Kącik posiadaczy MK4
Moderator: VIP
Kącik posiadaczy MK4
To do diesla zasilane jest ropą, a do benzyny benzyną.
A czy da się przerobić jedno na drugie to wątpię, ale może się da. Tego nie wiem.
A czy da się przerobić jedno na drugie to wątpię, ale może się da. Tego nie wiem.
Mój Golf IV Generation - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=517692" onclick="window.open(this.href);return false;
BMW E93 320i
Mercedes W205 C180
Audi A3 8P
BMW E93 320i
Mercedes W205 C180
Audi A3 8P
Kącik posiadaczy MK4
Stary...dzięki...
Powiem o co chodzi - w sieci są te od benzyny a te od diesla jakoś nie i dlatego się tak zastanawiam...
Powiem o co chodzi - w sieci są te od benzyny a te od diesla jakoś nie i dlatego się tak zastanawiam...
Kącik posiadaczy MK4
Wy też macie taki spadek napięcia jak zadziała ABS albo ESP, że aż światła trochę przygasają?
-
- Forum Master
Kącik posiadaczy MK4
Nie zaobserwowałem. Na pewno światła przygasają ja się szybami bawisz...
A co może być przyczyną: awaria układu czy alternatora?
A co może być przyczyną: awaria układu czy alternatora?
-
- Forum Master
Re: Kącik posiadaczy MK4
sposób zapłonu i dawka paliwa się różni i nie da się przerobić na szybkości czy przełączyć.krazorek pisze:Jak duża różnica jest w Webascie do diesla i do benzyny?
sprzedałem teraz webasto benzynowe ze swojego gofra
Było: MK4 1.8 BIG TURBO 370KM i 470Nm
Jest: Passat B5.5 R32 TURBO 740KM i 790Nm
Jest: Passat B5.5 R32 TURBO 740KM i 790Nm
- Garrison
- Forum Master
- Auto: Leon 5F Xperience
- Silnik: CZCA
Re: Kącik posiadaczy MK4
U mnie z kolei na chwilę i bardzo delikatnie przygasają reflektory, jak przełączę nawiew na 4. Tłumaczę to sobie jednak tym, że nie mam 3 - nie działa, wyłącza nawiew, a za chwilę włącza na maksymalnej mocy (z 0 od razu na 4, bez pośrednich). Na 1 czy 2 nie zaobserwowałem tego zjawiska.lwlw pisze:Wy też macie taki spadek napięcia jak zadziała ABS albo ESP, że aż światła trochę przygasają?
- sebekgolf
- Forumowy spamer :)
- Auto: Volvo S60 T6 R-Design, MK4 GT TDI i inne takie
Kącik posiadaczy MK4
regulator napięcia nadąża za spadkami, ale nie tak szybko żebyś nie zauważył tego np. na światłach. to normalne, tym bardziej jeśli aku nie jest już najświeższe.
Tarpan 1,5 OHV -> Swap 1,4 dohc R.I.P -> Swap 1,6 DOHC R.I.P -> Swap 1,4 DOHC R.I.P ->Swap 1,8 DOHC R.I.P -> Swap 1,8+ DOHC -> Swap 1,8T +++ DOHC in progresssss
Pomagamy Domom Dziecka -> ZŁOMBOL '11/'12 /'14/'15/'16
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/
Pomagamy Domom Dziecka -> ZŁOMBOL '11/'12 /'14/'15/'16
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/
Kącik posiadaczy MK4
Ja myślę, że to niekoniecznie awaria - tym bardziej, że mam tak "od zawsze", czyli od prawie 100 tys. km - tylko po prostu chwilowo takie obciążenie właśnie jak przy zabawie szybami. Teraz jak sporo po śliskim jeździłem to często mogłem takie zjawisko zaobserwować.
No chyba, że kabel od alternatora nie daje rady. Ale jako, że to jest przez chwilę to nie robię z tego problemu, bardziej chodziło mi o sam fakt, że sporo prądu wtedy widocznie trzeba.
No chyba, że kabel od alternatora nie daje rady. Ale jako, że to jest przez chwilę to nie robię z tego problemu, bardziej chodziło mi o sam fakt, że sporo prądu wtedy widocznie trzeba.
Kącik posiadaczy MK4
U mnie jak włączy się ESP to też lekko światła jakby przygasają. Miałem tak na starym i nowym akumulatorze. Ładowanie mam podręcznikowe.
Mój Golf IV Generation - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=517692" onclick="window.open(this.href);return false;
BMW E93 320i
Mercedes W205 C180
Audi A3 8P
BMW E93 320i
Mercedes W205 C180
Audi A3 8P
- barszczyk_84
- Mały gagatek
Kącik posiadaczy MK4
Witam
Pojawił sie u mnie problem..
Mianowicie przy otwarciu drzwi pasażera nie zaświeca sie oswietlenie wnetrza( lampka w podsufitce i w drzwiach) w czym tkwi problem??
po stronie kierowcy wszystko działa bez zarzutów.
prosze o info na priv??
Pojawił sie u mnie problem..
Mianowicie przy otwarciu drzwi pasażera nie zaświeca sie oswietlenie wnetrza( lampka w podsufitce i w drzwiach) w czym tkwi problem??
po stronie kierowcy wszystko działa bez zarzutów.
prosze o info na priv??