chip tunning mk3 1.9TD
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
chip tunning mk3 1.9TD
mam taki oto problem:
mam kompletny zestaw do chiptunningu wraz ze wtyczkami, program itd.
tylko pytanie: jakie istnieje ryzyko jezeli podkrece 1.9 TD 75km na 90km??
i jak to dokladnie zrobic, numer BOSH tez mam
poradzcie
mam kompletny zestaw do chiptunningu wraz ze wtyczkami, program itd.
tylko pytanie: jakie istnieje ryzyko jezeli podkrece 1.9 TD 75km na 90km??
i jak to dokladnie zrobic, numer BOSH tez mam
poradzcie
- mammoth2002
- Nowicjusz
- Kontakt:
sluchajcie, ja sie na tym zbytnio nie znam chcialem sie cos dowiedziec ale zescie po mnie pojechali jak po waidomo czym...
mam kabel z jednej strony wejscie COM3 pod kompa, z drugiej cos podchodzace pod euro i to sie wpina we wtyk gdzie zazwyczaj podlacza sie komputer diagnostyczny, w mk3 jest takie wejscie pod zapalniczka, no i tak mam pare programow diagnostycznych i jakis niby do podkrecania chipa... i dlatego sie pytam czy cos takiego idzie zrobic w Turbo dieslu i czy nbie ma zadnego ryzyka jezeliu podkrecilbym o ile by sie dalo, o 30km.. pisalem ze mam numer bosh, no i mam znajduje sie pod schowkiem taki nie wiem jak to sie nazywa chip czy cos takiego i tak jak mowil mi kolega wg tego wlasnie czegos co jest za tym sdchowkiem mozna niby cos tam podkrtecic
zapewne normalnej odpwiedzi nie uzyskam tylko jakies docinki, no ale ok...
Mozna juz chyba zamknac ten temat, bo wnioskujac po odpowiedziach jakie dostalem nic sie nie dowiem,
mam kabel z jednej strony wejscie COM3 pod kompa, z drugiej cos podchodzace pod euro i to sie wpina we wtyk gdzie zazwyczaj podlacza sie komputer diagnostyczny, w mk3 jest takie wejscie pod zapalniczka, no i tak mam pare programow diagnostycznych i jakis niby do podkrecania chipa... i dlatego sie pytam czy cos takiego idzie zrobic w Turbo dieslu i czy nbie ma zadnego ryzyka jezeliu podkrecilbym o ile by sie dalo, o 30km.. pisalem ze mam numer bosh, no i mam znajduje sie pod schowkiem taki nie wiem jak to sie nazywa chip czy cos takiego i tak jak mowil mi kolega wg tego wlasnie czegos co jest za tym sdchowkiem mozna niby cos tam podkrtecic
zapewne normalnej odpwiedzi nie uzyskam tylko jakies docinki, no ale ok...
Mozna juz chyba zamknac ten temat, bo wnioskujac po odpowiedziach jakie dostalem nic sie nie dowiem,
- Gobo90
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
karuzov, Posłuchaj twojego silnika niestety nie podkręcisz za pomocą kabla i komputera. Ponieważ twój silnik nie jest sterowany przez komputer (ECU) Tylko na linkach itd. Dlatego programy i kable na nic sie zdadzą. Potrzebujesz co najwyżej śrubokręta. Żeby go troszkę podkręcić na pompie i ewentualnie zwiększyć ciśnienie na turbinie. Ale o tym było wiele razy poszukaj Ps: Jeżeli chcesz sprzedać kabel odezwij sie do mnie na pw
- Apsik