W którym miejscu wchodzi linka otwierania pokrywy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam. Borykam się z problemem lania się wody na skrzynkę bezpieczników. Wyczytałem, że może to być przez uszczelkę od linki pokrywy. Niestety nie mogę jej namierzyć. Przeszukałem pół internetu i nawet w katalogach nie ma podanego miejsca.
- indigo1975
- Użytkownik
- Auto: vw golf 3 gtd/vw scirocco
Zdejmij plastik podszybia- w mk3 tam wlasnie wchodzi , podejrzewam ze w mk2 tez i wtedy faktycznie leci na bezpieczniki bo wejscie linki jest nad nią. Jak znajdziesz to obklej silikonem i ok
indigo1975
- Radzio0018
- Użytkownik
Jak zdejmiesz osłonę podszybia to po prawej stronie (stojąc przed samochodem) sterownika linka wchodzi do wewnątrz .... Od środka możesz też ją zlokalizować, zdejmujesz skrzynkę bezpieczników, głowa pod deskę i w lewym górnym rogu będziesz miał linkę ...
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Przecież w komorze silnika zobaczysz, którędy linka wchodzi do kabiny. Poza tym, w większości przypadków, to nie linka jest winna. Trzeba zdjąć błotnik. W okolicach otworu, którym woda spływa z podszybia jest łączenie blach - często tam jest rdza i powstaje niewielki otwór, którym woda dostaje się do środka kabiny. Potem płynie wewnątrz wzmocnienia wewnętrznego na podszybiu i tam, dokładnie nad skrzynką bezpieczników jest otwór w tym wzmocnieniu, którym woda kapie na skrzynkę. Ten otwór od rdzy potrafi być czasem niewielki.