VW Golf VII 2014 1.4TSI 51,900 zł Łódź
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
Dzień dobry,
Zastanawiam się nad zakupem auta z ogłoszenia dealera: https://www.otomoto.pl/oferta/volkswage ... yMyyx.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Dane auta:
- 1.4 TSI(122 konny)
- VIN: WVWZZZAUZEP587887
- 2014 rok
W sumie auto mi pasuje z wyposażenia, nie mam wielkich wymagań zależy mi na bezproblemowym poruszaniu się po mieście i poza nim. Potrzebuję kombi bo dzieci i działalność. Przebiegi roczne <12 tys. Obecnie jeżdżę a4 z 2000 roku AJM(115konny).
Co możecie powiedzieć? Warto brac takie auto? Wiem, że starsze 1.4TSI były narażone na wyciąganie łańcucha rozrządu etc. jak jest z tym? Będę je finansował częściowo leasingiem.
Zastanawiam się nad zakupem auta z ogłoszenia dealera: https://www.otomoto.pl/oferta/volkswage ... yMyyx.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Dane auta:
- 1.4 TSI(122 konny)
- VIN: WVWZZZAUZEP587887
- 2014 rok
W sumie auto mi pasuje z wyposażenia, nie mam wielkich wymagań zależy mi na bezproblemowym poruszaniu się po mieście i poza nim. Potrzebuję kombi bo dzieci i działalność. Przebiegi roczne <12 tys. Obecnie jeżdżę a4 z 2000 roku AJM(115konny).
Co możecie powiedzieć? Warto brac takie auto? Wiem, że starsze 1.4TSI były narażone na wyciąganie łańcucha rozrządu etc. jak jest z tym? Będę je finansował częściowo leasingiem.
Ostatnio zmieniony śr mar 22, 2017 11:45 przez XYSS, łącznie zmieniany 1 raz.
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Od MY2014 jest pasek rozrządu
Klima manualna też daje radę. W mk5 manualna to był Climatic i w zasadzie była to półautomatyczna klimatyzacja w przeciwieństwie do mk4 gdzie byl to typowy schładzacz który nie utrzymywał w kabinie zadanej temperatury. Jak jest w mk7 nie wiem ale sądzę że bedzie to również półautomat
Klima manualna też daje radę. W mk5 manualna to był Climatic i w zasadzie była to półautomatyczna klimatyzacja w przeciwieństwie do mk4 gdzie byl to typowy schładzacz który nie utrzymywał w kabinie zadanej temperatury. Jak jest w mk7 nie wiem ale sądzę że bedzie to również półautomat
Rozumiem, a co do samego auta.. bać się? Może się wydawać, że to dość słabo wyposażona wersja ale.. dla mnie ważniejsze jest żeby było to auto sprawne technicznie niż przebajerowane.
- doggie
- V.I.P.
auto pewnie było serwisowane w interwale long life czyli serwis z wymianą oleju co +/- 30 tys km, dowiedz się czy jest po wymianie, dowiedz się o stan i DOT opon bo jak są jeszcze fabryczne to raczej czeka cię inwestycja a opony tanie nie są, olej + filtry to kolejne pieniądze więc może się okazać że pakiet startowy łącznie z rejestracją może wynieść prawie 2000 tys zł
Co do wyposażenia to nie jest aż tak źle, parktronik przód i tył z wizualizacją, pełna elektryka, klima jest, komputer jest, alu itp..., światła dzienne to już standard, szkoda tylko że nie led ale to w pakiecie z xenonem było. Nie jest tak źle nie mniej ja pokusiłbym się o poszukanie takiego autko z mniejszym przebiegiem
Co do wyposażenia to nie jest aż tak źle, parktronik przód i tył z wizualizacją, pełna elektryka, klima jest, komputer jest, alu itp..., światła dzienne to już standard, szkoda tylko że nie led ale to w pakiecie z xenonem było. Nie jest tak źle nie mniej ja pokusiłbym się o poszukanie takiego autko z mniejszym przebiegiem
Odpowiedzi dealera poniżej:
Podoba mi się to auto, a nie mam za bardzo już siły żeby szukać czegoś jeszcze.. Jak kupowałęm to co jeżdżę to przelot był ponad 250k km:-)1. Tak, auto było serwisowane w trybie Long Life – zgodnie z zalecaniami producenta ( historia w załączniku)
2. Samochód posiada łańcuch rozrządu, ale w w nowszej wersji z poprawionym napinaczem rozrządu.
3. Samochód ma w tym momencie zamontowany zestaw prawie nowych opon zimowych ( 6 mm )
- doggie
- V.I.P.
Te zalecenia producenta to w tyłek mozna sobie wsadzić ale mniejsza z tym. Z tym niby poprawionym łańcuchem też tak kolorowo nie jest jak mówią. Szkoda że nie na pasku. Skoro sie podoba to kupuj.
6 mm to tak sobie na zimówki, prawie nowe, prawie robi różnicę letnie trza kupić
6 mm to tak sobie na zimówki, prawie nowe, prawie robi różnicę letnie trza kupić
W golfie VII w wersji kombi silnik jeszcze na łańcuchu. ciekawe to dość, chyba że sami nie do końca wiedzą...
- doggie
- V.I.P.
Re: VW Golf VII 2014 1.4TSI 51,900 zł Łódź
też mnie to zastanawiamarmi m pisze:W golfie VII w wersji kombi silnik jeszcze na łańcuchu. ciekawe to dość, chyba że sami nie do końca wiedzą...
Doszedłem z żoną do wniosku, że kupimy nowe auto. Będzie to albo VW Golf Variant albo Astra K sport tourer.
Ja tak właśnie zrobiłem. W salonach jest jeszcze trochę przedliftowych golfów z 10.000 rabatu (i dalej miejscem na negocjacje) zaś astry przeczyszczone i trzeba zamawiać z fabryki (3 miesiące). Ja znalazłem swojego golfa 100km od domu. Na szczęście variant bardziej mi się podoba i ma większy kufer. Natomiast w Oplu znacznie ciekawsza była oferta finansowania (na finansowaniu poległo renault oferując samochód tańszy o 10.000 od golfa efektywnie drożej niż VW).XYSS pisze:Doszedłem z żoną do wniosku, że kupimy nowe auto. Będzie to albo VW Golf Variant albo Astra K sport tourer.
Nowy ma wszystko nowe , powodzenia
- doggie
- V.I.P.
co nie znaczy że dobre i bezawaryjne a do tego za 3 lata 50% wartości, nie moja bajka ale każdy robi wg swego uznaniaBiałek pisze:
Nowy ma wszystko nowe , powodzenia
Czyli zamykamyXYSS pisze:Doszedłem z żoną do wniosku, że kupimy nowe auto. Będzie to albo VW Golf Variant albo Astra K sport tourer.