przekroczone normy spalin
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Re: przekroczone normy spalin
No Lovato z tego co słyszałem to najlepsze parowniki , ale ja tam specjalnie nie narzekam na mojego tecno , na rozgrzanym pracuje idealnie i ma moc w pełnym zakresie obrotów , zresztą na zimnym silniku też z mocą nie ma problemu , jedynie czasami to gaśnięcie na luzie po nocnym postoju , ale ostatnie 3 noce były trochę cieplejsze i nie było żadnego problemu , więc nie jest jeszcze tak źle , ale na pewno warto już pomyśleć nad nowym parownikiem.
-
- Gadatliwa bestia
Ja sie przesiadlem z BRC ECO AT 90 na Lovato i jest niebo a ziemia mimo iz juz spory przebieg ma.
VW Bora 1.9TDI 01' ASV+sprzedany.
VW Golf 4 1.4 99' LPG -sprzet zony
Seat Leon 1.6 16 05' LPG
VW Golf 4 1.4 99' LPG -sprzet zony
Seat Leon 1.6 16 05' LPG
Mam jeszcze kilka pytań na temat tej całej lecho minilambda , miał ktoś z tym jakieś doświadczenia ? W ogóle to jest chyba jakaś pseudo instalacja 2 generacji, bo ten silniczek krokowy i pod nim register , to w sumie nie wiem czy ten register steruje silniczkiem krokowym czy dawką gazu , a aktuator jest tylko atrapą , ale silnik jest bardzo czuły i wystarczy wkręcić register o jakąś 1/4 i silnik staje się wyraźnie mułowaty , jednak różnicy na spalaniu nie zauważyłem , może nawet jak miał za mało to ciut więcej spalił . Próbowałem sprawdzić sygnał z sondy lambda i wpiąłem się miernikiem w czarny kabel jednak nie było żadnej reakcji, w ogóle żadnego napięcia , więc nie wiem czy sonda w ogóle żyje.