Performance Monitor - Aktywacja w MY16
Moderatorzy: G0 Karcio, zlos, VIP
Discover Pro odblokowuje sie w minute zapraszam do mnie z litrem Whisky Bez utraty gwarancji !!!
Popytam o aktywacje zegarów w ASO Zimny Piotrków, mam tam kolege kierownika serwisu. Zobaczymy ile w tym prawdy. Z tego co ja wiem dodatkowe zegary są w menu car DP 2-generacji z roku modelowego 2016.
ten filmek juz jest od dawna w sieci z Passatem B8 który ma dodatkowe zegary, ale gość nie odpisuje na meile.
https://www.youtube.com/watch?v=3Pbs7jNGU1E" onclick="window.open(this.href);return false;
Popytam o aktywacje zegarów w ASO Zimny Piotrków, mam tam kolege kierownika serwisu. Zobaczymy ile w tym prawdy. Z tego co ja wiem dodatkowe zegary są w menu car DP 2-generacji z roku modelowego 2016.
ten filmek juz jest od dawna w sieci z Passatem B8 który ma dodatkowe zegary, ale gość nie odpisuje na meile.
https://www.youtube.com/watch?v=3Pbs7jNGU1E" onclick="window.open(this.href);return false;
Ostatnio zmieniony pt lut 26, 2016 13:11 przez wagen, łącznie zmieniany 1 raz.
Diagnostyka samochodowa VCP VCDS
W MY 16 Golf R nie ma Performance Monitora. Trzeba go odblokować.
MY 2017| MK 7.5 .:R | Variant | DSG| Indium Grey
Mój VaRia(n)t
Grupa na FB Golf R/R32 Polska
Gdyby Golf R był dla wszystkich nazywałby się GTI
Mój VaRia(n)t
Z Offroadem nie ma problemu. Moje ASO sie poddalo PF po kilku mailach do centrali. Pozostaje czekac na Polar Fisa ktory ma byc wypuszczony w ciagu kilku miesiecy dla platformy MQB.
MY 2017| MK 7.5 .:R | Variant | DSG| Indium Grey
Mój VaRia(n)t
Mój VaRia(n)t
wczoraj sprawdziłem wersje oprogramowania discovery pro w GTI CLUBSPORT w którym był Performance Monitor pod nazwą "Sport" w zakładce CAR/Wybory
Sprzęt: H51
Oprogramowanie: 0687
przy czym ja w swoim GTI KW46 2015 mam
Sprzęt: H50
Oprogramowanie: 0343
Sprzęt: H51
Oprogramowanie: 0687
przy czym ja w swoim GTI KW46 2015 mam
Sprzęt: H50
Oprogramowanie: 0343
GTI 40 YEARS OF FUN
W ciągu tygodnia powinienem być na przeglądzie, zapytam o aktualizację softu.
Nie czekając na volkswagena pragnienie posiadania performance monitora zaspokoiłem kupując obd scanner na bluetooth.
Okazało się, że VIIR ładuje 1.2-1.3 bara. Ciśnienie podczas zmian biegów spada tylko o 0.1-0.2.
Nie czekając na volkswagena pragnienie posiadania performance monitora zaspokoiłem kupując obd scanner na bluetooth.
Okazało się, że VIIR ładuje 1.2-1.3 bara. Ciśnienie podczas zmian biegów spada tylko o 0.1-0.2.
no ja jadę na wymianę oleju i wiem że będę mieć akcje 24CP - Aktualizacja oprogramowania sterowników
w Ofercie specjalnej serwisowej jest LogBox za 599 zł - szkoda że nikt w VW nie pomyślał żeby on się przez Bluetootha łączył z radiem samochodu...
w Ofercie specjalnej serwisowej jest LogBox za 599 zł - szkoda że nikt w VW nie pomyślał żeby on się przez Bluetootha łączył z radiem samochodu...
GTI 40 YEARS OF FUN
Aktualizacja sterowników podczas ostatniej wizyty w serwisie nie zaowocowała pojawieniem się performance monitora
A wogóle cokolwiek się zmieniło z punktu widzenia użytkownika po tej aktualizacji ?
Nie. Dotyczyła chyba zarządzania energią. Nie dociekałem. Auto działa po staremu
przy wizycie w serwisie rozmawialem na temat PM to mi Mistrz Elektrykow powiedzial ze oni nie maja z centrali takiej "karty" na ktorej bybyl Performace Monitor i jak nie ma w aucie tego to "pewnie" nie ma mozliwosci miec tego...
wydaje mi sie ze pracownicy ASO ogarna to dopiero wtedy jak golfy 7 beda masowo sprowadzane z DE to beda uruchamiac funkcje ktore nie byly zabudowane w danym aucie zeby sprzedac klientowi...
wydaje mi sie ze pracownicy ASO ogarna to dopiero wtedy jak golfy 7 beda masowo sprowadzane z DE to beda uruchamiac funkcje ktore nie byly zabudowane w danym aucie zeby sprzedac klientowi...
GTI 40 YEARS OF FUN
- komar_2
- Nowicjusz
- Auto: Golf VII R Variant
- Kontakt:
Re: Performance Monitor - Aktywacja w MY16
Witam wszystkich.
Widzę, że temat dawno nie był poruszany.
Od jakiegoś czasu jestem posiadaczem R-ki z roku modelowego 2016 i wzeszłym roku w ASO pytałem o możliwość aktywacji Performance Monitor w moim aucie niestety usłyszałem, że jest to nie możliwe, centrala twierdzi to samo i ta opcje występuję tylko w nowszych autach po FL.
Zastanawia mnie czemu więc jest tyle filmów na YT które pokazują, że mają tą opcje włączoną.
Czy komuś udało się dojść do tego jak włączyć PM?
Pozdrawiam
Widzę, że temat dawno nie był poruszany.
Od jakiegoś czasu jestem posiadaczem R-ki z roku modelowego 2016 i wzeszłym roku w ASO pytałem o możliwość aktywacji Performance Monitor w moim aucie niestety usłyszałem, że jest to nie możliwe, centrala twierdzi to samo i ta opcje występuję tylko w nowszych autach po FL.
Zastanawia mnie czemu więc jest tyle filmów na YT które pokazują, że mają tą opcje włączoną.
Czy komuś udało się dojść do tego jak włączyć PM?
Pozdrawiam
Re: Performance Monitor - Aktywacja w MY16
Nie da się włączyć niczym monitora performance !!!
Jest to kod SVAP o numerze 00060400 Sport HMI
Aktywacja tylko online niewykonalna w ASO, ponieważ nie można zakupić takiego kodu i po temacie.
Jest to kod SVAP o numerze 00060400 Sport HMI
Aktywacja tylko online niewykonalna w ASO, ponieważ nie można zakupić takiego kodu i po temacie.
Diagnostyka samochodowa VCP VCDS