależy od Ciebie. Koszt naprawy serwisowej to około 2,5 tyś zł (o ile zderzak nie ma pęknięć i zakwalifikują go tylko do naprawy). Felga do polerki.Mattpl pisze: wybierać, że chcę gotówkę na konto czy raczej serwis?
specjalista z zakresu rekonstrukcji wypadków drogowych i odszkodowań powypadkowych
Dzięki. Jak zderzak jest pęknięty na długości około 1cm to będą to naprawiać?
Jeśli pęknięcie jest widoczne na zewnątrz (skorupa zderzaka), to pewnie urawne są też zaczepy i ślizgi. Najlepiej więc do oględzin zdemontować zderzak, lub umówić się na wizytę rzeczoznawcy w miejscu gdzie można tego dokonać (warsztat naprawczy, stacja diagnostyczna, garaż z kanałem lub podnośnikiem).Mattpl pisze:Jak zderzak jest pęknięty na długości około 1cm to będą to naprawiać?
Czy można prywatnie umówić się na wycenę z rzeczoznawcą? Jeśli tak to jaki jest koszt takiej usługi?