Nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi... Ja twoją wcześniejszą wypowiedź zrozumiałem tak, że masz stary typ instalacji elektrycznej na starej skrzynce i chcesz do tego podłączyć vr6 z mk3/passata - nie ważne, na kostkach do nowej skrzynki. Siłą rzeczy 1 w 2 nie pasuje P&P i są 2 opcjeel Kozako pisze:z drugim już ciężko - wrzucenie wiązki zajęło mi 20 min i tak jak mi doradził TheBiSHoP jest praktycznie P&P - w przeciwieństwie do starej ma skrzynkę bezpieczników nowego typu, takie same wtyczki, wiązka pasi pod licznik i mfa z MKIII jakie planuje wrzucić, ma zasilanie pompy (w przeciwieństwie do tej starej, bo było 1.3 na gaźniku), etc. - biorąc pod uwagę powyższe i konstrukcję starej wiązki jak i skrzynki - byłoby moim zdaniem MASA przeróbek na starym typie wiązki - na pewno więcej niż czeka mnie przy nowym typie. Ja pytałem tylko o mocowanie samej skrzynki, bo swap wiązki na nowsza po lekturze tego tematu wydawał mi się oczywisty i wykonałem go bez najmniejszych problemów
- przekładka elektryki całego samochodu na nowy typ
- przeróbka wiązki silnika z passata b3/mk3 vr6 na stary typ, aby zapiąć P&P do istniejącej skrzynki w samochodzie.
Osobiście dla mnie taka przeróbka wiązki silnika to nie spiesząc się jakieś 4 godziny i wolałbym przerobić wiązkę silnika niż wypruwać całą instalację starego typu z samochodu i montować na jej miejsce nową.
Przynajmniej zawsze tak robię, a dociągnięcie 2 przewodów do pompy paliwa to pikuś