Kolory przewodów od mikrowłącznika w drzwiach kierowcy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- leszczu2580
- Nowicjusz
Witam, jakiego koloru są przewody w przelotce drzwi biegnące od mikrowłącznika w drzwiach kierowcy? Pytam ponieważ mam problem z niefabrycznym alarmem, który do programowania potrzebuje sygnału otwartych drzwi kierowcy a w drzwiach padł microswitch i auto nie wie kiedy drzwi są otwarte co uniemożliwia mi programowanie funkcji alarmu. Wpadłem na pomysł aby w przelotce drzwi na czas programowania alarmu po prostu zewrzeć ze sobą przewody które biegną przez microswitch tak, aby umożliwić zaprogramowanie centralki a po tym wrócić do stanu obecnego. Czy ma to sens w charakterze działania doraźnego oraz jakiego koloru przewody powinienem zewrzeć? Auto to diesel 99r z modułem komfortu ale bez elektrycznych szyb i lusterek.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
jeśli nie ma elektryki, to będzie to kabelek brązowo/żółty - trzeba na niego podać masę
ale nie szukaj w przelotce tylko pod plastikiem pod dźwignią do otwierania maski - tam są wtyczki od drzwi, w nich łatwiej będzie ogarnąć temat
ale nie szukaj w przelotce tylko pod plastikiem pod dźwignią do otwierania maski - tam są wtyczki od drzwi, w nich łatwiej będzie ogarnąć temat