Komoressor czy turbo?
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Komoressor czy turbo?
zależy co chcesz osiągnąć i jaki masz budżet i jeszcze w którym vr6
„Nie umiera ten, kto trwa w sercach i pamięci naszej”
Komoressor czy turbo?
Stalu, wszystko w temacie ;] chociaz wbrew pozorom wcal turbo nie musi byc drozsze od kompresora
Komoressor czy turbo?
Ogólnie myślę o czymś żeby było pod nogą z 280+. Auto nie na wyścigi, raczej na wygląd. VR6 i dodatek (turbo lub kompressor) to mój pomysł. Co do silnika może jest inna lepsza opcja jak np. 1.8T 225 seria z S3? Narazie zbieram opinie, następnie muszę +/- obliczyć koszta
Komoressor czy turbo?
golfF&I, porownujesz gotowy silnik do pchania sie w turbo? Blagam Cie, uzyj szukajki poczytaj troche.. celujac w 280 i wyglad wybierz 1.8T, bedziesz mial tryliard razy mniej problemow..
Komoressor czy turbo?
kkkacper, ty to od razu tak pesymistycznie , ja proponuje koledze iśc w rotrexa
kiedyś spotkałem tą opcję na forum, teraz podobno trudno dostępna jest , jakiś abonament trzeba wykupić itpkkkacper pisze:uzyj szukajki
Komoressor czy turbo?
Chciałem sie po prostu czegoś dowiedzieć od ludzi co mieli z takimi rzeczami do czynienia. 1.8T tez trzeba troche pomodzic zeby mial te 280-300
Komoressor czy turbo?
a vra trzeba od podstaw więc jednak poczytajgolfF&I pisze: tez trzeba troche pomodzic zeby mial te 280-300
Komoressor czy turbo?
1.8t trzeba pomodzić to fakt ale vr musisz rozebrać i wszystko sprawdzić co innego jak silnik ma w oryginale turbo co innego jak je dokładasz
Komoressor czy turbo?
Krzakuu, pytanie troche z dupy.. zapytaj od razu konkretnie, a nie na tylko strony zaczynasz
Komoressor czy turbo?
kkkacper,
nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi.
Pytam czy ktos widzial kiedys projekt vr6 24v z mk4 na kompresorze. Uturbionych jest sporo a chodzi mi o kompresor, gdzie umieszczony (malo miejsca pod maska) jak podpiety itd.
nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi.
Pytam czy ktos widzial kiedys projekt vr6 24v z mk4 na kompresorze. Uturbionych jest sporo a chodzi mi o kompresor, gdzie umieszczony (malo miejsca pod maska) jak podpiety itd.
Komoressor czy turbo?
Krzakuu, chodzi mi o to, ze takich rzeczy jezdzi dosyc sporo, wiec pytanie czy ktos widzial wydaje mi sie dziwne.. uzyj google'a to Ci wyskoczy sporo tego.. umiejscowienie prawie zawsze jest jedno, bo nie ma zbytnio innej opcji.. na zone jezdzilo jedno bodajze R na 2 stage'ach chyba, teraz jeszcze w R'ce Hafcik ma kompressor zalozony..
Komoressor czy turbo?
kkkacper,
Uwielbiam tekst "użyj google". Spokojnie uzywalem i wcale nie ma za duzo wiadomosci, co najwyzej o mk3 a to róznica.
Uwielbiam tekst "użyj google". Spokojnie uzywalem i wcale nie ma za duzo wiadomosci, co najwyzej o mk3 a to róznica.