Wymiana licznika , kodowanie pilotów , wybór kabla
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
ad1.Ok , rozumiem. Dziękuję za odpowiedź na to pytanie. Jak zatem zakodować go o dane immo , numerze vin , przebiegu z obecnego licznika , które komórki w hex edytorze podmienić aby wszystko było ok ? zakładam że mam zrzut jednego licznika i zrzut drugiego licznika.
ad2.Teraz inne pytanie. Czy mając licznik o oznaczeniu 1J0920926C wyskalowanym do 260km/h po wsadzeniu go w miejsce licznika wyskalowanego do 220km/h + zamiana tarcz aby byly do 220km/h aby wskazania prędkości były prawidłowe wystarczy tylko w VAGu zmienić kodowanie czy trzeba będzie grzebać w zrzucie eepromu hex edytorem ? Jeśli tak to w którym miejscu ?
ad2.Teraz inne pytanie. Czy mając licznik o oznaczeniu 1J0920926C wyskalowanym do 260km/h po wsadzeniu go w miejsce licznika wyskalowanego do 220km/h + zamiana tarcz aby byly do 220km/h aby wskazania prędkości były prawidłowe wystarczy tylko w VAGu zmienić kodowanie czy trzeba będzie grzebać w zrzucie eepromu hex edytorem ? Jeśli tak to w którym miejscu ?
000020 - 000027Mozzambik pisze:które komórki w hex edytorze podmienić aby wszystko było ok
000040 - 000047
000072 - 00008F
0000A2 - 00010B
000220 - 00023FMozzambik pisze:czy trzeba będzie grzebać w zrzucie eepromu hex edytorem ? Jeśli tak to w którym miejscu ?
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
dokładnie takMozzambik pisze:Czy przykładowo blok 000020-000027 to będzie to co zaznaczylem na zdjęciu ?
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
Dziękuję za informacje. Kolekcjonuje graty i będę zabierał się za grzebanie. Jeżeli poległbym na etapie modyfikacji eepromu to jest możliwość podesłania moich wsadów w celu weryfikacji ich poprawności ?
tak - forsius(małpa)poczta.fmMozzambik pisze:Jeżeli poległbym na etapie modyfikacji eepromu to jest możliwość podesłania moich wsadów w celu weryfikacji ich poprawności ?
Ok , dzieki koledze Aligator30 udalo mi sie urchomic licznik w aucie za co bardzo dziękuję, gdy samodzielnie modyfikowalem eeprom nie poszlo mi za dobrze.
Teraz mam pytanie , czy mozna wylaczyc w nim czujnik temperatury zewnetrznej ? Czy to poprzez edycje eepromu czy w inny sposob ? Nie mam go fizycznie w aucie i widze same kreski " --.-C "
Czy mozna zmienić " gong " alarmu jeśli w aucie coś nie tak na inny ton / krotszy / dluzszy ?
Teraz mam pytanie , czy mozna wylaczyc w nim czujnik temperatury zewnetrznej ? Czy to poprzez edycje eepromu czy w inny sposob ? Nie mam go fizycznie w aucie i widze same kreski " --.-C "
Czy mozna zmienić " gong " alarmu jeśli w aucie coś nie tak na inny ton / krotszy / dluzszy ?
Re: Wymiana licznika , kodowanie pilotów , wybór kabla
Witam. Jeśli posiadam immo2 w aucie mogę kupić licznik z immo3? Będzie wszystko działać. Bo chcę wersję se. Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Jeśli środkowy numer Twojego licznika to 920, to będzie ok. Pewnie nie będzie działać sygnalizacja otwarcia drzwi kierowcy.