masło nakorku i bagnecie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
masło nakorku i bagnecie
witam wszystkich . Zauważyłem ze na korku i bagnecie zbiera sie biała maź wiem ze sporo tego na forum tylko ze w moim golfie 4 z silnikiem 1.6 sr to sporo tego masła a w szczególności na bagnecie i to mnie martwi płynu nie ubywa a przynajmniej w takim stopniu żeby było to zauważalne sprawdzałem ten stan przez około miesiąca oleju także nie przybyło, sprawdzałem testerem co2 takim co na allegro można kupić i w sumie odczyn nie zrobił sie żółty czy zielony lekko tylko wyblakł dodam ze golf ma założone LPG ale staram sie omijać małe prywatne stcjie dla jasności przegoniłem golfa ostatnio 250km z myślą ze ta maź odparuje ale niestety nic nie dało .chciałbym sie dowiedzieć czy ktoś taki problem przerabiał ? pozdrawiam wszystkich
masło nakorku i bagnecie
Jeśli płynu nie ubywa, to może nie ma tragedii. Jak długo masz tego golfa? Może woda w silniku to "pamiątka" po poprzednim właścicielu...
specjalista z zakresu rekonstrukcji wypadków drogowych i odszkodowań powypadkowych
masło nakorku i bagnecie
Przegonić trzeba auto aby olej i silnik się dobrze wygrzał to wtedy masło zniknie. Jak nie to masz problem ... z upg
Re: masło nakorku i bagnecie
.. mam 5 rok 1,6 sr z lpg zawsze jak jest zimniej to pojawia się masło pod korkiem, profilaktycznie czyszczę w zimie "separator oleju" (to pudełko pod korkiem) i jest ok
masło nakorku i bagnecie
dziękuje wszystkim za odp. już próbowałem ze 3 razy przegonić odcinki 250km . zauważyłem ze ktoś przerobił ten wężyk od odmy wcisną inny wężyk z mniejsza średnica moze być przyczyną tego masła pod bagnetem bo to mnie najbardziej martwi . zwracam sie do parholot możesz opisać konkretnie jak to czyścisz i czy też masz masło na bagnecie ?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
masło nakorku i bagnecie
przy krótkich odcinkach to norma...przy dłuższych "masło" powinno znikać.
Który wężyk masz inny? Nie bardzo wiem jak można wcisnąć mniejszy wężyk...można natomiast dać dodatkowy od korka wlewu oleju - jak w nowszych 1.4 (wprowadzono zmiany po stwierdzeniu problemów z odmą w tych silnikach)
Który wężyk masz inny? Nie bardzo wiem jak można wcisnąć mniejszy wężyk...można natomiast dać dodatkowy od korka wlewu oleju - jak w nowszych 1.4 (wprowadzono zmiany po stwierdzeniu problemów z odmą w tych silnikach)
masło nakorku i bagnecie
. tak jak na tym zdjęciu jest złączone nieco mniejszym wężykiem u mnie i czymś zalepione i przez ten dokładany wężyk sporo zmniejsza średnice otworu oryginalnego
panowie zanim zdecyduje sie na zmiane uszczelki pod głowica chciałbym sprawdzić wszystkie możliwe opcje a mianowicie czy winą nie jest chłodnica olejowa ta przy filtrze oleju pytam sie żeby na darmo nie zrywać głowicy . gdzieś na forum wyczytałem ze u kilku osób nic nie pomogła wymiana upg i stąd moje pytanie. chyba że kto zna jakieś inne miejsce gdzie moze sie złączyć płyn z olejem w takim silniku jak mój . z góry dziękuje za odp
masło nakorku i bagnecie
A czy ubywa lub przybywa ilość płynu chłodniczego? Masz tłuste plamy w zbiorniku wyrównawczym?
- grzechotek
- Ma gadane
- Auto: Golf MK6
- Silnik: BSE
masło nakorku i bagnecie
Mi po przejechaniu większej ilości kilometrów masło znika. Na bagnecie nie mam masła.
Znajomy miał masło na bagnecie oraz twarde węże od chłodnicy po wymianie UPG objawy znikły.
Znajomy miał masło na bagnecie oraz twarde węże od chłodnicy po wymianie UPG objawy znikły.
witam ponownie chciałbym podzielić się swoim odkryciem w sprawie tego masła na bagnecie winowajcą okazała się właśnie ta odma po wymianie i dogrzaniu silnika masło znikło
- Chrzanek`
- Forum Master
- Kontakt:
masło nakorku i bagnecie
To dobrze, kolejna osoba uratowana od niepotrzebnej wymiany uszczelki pod głowicą.
Mój sklep internetowy
Kliknij, a zostaniesz przeniesiony do mojego tematu
1.8t 4motion - R32 body - 213HP - oem+
http://bit.ly/sklep-fm_world
Mój sklep internetowy