Stukanie przy tylnim lewym kole

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
RomanK84
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Stukanie przy tylnim lewym kole

Post autor: RomanK84 » wt paź 10, 2006 12:10

Witam! Jak w temacie mam golfa mk3 i przy tylnim lewym kole coś mi przy 90km/h wpada w rezonans i puka i stuka i drażni moje ucho (na nierównościach przy każdej prędkości) :otepienie:
Mechanior mówił mi, że to regulator siły hamowania... no i prawdę powiedział bo jak wszedłem pod samochód to luźne to ustrojstwo jest i pytanie do Was... jak to uciszyć najskuteczniej bo mechanik mi powiedział, że tylko i wyłącznie domowe sposoby i metody...

Z góry dzięki za pomoc :cool:
Ostatnio zmieniony czw sty 18, 2007 12:16 przez RomanK84, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Silnik: AFN

Post autor: dziejo » wt paź 10, 2006 12:24

powiem ci tak skoro korektor siły hamowania (kostka do której przymocowane są porzewody hamulcowe) jest lużna nie spełnia swojego zadania !!! na tłoczek tegoż kolektora oryginalnie prezykręcony jest on śrubami inbusowymi nie pozostaje ci nic jak tylko rozwiercic te otwory na gwintować na nowo i załozyć nowe śruby bo w zasadzie stukać tam nie ma co jeszcze jedno-mozliwe że nie kolektor masz lużny a samą dzwignię na której oparta jestt spręzyna problem w tym ze ona jest przynitowana tzn nie ma tam śruby tylko tulejka na pzrzestrzał wyrobilła sie i może to stuka weż z jednej strony podłóz coś twardego np grubszy płaskownik a zdrugiej jednym udeżeniem młotkiem w tą tulejkę ona się rozpręży i luz skasuje

Awatar użytkownika
RomanK84
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: RomanK84 » wt paź 10, 2006 13:23

Jutro po pracy zobacze co dokladnie i jak poskutkuje to oczywiscie + i przy okazji kiedys :pub:

EDIT:
No i zrobione... plusik i podziękowania dla Ciebie DZIEJO :pub:

mpiasecz
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: mpiasecz » czw sty 18, 2007 09:55

Witam,

ja mam podobny problem ze swoim MK3 dlatego czy mógłbym prosić o dokładniejsze wyjaśnienie sprawy z tą tulejką. Nie za bardzo rozumiem gdzie ona się znajduje itp.

Pozdro,

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”