Adalbert1702, Co Ty taki emocjonalny jesteś? Tak sie nie pieklij bo nie masz we wszystkim racji.
Po pierwsze przeczytaj aukcję, którą proponujesz. Zdjęcie jest tylko poglądowe i jak sobie przeczytasz komentarze tego użytkownika to jest u niego pewien schemat w negatywach - zdjęcia przedstawiają jedno, dostajesz drugie.
Adalbert1702 pisze:Skoro jesteś taki bystry to wymontój sobie TERAZ podporę wału i dokładnie się przyjżyj jak wygląda! Jak myślisz? Na podstawie czego zrobiłem ten rysunek?
Ja nic nie muszę demontować bo mam ją luzem. I jutro sprawdzę. Nie mówię, że mam na 100% pewność ale sprawdzę.
Sprawa jest podstawowa, że wywarzasz otwarte drzwi bez pewności, ze masz rację. Podajesz przykład wkładu, który jest na 100% niewłaściwy. Chciałem go kupić ale po rozmowie ze sprzedającym wiem, że ma zły wymiar co jest dzięki mnie jasno napisane w aukcji. Wcześniej tego wymiaru nie było dlatego do niego dzwoniłem w tej sprawie i osobiście mi to mierzył. Jak chcesz włożyć do podpory 85 mm wkład 92?
Dlaczego otwarte drzwi - bo już było pisane, że:
- pasuje podpora od BMW, o której ja pisałem i ja mam ją teraz założoną. Jest prawie identyczna a kosztuje 50 zł zamiast 200. I podejrzewam, że ten sprzedawca na alledrogo ją właśnie sprzedaje.
- jest kilka firm regenerujących te podpory
- są wkłady do regeneracji tedgum
i teraz znalazłem post o którym mówiłem:
Dzwoniłem przed zakupem do sprzedawcy, chciałem się upewnić czy to są na 100% podpory do golfa mk2 syncro, czy przypadkiem nie jakieś od innego auta. Oczywiście sprzedawca twierdził że na 100% pasują, sprzedał 100 sztuk i wszyscy zadowoleni. Pomyślałem że może ma jakieś tajne zagraniczne źródło czy coś i poważnie to mogą być podpory do syncro. No więc kupiłem 2 sztuki po 199zł każda no bo w ASO 400zł więc się opłaca. Jak widać doszły podpory zapewne od mercedesa, do tego firmy MAX-GEAR które kosztują 35zł sztuka. Zadzwoniłem do sprzedawcy, i mówię że chyba mi wysłał złe podpory bo one zupełnie nie pasują. Oczywiście sprzedawca nadal twierdzi że to są do syncro a nie do mercedesa. Poprosiłem w takim razie o numer katalogowy maxgeara, skoro są dedykowane do mk2 syncro i nie pasują to ja to sprawdzę i obsmaruję producenta że złe produkuje. Na razie nie dostałem odpowiedzi z numerem części. Zobaczymy jak się dalej sprawa potoczy.
Tak jak myślałem. Poprosiłem w wiadomości o numer części producenta, wysłałem też wszystkie zdjęcia jak na forum. W odpowiedzi dostałem:
" WITAM
JEŚLI PANU NIE PASUJE PROSZĘ O ZWROT TOWARU
POZDRAWIAM "
Nie mi nie pasuje tylko nie pasuje do syncro a na aukcji jest napisane że jest do syncro. Sprzedawca robi w .... kupujących sprzedając towar niezgodny z opisem 6 razy drożej niż rynkowa cena. Dobrze że prawo pozwala na zwrot. Wk.. mnie to i tak bo stracę teraz koszt przesyłki w stronę sprzedawcy a mógłbym za to zjeść dobrego kebaba
Tak więc:
Adalbert1702 pisze:Po co wprowadzasz w bład kolegów,którzy głowią się jaką podporę kupić,a przynajmniej wprowadzasz ich w niepewność....
Ja kupiłem sam osobiscie taką podporę za 40 zł w sklepie motoryzacyjnym MAX-GEAR od takiego mesia.
Więc kupujesz coś za 5 krotną wartość w sklepie i jeszcze nie pasuje.
Adalbert1702 pisze:Nie mogę ręczyć za jakość podpory za 200 zł ale na pewno jest ona wymiarowo taka jak w Country i Syncro!
Bo obrazek pasuje?
Ja temat podpory przerobiłem dość dokładnie z zaprzyjaźnonym sklepem, który trochę mi ich zamówił i te, które nie dawały nadziei poszły do zwrotu.
Nie czytasz poprzednich postów, które w tym temacie padły.
Adalbert1702 pisze:A po za tym trzeba wiedzieć ze wał zawieszony jest na dwóch podporach.... Cały czas jednak mówimy o podporze środkowej!
Na prawdę? Nie wiedziałem jak demontowałem wał...
Jakbyś zerknął na poprzednie posty to byś wiedział o numerze 1H0521349
Zgoogluj go sobie.
Kolejna sprawa to nie trzepiemy bo x postów jeden pod drugim.