[MK2] dociąganie pokrywy zaworów
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- bomberxl
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
[MK2] dociąganie pokrywy zaworów
W książkach piszą,że pokrywę zaworów należy dokręcać momentem 8 Nm.
Czy dociągał ktoś inaczej.Chodzi o to żeby po zmianie uszczelki pod nią nie było wycieków,bo zawsze mam z tym problem.
Czy dociągał ktoś inaczej.Chodzi o to żeby po zmianie uszczelki pod nią nie było wycieków,bo zawsze mam z tym problem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony pn paź 09, 2006 23:44 przez bomberxl, łącznie zmieniany 1 raz.
no to nareszcie necik w domu i przepraszam za nie uzywanie polskich liter z powodu ich braku :-)
- bomberxl
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Martwię się trochę bo to jedyna sprawa,z którą mam zawsze kłopot,a jeszcze uszczelkę mam bez ograniczników,pfuj.
A kluczyk mam od kilku lat ze wskazówką i jest od zera.No nie wiem teraz.Zamotałeś mnie trochę.
A kluczyk mam od kilku lat ze wskazówką i jest od zera.No nie wiem teraz.Zamotałeś mnie trochę.
no to nareszcie necik w domu i przepraszam za nie uzywanie polskich liter z powodu ich braku :-)
Goofi,
tylko sie troceh zfrajerowałem jak pisałeś ze gumowe najlepsze są... a ja miałem i wywaliłem... no ale też miała odciski....
PS. korkowa uszczelka kosztuje ok . 10 zł a roboty 5 min ... więc nie ma sie co zastanawiać nad wymianą... po co syfić silnik jak koszt znikomy... i sucho będzie..
bomber skoro juz kilka razy ci ciekło po 8Nm to daj troche więcej... ja mam spokój i nic nie cieknie i żadnej śróby nie urwałem...
heheh to widzisz... jest problem .... uszczelka- czy to gumowa , czy korkowa czy jakaś tam.. zawsze ma odciski juz od pokrywy po pierwszym montażu.... to sie powinno wymienić an nowe.. bo wątpie zebys ładnie to spasował powtórnie z takimi odciskami z poprzedniego montażu...Goofi pisze:ak sie odkreci pokrywe, to trzeba wymienic uszczelke
tylko sie troceh zfrajerowałem jak pisałeś ze gumowe najlepsze są... a ja miałem i wywaliłem... no ale też miała odciski....
PS. korkowa uszczelka kosztuje ok . 10 zł a roboty 5 min ... więc nie ma sie co zastanawiać nad wymianą... po co syfić silnik jak koszt znikomy... i sucho będzie..
bomber skoro juz kilka razy ci ciekło po 8Nm to daj troche więcej... ja mam spokój i nic nie cieknie i żadnej śróby nie urwałem...