Witam, mam pytanie do posiadaczy oryginalnego alarmu. Dokładnie chodzi mi o przycisk taki jak na zapożyczonej z neta fotce:
Ponieważ potrzebuję zamontować w swoim aucie włącznik do dodatkowego ogrzewacza. I ten guziczek by mi się ładnie wkomponował na deskę i posiada kontrolkę która jest niezbędna do tego urządzenia.
Ale pytanie brzmi: jak działa ten guziczek? Na zasadzie zamknięcia obwodu i podświetlenia w tym momencie diody (po wciśnięciu chowa się i po ponownym naciśnięciu wyskakuje) czy po naciśnięciu po prostu daje sygnał do centralki do włączenia alarmu i nie chowa się? Jakim napięciem jest podświetlana dioda? Standardowo z instalacji 12V?
Nie ma nikt u mnie w pobliżu Golfa z alarmem i nie mogę sprawdzić samemu. Z góry dzięki
Prośba o opisanie działania włącznika alarmu.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
wyłącznik kontroli wnętrza - wyłączasz stacyjkę, naciskasz przycisk, opuszczasz samochód - zamykasz pilotem - nie działa kontrola wnętrza aż nie otworzysz i nie zamkniesz. Cel - np zostawiasz dziecko, psa itp.
Dioda - 12V
Dioda - 12V
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Do czego służy-wiem
Ale czy jego przyciśnięcie zamyka obwód aż do wyciśnięcia kiedy rozłączy (jak np ogrzewanie tylnej szyby lub włącznik awaryjnych) czy wysyła tylko impuls gdzieś do sterownika (jak np guziki w climatronic-u)?
Dzięki za pomoc
Ale czy jego przyciśnięcie zamyka obwód aż do wyciśnięcia kiedy rozłączy (jak np ogrzewanie tylnej szyby lub włącznik awaryjnych) czy wysyła tylko impuls gdzieś do sterownika (jak np guziki w climatronic-u)?
Dzięki za pomoc
Ehh, dzięki. Właśnie tego sę obawiałem. A macie pomysł na przycisk co zamknie obwód z kontrolką i jakimś dość neutralnym znaczkiem? Musi być w dość widocznym miejscu przy kierownicy.
Chcę, żeby był z VW Audi itp, żeby się wpasował ładnie. Szukam go do A4 B6.
Chcę, żeby był z VW Audi itp, żeby się wpasował ładnie. Szukam go do A4 B6.