mechanik do v5
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
mechanik do v5
Jak w tytule potrzebuje specjalisty do silnika vr5 2.3 kasa nie gra roli tylko w łodzi.Co by nie błąkać się gubi zapłon a są nowe świece,kable i cewka. Jest ktoś....
Re: mechanik do v5
do tych silnikow nie ma specjalistow, nikt sie na nich nie zna, zawiez to komus kto ci da gwarancje, ze usterke usunie
mechanik do v5
Lu4Ke, kriss0977, Teoretycznie każdy kto ma jakieś pojęcie o vr6 da sobie radę, w końcu to ten sam silnik tylko bez jednego cylindra
mechanik do v5
Problem polega na tym że wchodzi błąd przepustnicy,była robiona adaptacja na vagu i przez dzień było oki ale niestety znowu się przydławia .... i do wymiany pójdzie cały wydech bo już jest rzeźbiony i przewężony.Będzie strumienica fi 60mm bez środkowego (chyba że będzie za głośny) i końcowy mugen.
- MaciekV5
- ...
- Auto: bmw
- Silnik: CUNA
- Kontakt:
mechanik do v5
kriss0977, Jaki błąd wyrzuca od przepustnicy? Podmieniałeś przepustnicę? Jak chcesz to mam dwie w zapasie bo kiedyś miałem podobny problem.
Z jakiegoś powodu w dwóch AGZtach z problemem przepustnicy okazywało się, że wiązka jest gdzieś walnięta. W moim było tak, że jak się rozgrzał to wyrzucał błąd i obroty świrowały. Wiązka wydawała się ok, sprawdzona miernikiem. W końcu dorobiłem własną wiązkę między ECU a przepustnicą i wszystkie problemy zniknęły
Z jakiegoś powodu w dwóch AGZtach z problemem przepustnicy okazywało się, że wiązka jest gdzieś walnięta. W moim było tak, że jak się rozgrzał to wyrzucał błąd i obroty świrowały. Wiązka wydawała się ok, sprawdzona miernikiem. W końcu dorobiłem własną wiązkę między ECU a przepustnicą i wszystkie problemy zniknęły
Re: mechanik do v5
kriss0977 pisze:Problem polega na tym że wchodzi błąd przepustnicy,była robiona adaptacja na vagu i przez dzień było oki ale niestety znowu się przydławia .... i do wymiany pójdzie cały wydech bo już jest rzeźbiony i przewężony.Będzie strumienica fi 60mm bez środkowego (chyba że będzie za głośny) i końcowy mugen.
Żadnej strumienicy, powoduje ona bardzo nieprzyjemny dla ucha dźwięk. Wiem bo u mnie też to ustrojstwo do przeglądu zamontowałem.