Hamulce czy ten zestaw może byc i czy tarcza wejdzie 280
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Siema mam pytanie mam zwrtonice z paska B3 jarzma i zaciski z golfa 3 2.0 16v abf 280 chce wsadzic to do mojego golfika i pytanie czy tarcza 280 z g60 22mm podejdzie na ten zestaw normalnie wszystko osadzenie na piaste bedzie pasowało ? bo nigdzie nie ma takiej informacji a tarcz jeszcze niemam i niewiem czy szukac zwrotnic z golfa czy z paska moga byc prosze o odpowiedz
Golf 3 ABF nie miał piast 5x100? Jeśli tak sworzeń wahacza nie będzie pasował do tego w B3.
________________________________________________________________________________
Było: VW Passat B4 Variant GL 1.9 TDI 1Z '96
Jest: VW Passat B6 Sedan Comfortline 1.4 TSI CAXA '09
Ale posiadam zaciski i jarzma z ABF a zwrotnice z piastą 4x100 z passata B3
Zaciski i jarzma dla 280-ek są takie same wszędzie (B3,B4,B5,Corrado,Golfy 2-3).
W B3 raczej masz 4x100 więc z tarcza G60 nie powinno być problemu.
Po prostu te dwa zawieszenia różnią się odsadzeniem tarczy od koła i innym umiejscowieniem mocowania jarzma hamulcowego.
Jeśli masz oryginalną zwrotnice od 4x100 musisz brać taką piastę i tarczę. W 5x100 odpowiednio inne.
Musisz zachować konsekwencję.
Nie wiem tylko jak ze spasowaniem zwrotnicy Passata w Golfie.
W B3 raczej masz 4x100 więc z tarcza G60 nie powinno być problemu.
Po prostu te dwa zawieszenia różnią się odsadzeniem tarczy od koła i innym umiejscowieniem mocowania jarzma hamulcowego.
Jeśli masz oryginalną zwrotnice od 4x100 musisz brać taką piastę i tarczę. W 5x100 odpowiednio inne.
Musisz zachować konsekwencję.
Nie wiem tylko jak ze spasowaniem zwrotnicy Passata w Golfie.
________________________________________________________________________________
Mam w tej chwili tarcze 239mm 4x100, zakupiłem zaciski i jarzma z passata g60 czyli 280 mm. Z jak modelu potrzebuje zwrotnic wiem że zwrotnice mogą być od tarcz 256mm z golfa II. Czy zwrotnice będą pasować też np z passata b3, golfa 3 ?
beda pasować od g60 od mk3, paska b3 tylko nie od mk3 gti