Jaki olej? - do silnika benzynowego !!
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: Volkswagen Golf
A czemu trzeba płukać, nie da rady bez tego? W takim starym silniku to trochę niepewność czy coś po takim zabiegu się nie zapcha.
Zapraszam na mój kanał Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCNuJ25 ... cWH_n8QIjQ
Z tymi plukankami itd to taka obluda jest ze szkoda o tym pisac. I jeszcze ludzie wierza jakie to zbawienne jest itd. Szkoda ze autem do kosciola nie wjada by ksiadz pobogoslawil to bedzie mozna potem na forum napisac ze od tego zabiegu auto sie nie psuje.
Ani taka plukanka nic nie wyczyscisz konkretnego ani nic nie naprawisz. Jesli jest syf na sitku smoka czy na dnie miski to zadne plukanki tu nie poradza. Tylko odkrecenie michy i czyszczenie.
Ani taka plukanka nic nie wyczyscisz konkretnego ani nic nie naprawisz. Jesli jest syf na sitku smoka czy na dnie miski to zadne plukanki tu nie poradza. Tylko odkrecenie michy i czyszczenie.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Re: Jaki olej? - do silnika benzynowego !!
Nie bardzo ma sens to co napisałeś poprzedni właściciel na pewno nie wie jaki jest olej w moim samochodziekewinpol pisze: jeśli poprzedni właściciel nie wie jaki jest teraz olej?
olej lej taki jaki przewidział producent a jest to najpewniej 5W40 502.00
-
- Gadatliwa bestia
Źle to ująłem, golfa mam kilka dni i nie wiem jaki jest obecnie olej wlany, a szykuje się jego wymiana.doggie pisze:Nie bardzo ma sens to co napisałeś poprzedni właściciel na pewno nie wie jaki jest olej w moim samochodziekewinpol pisze: jeśli poprzedni właściciel nie wie jaki jest teraz olej?
olej lej taki jaki przewidział producent a jest to najpewniej 5W40 502.00
Zapraszam na mój kanał Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCNuJ25 ... cWH_n8QIjQ
-
- Gadatliwa bestia
Jaki polecacie ten 5W40 syntetyk, jeśli tak to jakiej firmy?
Motul x-cess lub Liqui moly 4100kewinpol pisze:Jaki polecacie ten 5W40 syntetyk, jeśli tak to jakiej firmy?
-
- Nowicjusz
Witam
Jaki olej polecacie do golfa 4 1.4 16V ?
rocznik 98,przebieg pokazuje 148tyś. wiec raczej nieznany
Z góry dzięki
Jaki olej polecacie do golfa 4 1.4 16V ?
rocznik 98,przebieg pokazuje 148tyś. wiec raczej nieznany
Z góry dzięki
Siemanko mam pytanie. Golf MK4 1.6 SR 2000 olej lany był 5w30 jaki zalać teraz po kupnie auta nadal taki czy przejść już na 10w40 przebieg 233tys
Witam.
Golf IV, 1.6 16v, przebieg 169 tys. km. Od nowości aż do teraz zawsze zalewałem do niego pełen syntetyk, Mobil 1 0W40. Silnik od wymiany do wymiany nie bierze ani grama oleju, więc nie wiem czy jest sens go zmieniać. Co o tym myślicie?
Golf IV, 1.6 16v, przebieg 169 tys. km. Od nowości aż do teraz zawsze zalewałem do niego pełen syntetyk, Mobil 1 0W40. Silnik od wymiany do wymiany nie bierze ani grama oleju, więc nie wiem czy jest sens go zmieniać. Co o tym myślicie?
Dziwne pytanie. Skoro jest dobrze to jest sens podejmowac jakiekolwiek ryzyko by moze bylo gorzej?
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
- luckyboy
- Gadatliwa bestia
- Silnik: BCA
Mobil 10w40 zachowuje się jak 15w40, jeden z gorszych polsyntetykow. Jedynie ze to 0w40 to go zostaw
Jaki olej dla pacjenta polecacie:
Golf II 1.8 GTI 112KM, 87' przebieg "na desce 200k" Benzyna
Mial wczesniej lany przez poprzedniego wlasciciela olej Geniune 10w30, planuje zlac ten olej + wymienic filtr, celuje w Valvoline, nie moge sie zdecydowac czy 5w30 czy 10w30, jezdze raz spokojnie na dziadka, a innym razem potrafie depnac do 5-6k+ obrotow.
Dzieki z gory za pomoc
Golf II 1.8 GTI 112KM, 87' przebieg "na desce 200k" Benzyna
Mial wczesniej lany przez poprzedniego wlasciciela olej Geniune 10w30, planuje zlac ten olej + wymienic filtr, celuje w Valvoline, nie moge sie zdecydowac czy 5w30 czy 10w30, jezdze raz spokojnie na dziadka, a innym razem potrafie depnac do 5-6k+ obrotow.
Dzieki z gory za pomoc
Było: MK2 1,3 benzyna+gaz
Jest: MK2 1.8 GTI benzyna <3
Jest: MK2 1.8 GTI benzyna <3