VW BORA Oczko do holowania
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Czesc,
Mam problem z oczkiem do holowania samochodu. Wczoraj byłem zmuszony holowac auto - niestety hak który mam w zestawie nie da sie wkręcić - za duzy gwint. Sąsiad ma tez Bore i odziwo jego hak tez nie pasował jak i do mnie tak i do niego. Wie ktoś może jak wytłumaczyć ten fenomen poza tym że haki nie są od tych samochodów ale żeby dwa identycznie nie pasowały ???
Mam problem z oczkiem do holowania samochodu. Wczoraj byłem zmuszony holowac auto - niestety hak który mam w zestawie nie da sie wkręcić - za duzy gwint. Sąsiad ma tez Bore i odziwo jego hak tez nie pasował jak i do mnie tak i do niego. Wie ktoś może jak wytłumaczyć ten fenomen poza tym że haki nie są od tych samochodów ale żeby dwa identycznie nie pasowały ???
-
- Nowicjusz
Niestety nie jest to lewy gwint ponieważ pożyczyłem ucho od sąsiada co ma punto 2 i pasował gwint - był prawy. jakies inne pomysy???
-
- Forum Master
- Auto: Bora
- Silnik: ARL
Re: VW BORA Oczko do holowania
Oglądałeś swoje jaki ma gwint-lewy czy prawy?Próbowałeś wkręcać w lewą stronę?Ja mam Borę i u mnie jest lewy gwint i orginalne ucho pasuje.Może to od punto miało gwint o delikatnie mniejszym rozmiarze i dlatego ci się wkręciło,co nie znaczy,że ci się dobrze wkręciło.Nie sądzę aby fabryczne ucho nie pasowało,chyba,że ktoś zgubił fabryczne i włożył cokolwiek na sztukę.gumis_kiler pisze:Niestety nie jest to lewy gwint ponieważ pożyczyłem ucho od sąsiada co ma punto 2 i pasował gwint - był prawy. jakies inne pomysy???
Re: VW BORA Oczko do holowania
W Audi S8 D3 jest prawy, nie wiem jak w zwykłych ale prawdopodobnie też.