Pomocy..Gaśnie przy dojeżdżaniu do skrzyżowania.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witajcie mam problem ze swoim golfem,a mianowicie gaśnie mi przy dojeżdżaniu do skrzyżowań,lub nawet zatrzymaniu się przed przejściem dla pieszych. Dodam że mam w nim silnik 1.3. Instalacja to STAG 300. Gaśnie mi i nierówno pracuje tylko na zimnym silniku. Co to może być?
Re: Pomocy..Gaśnie przy dojeżdżaniu do skrzyżowania.
Może zbyt wcześnie przełączasz na gaz i parownik nie wyrabia , a jeśli na benzynie i na gazie dzieje się to samo wtedy warto sprawdzić stan świec i przewodów zapłonowych .
Na gaźniku, czy na wtrysku, bo to także robi różnicę? Jak zachowuje sie silnik - szarpie, przerywa (to oznaka wypadania zapłonów, więc do sprawdzenia, wymiany świece, kable kopulka aparatu), falują obroty (nieszczelność układu dolotowego /zasysanie lewego powietrza/, padniety któryś z czujników odpowiedzialnych za dawkowanie paliwa).pitu96 pisze: mam w nim silnik 1.3.
specjalista z zakresu rekonstrukcji wypadków drogowych i odszkodowań powypadkowych
Jak gaśnie tylko na gazie to prawdopodobnie wtryskiwacze się kończą
Możliwe są dwie albo wtryskiwacze lpg są do wymiany albo reduktor lpg jest uszkodzony.
Istnieje jeszcze opcja optymistyczna że wystarczy dobra regulacja instalacji lpg u gazownika, który wiec co i jak robić. Sam niczego nie zrobisz.
Istnieje jeszcze opcja optymistyczna że wystarczy dobra regulacja instalacji lpg u gazownika, który wiec co i jak robić. Sam niczego nie zrobisz.
tak, w Golfie 2 wtryskiwacze od gazu.. ludzie litości. Niech autor do info czy ma gaźnikowca czy wtrysk i czy na benzin to samo się dzieje.
Re: Pomocy..Gaśnie przy dojeżdżaniu do skrzyżowania.
Sam w garazu wymienilem butle, regulowalem gaz z 3 razy, nie mam zielonego pojecia ani aparatury do tego, wszystko robilem na logike i chlodne przemyslenia. Wystarczy uzywac glowy, robic powoli nie na hura, miec wyczucie i sluch. Innego wyboru nie mialem, nikt w okolicy nie byl w stanie mi wyregulowac gazu gen.2, bo nie mieli sterownika, a na sluch nie potrafili. Samochod jezdzi i wszystko jest zaje..., jedyne co zepsulem, to nie pokazuje ile jest gazu (prawdopodobnie zle wmontowalem czujnik przy elektrozaworze, nie moglem sie od pol roku zebrac zeby to poprawic, 2 minuty roboty). Teraz samochodu i tak sie pozbywam, bo pojawil sie nowy, benzyna, nie bedzie gazuzilog pisze:Istnieje jeszcze opcja optymistyczna że wystarczy dobra regulacja instalacji lpg u gazownika, który wiec co i jak robić. Sam niczego nie zrobisz.
Wystarczy poszukac w internecie, to nie jest takie ciezke jak moze sie wydawac
Było: MK2 1,3 benzyna+gaz
Jest: MK2 1.8 GTI benzyna <3
Jest: MK2 1.8 GTI benzyna <3