Zatrzymująca sie pompa wspomagania
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, problem jest taki. Od dłuższego czasu podślizguje mi się czasem pasek przy skręcaniu. Był wymieniany jakiś czas temu, no i po wymianie bylo lepiej, ale problem powrócił. Dziś zaangażowałem kumpla żeby troche pokręcił kierownicą, no i okazało się że przy skręcie na moment zatrzymuje się pompa i pasek piszczy... Pompa nie buczy, nie charczy. Pasek ma luz na okolo centymetr ugięcia. Czy pompa jest do wymiany? Mam golfa ponad dwa lata i nigdy nie jezdzila bez plynu, ciagle utrzymuje sie poziom blizej maxa. Wiem że jest tam łożyko i ogólnie można to regenerować. Co do koła, to z założonym paskiem nie czułem jakichś luzów, ani góra dół, ani przód tył. Miał ktoś taki problem? Bo troche sie oczytałem juz o pompie w mk2 no i nikt takiego problemu nie przedstawial...
-
- VWGolf.pl Killer
naciąg pasek porządnie,jeśli niema możliwości naciągu wymień na nowy lub kup krótszy jeśli nie pomoże koło pasowe do wymiany
To sprawdź sobie zaworek przesuwny w maglownicy , nie składaj całej winy na pasek albo koła pasowe
Re: Zatrzymująca sie pompa wspomagania
Mógłbyś mi rozjaśnić w którym miejscu on jest? W weekend jade na kanał i będe działał. Google nie pomaga. No i podstawa, jak go sprawdzic? Magiel tez ma swój przebieg,to widac i czuc, chociaz nie cieknie.miś fazi pisze:To sprawdź sobie zaworek przesuwny w maglownicy , nie składaj całej winy na pasek albo koła pasowe
Jeśli zaworek to ta regulacja do kasowania luzu na maglu, to tak, podkrecałem ją i to faktycznie zwiększa opór przy kręceniu kierownicą. Ale dokręcałem ją pod kompromis, żeby nie bylo tego jakos bardzo czuc. Z kanału niewiele roboty zeby ja przestawic, tylko pozostaje kwestia luzow na maglu
Niestety , jest to bardziej skomplikowane . Zawór przesuwny jest dostępny po rozebraniu maglownicy , powoduje pompowanie oleju do prawego lub lewego tłoka w zależności w którą stronę obracasz kierownicą
Re: Zatrzymująca sie pompa wspomagania
Paski ponaciągane, narazie nie piszczy nic, pompa nie szumi, więc może będzie dobrze ale dzięki za pomoc, moze komuś się jeszcze przyda