***Kupujemy używany samochód - informacje pytania, porady***
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
***Kupujemy samochód - informacje, pytania, porady***
Wszystkie te małe to w zasadzie dla 2 osób + 3 siaty z zakupami na weekend...
Poza miasto to praktycnzie nie jedzie żeby jakiegoś TIR`a wyprzedzić a jak go zaczniesz gnieść i 7me soki z niego wyciskać to spalanie na poziomie dużego kombi z 2-litrową benzyną... Tyle że 2-litrowa benzyna jedzie a te małe gó**a niestety nie...
Poza miasto to praktycnzie nie jedzie żeby jakiegoś TIR`a wyprzedzić a jak go zaczniesz gnieść i 7me soki z niego wyciskać to spalanie na poziomie dużego kombi z 2-litrową benzyną... Tyle że 2-litrowa benzyna jedzie a te małe gó**a niestety nie...
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=538082&p=7130128#p7130128
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Re: ***Kupujemy samochód - informacje, pytania, porady***
takiego auta nie kupuje się do "gniecenia" tylko do przemieszcza z punktu A do punktu B i z powrotem. Zacznij gnieść 2litrową benzynę to spali 15 litrów i też niekoniecznie musi jechać bo ma budę dwa razy cięższą. Up fajny samochodzik, moja żona na niego choruje ale na razie nasze Lupo jest nie do zastąpieniaPiasek pisze: a jak go zaczniesz gnieść i 7me soki z niego wyciskać to spalanie na poziomie dużego kombi z 2-litrową benzyną. ...
Ja tam wolę za 36 tysięcy kupić coś używanego ale z wyższej półkicrispy pisze: a ten model można nabyć już od 36 tysięcy, więc nie tak wiele jak za nowy samochód. A Wy co o nim sądzicie? Warto czy nie?
- kw
- Forum Master
- Auto: BMW 330i
- Silnik: B48
Nie widzicie że właśnie nabijacie spamerowi punkty?
Było: Polo 86c2f 1.0 LPG
Był: Golf 1.9 TDI ALH
Była: BMW E91 318d + chip
Jest: BMW F30 318d + chip, BMW G20 msport 258 ps
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
oświeć mnie bo starej daty jestem?!kw pisze:Nie widzicie że właśnie nabijacie spamerowi punkty?
- kw
- Forum Master
- Auto: BMW 330i
- Silnik: B48
Tak wygląda spamcrispy pisze: Znalazłem bardzo ciekawy artykuł o nim na http://www.vw-blog.pl/volkswagen-up-fac ... ia-polski/ i chyba trafił w moje gusta. Już długi czas zastanawiałem się nad zakupem samochodu, a ten model można nabyć już od 36 tysięcy, więc nie tak wiele jak za nowy samochód. A Wy co o nim sądzicie? Warto czy nie?
Było: Polo 86c2f 1.0 LPG
Y
Ostatnio zmieniony czw lis 16, 2017 15:58 przez _Łukasz_, łącznie zmieniany 1 raz.
Należy założyć że ktoś kliknął w ten link... bo ja nie
-
- Użytkownik
Tak a przy większym podmuchu na trasie przypominamy sobie wszystkie modlitwy do boga każdej religii Pędopierd do miasta i tyle._Łukasz_ pisze:Spam nie spam, prawda jest taka że Up dzięki dobrze zestopniowanej skrzyni szybko dochodzi do v/max i bez problemu dotrzymuje kroku większym samochodom w jeździe pozamiejskiej. Mowa o 1L 75hp
Było MK3 AAZ jest Accord 6 F18b2 i Leon ASV.
Poza silnikiem to auto prawie genialne jak na mały bolid miejski.crispy pisze:http://www.vw-blog.pl/volkswagen-up-fac ... ia-polski/ i chyba trafił w moje gusta. Już długi czas zastanawiałem się nad zakupem samochodu, a ten model można nabyć już od 36 tysięcy, więc nie tak wiele jak za nowy samochód. A Wy co o nim sądzicie? Warto czy nie?
Nie jedzie. Absolutnie nie jedzie. Clarkson miał rację, że te auto nie potrzebuje tempomatu bo wystarczy nacisnąć pedał gazu do końca i poczekać._Łukasz_ pisze:Spam nie spam, prawda jest taka że Up dzięki dobrze zestopniowanej skrzyni szybko dochodzi do v/max i bez problemu dotrzymuje kroku większym samochodom w jeździe pozamiejskiej. Mowa o 1L 75hp
Jak będzie 1.0 TSI to zmienimy na kolejnego Upa.
Jak chcesz dynamicznie pojeździć po mieście to męczy. Może jestem bardziej przeczulony bo kierowcą tego jestem okazjonalnie.
Miałem "przyjemność" poruszania się Skodą Citigo (to samo co UP!) - platik fantastik. O ile w mieście jest przyjemne. Przyspiesza, skręca, hamuje nawet to trasa jakakolwiek to katorga... dla uszu. Wygłuszenia tam nie ma chyba wcale. Bardzo podatne na podmuchy ale jako mieszczuch dla kierowcy i zakupów ew. dziecka OK.
