Wystająca guma przy mechaniźmie ręcznego
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Witam, ostatnio zauważyłem, że tylko przy lewym kole w miejscu zaznaczonym na zdjęciu wystaje jakaś gumka. Prawdopodobnie nie powinno jej tam być. I teraz moje pytanie. Jak się do niej dobrać? Trzeba wyciągać cały tłoczek ? Istnieją jakieś zestawy naprawcze do tego ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Re: Wystająca guma przy mechaniźmie ręcznego
Tak, są zestawy naprawcze, możesz spróbować zrobić to sam ale zazwyczaj daje się do regeneracji, nie będę się rozpisywał jak to zrobić, wiec poniższy filmik powinien Ci pomóc:
https://m.youtube.com/watch?v=gwMyQsoQC-s" onclick="window.open(this.href);return false;
P.S bodajże od 12 minuty jest to co Cię interesuje.
https://m.youtube.com/watch?v=gwMyQsoQC-s" onclick="window.open(this.href);return false;
P.S bodajże od 12 minuty jest to co Cię interesuje.
-
- Nowicjusz
Widzę po tym filmiku, że u mnie z lewej strony wystaje uszczelniacz. Z prawej strony tego nie widać. I nie wiadomo czy to może blokować.
A tak z ciekawości zapytam... Posiadacie u siebie te spreżyny ?? http://allegro.pl/oryg-sprezyna-hamulca ... ocket_id=9" onclick="window.open(this.href);return false;
A tak z ciekawości zapytam... Posiadacie u siebie te spreżyny ?? http://allegro.pl/oryg-sprezyna-hamulca ... ocket_id=9" onclick="window.open(this.href);return false;
To co pokazuje ten na youtube to wielkie g...o. Przez takich " naprawiaczy " mamy tyle wypadków z powodu źle działających hamulców.
On powinien mieć policyjny zakaz grzebania przy samochodach.
- waski1
- _
- Auto: Passat B7
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
Golf IV - Silnik: CFGB
- Kontakt:
Polecam.motorzystaa pisze:A tak z ciekawości zapytam... Posiadacie u siebie te spreżyny ??
-
- Nowicjusz
Co robi takiego rażącego ?arka10 pisze:To co pokazuje ten na youtube to wielkie g...o. Przez takich " naprawiaczy " mamy tyle wypadków z powodu źle działających hamulców.
Nie wymieniałem nigdy tych sprężyn, więc nie wiem czy są dobre jakościowo, ja oddaje zaciski do regeneracji i jest cały złożony na nowych częściach.
-
- Nowicjusz
Czyli ogólnie je masz. Ja od kąt mam samochód to nie było w ogóle dlatego zastanawiam się czy one coś dają....
To co wyprawia ten gość na filmie to porażka... mogę się założyć że ten zacisk przeciekał zaraz po montażu.
Zero doświadczenia, zero narzędzi, zero wiedzy a bierze się za zaciski i jeszcze robi pseudo poradę dla innych...
Kupił zły zestaw naprawczy (nie do tych zacisków), nie wyczyścił dokładnie, montuje stare zapieczone prowadnice jedynie je czyszcząc.
Jak można w jarzmie wywiercić otwór i wybijać prowadnice A co póżniej z tym otworem???
Nie wymienia uszkodzonych sworzni samoregulatora, co gorsza doradza żeby je naspawać i obtoczyć jeżeli skorodowane.
Zero smaru przy montażu tłoczka uszczelek itd.
Kompletnie bagatelizuje skorodowane osłony tarcz nie wymieniając ich a kosztują po 35zł/szt
Jak dla mnie paranoja, współczuje klientom którzy do niego trafią...
Zero doświadczenia, zero narzędzi, zero wiedzy a bierze się za zaciski i jeszcze robi pseudo poradę dla innych...
Kupił zły zestaw naprawczy (nie do tych zacisków), nie wyczyścił dokładnie, montuje stare zapieczone prowadnice jedynie je czyszcząc.
Jak można w jarzmie wywiercić otwór i wybijać prowadnice A co póżniej z tym otworem???
Nie wymienia uszkodzonych sworzni samoregulatora, co gorsza doradza żeby je naspawać i obtoczyć jeżeli skorodowane.
Zero smaru przy montażu tłoczka uszczelek itd.
Kompletnie bagatelizuje skorodowane osłony tarcz nie wymieniając ich a kosztują po 35zł/szt
Jak dla mnie paranoja, współczuje klientom którzy do niego trafią...
" motorzysta " no i masz odpowiedź choć to jeszcze nie wszystkie błędy.