Jako służbowy odebrałbym jednak jako karę (i tak to odbiera jej użytkownik ).
Jako służbowy odebrałbym jednak jako karę (i tak to odbiera jej użytkownik ).
________________________________________________________________________________
Było: VW Passat B4 Variant GL 1.9 TDI 1Z '96
Jest: VW Passat B6 Sedan Comfortline 1.4 TSI CAXA '09
Y
Ostatnio zmieniony czw lis 16, 2017 15:59 przez _Łukasz_, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwierz mi da się to zrobić lepiej. Stara Panda była lepiej wykonana, Hyundai i20 też się lepiej sprawował (wprawdzie niby auta większe ale z uwagi za podatek od niemieckości dla Up!'a - w podobnej cenie) mimo, że były to teoretycznie głośniejsze diesle.
________________________________________________________________________________
Koreańcom trzeba przyznać że jeszcze zabiegają o tą jakość produktu. Owszem, w środku to ten sam (jak nie gorszy) plastik fantastik co w niemcach ale podnosisz maskę i masz wygłuszenie maski, przegrody, pomontowane nadkola, jakieś listwy plastikowe i osłony na progach czy podwoziu.
Przy nim konkurencja z Niemiec nie ma co pokazać. Wszędzie goła blacha tak jak wyszła z lakierni, nie dziwi potem że wystarczy deszcz i w aucie robi się koszmarnie głośno.
Ja rozumiem że układ klimy czy ABS`u kosztuje pieniądze, skórzana tapicerka... że jakieś eco-opony, bardzo ciche ze specjalnych mieszanek potrafią sporo kosztować ale do cholery ile kosztuje te 80cm2 jakiejś maty filcowej czy kawałka gąbki która sprawia że wewnątrz jest 2x ciszej...
I to jest wlaśnie to co mnie w VAG`u irytuje coraz bardziej.
Podoba ci się auto, taki Golf, oglądasz reklamę, kurna no 50 tyś zł, 30 masz na używkę, te 20 w kredycie weźmiesz i masz śmierdzącą fabryka nówkę.
Idziesz do salonu i się okazuje że ten za 50 praktycnzie jest niedostępny, najtańsze oferowane zaczynają się od 62 a jakbyś chciał trochę komfortu, bezpieczeństwa i lakier inny niż biały akryl to robi się 80 tyś zł.
Ale żeby nie było że cisnę jedynie VAG`a Toyota robi to samo. Kładziesz 100 tyś zł za Avensisa którego podwozie to goła blacha pokryta warstwą podkładu... Za takie siano człowiek ma prawo wymagać chociaż dodatkowej warstwy bitumicznej, ochronnej a jednocześnie wyciszajacej
Przy nim konkurencja z Niemiec nie ma co pokazać. Wszędzie goła blacha tak jak wyszła z lakierni, nie dziwi potem że wystarczy deszcz i w aucie robi się koszmarnie głośno.
Ja rozumiem że układ klimy czy ABS`u kosztuje pieniądze, skórzana tapicerka... że jakieś eco-opony, bardzo ciche ze specjalnych mieszanek potrafią sporo kosztować ale do cholery ile kosztuje te 80cm2 jakiejś maty filcowej czy kawałka gąbki która sprawia że wewnątrz jest 2x ciszej...
I to jest wlaśnie to co mnie w VAG`u irytuje coraz bardziej.
Podoba ci się auto, taki Golf, oglądasz reklamę, kurna no 50 tyś zł, 30 masz na używkę, te 20 w kredycie weźmiesz i masz śmierdzącą fabryka nówkę.
Idziesz do salonu i się okazuje że ten za 50 praktycnzie jest niedostępny, najtańsze oferowane zaczynają się od 62 a jakbyś chciał trochę komfortu, bezpieczeństwa i lakier inny niż biały akryl to robi się 80 tyś zł.
Ale żeby nie było że cisnę jedynie VAG`a Toyota robi to samo. Kładziesz 100 tyś zł za Avensisa którego podwozie to goła blacha pokryta warstwą podkładu... Za takie siano człowiek ma prawo wymagać chociaż dodatkowej warstwy bitumicznej, ochronnej a jednocześnie wyciszajacej
To akurat jest wszędzie. Byłem oglądać nową Megane na premierze. Cena w reklamach była chyba 49.900 (strzelam nie pamiętam dokładnie ale była BARDZO atrakcyjna na tle konkurencji). Ale... auto nie ma nic poza elektryką przednich szyb i manualną klimatyzacją... A do testów oczywiście wersja Bose, za 90kPLN z HUD'em, 1.2 tCE 130 HP.... słowem - marketing wszędzie jest ten sam. Mam jednak wrażenie, że marki nie-niemieckie nawet w najtańszych wersjach się starają, a niemcy tylko w pakietach z Highline, S-line czy innym M-pakiecie...