Kable do podłączenia manetki MFA do zegarów FIS
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Dzień dobry
Szukam 4 kable i wtyczki, które są potrzebne do podłączenia manetki MFA do zegarów FIS w VW GOLF 4 IV.
Jak widać koncówki są rożne.
Śląsk, Katowice
Wygląda to dokładnie tak jak na foto:
Kto wie gdzie znaleźć? Lub może sprzedać albo coś podpowiedzieć na ten temat?
PS: Piny się podłączają w taki sposób -
Pozdrawiam,
Andrii
Szukam 4 kable i wtyczki, które są potrzebne do podłączenia manetki MFA do zegarów FIS w VW GOLF 4 IV.
Jak widać koncówki są rożne.
Śląsk, Katowice
Wygląda to dokładnie tak jak na foto:
Kto wie gdzie znaleźć? Lub może sprzedać albo coś podpowiedzieć na ten temat?
PS: Piny się podłączają w taki sposób -
Pozdrawiam,
Andrii
- Zero_Gravity
- Użytkownik
Możesz samemu dorobić takie kable Jeżeli chodzi o koniec, który idzie do kostki licznika, to najprościej jest na szrocie wyciąć sobie wtyczkę z licznika i je sobie wypiąć z kawałkiem kabla, a druga stronę przylutować do tego. Przynajmniej mi tak łatwiej było niż się męczyć z dorobieniem tych końcówek. Zaś do wtyczki do manetki kupisz konektory mini iso. Bierzesz lutownice i jazda
Re: Kable do podłączenia manetki MFA do zegarów FIS
myśle na śrocie znajdę całość tylko nie za bardzo mam czas tylko dojechać do śrota, albo święta albo godziny otwarcia są krókie. Połażić z 1-2 godziny znaleźć co jest do VAG.
znalazłem takie kable naprawcze na allegro - http://allegro.pl/przewod-naprawczy-000 ... 02954.html" onclick="window.open(this.href);return false;
jak odetne z jednej strony nożem i przylutuję jakoś to zadziała ze strony zegarów? czy to nie odpowiedni kabel w ogole ?! Co do wtyczki to niby ta co trzeba czy nie?
znalazłem takie kable naprawcze na allegro - http://allegro.pl/przewod-naprawczy-000 ... 02954.html" onclick="window.open(this.href);return false;
jak odetne z jednej strony nożem i przylutuję jakoś to zadziała ze strony zegarów? czy to nie odpowiedni kabel w ogole ?! Co do wtyczki to niby ta co trzeba czy nie?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Zobacz czy we wtyczce licznika nie ma pinów...przeważnie są wolne w miejscach gdzie nie ma kabli. Wyciągasz pin z wtyczki, zaciskasz na kabelku i wkładasz całość do wtyczki...drugi koniec ciagniesz do manetki MFA...tam też spokojnie sobie poradzisz bez kupowania kabli.
dzięki za podpowiedź.Qto pisze:Zobacz czy we wtyczce licznika nie ma pinów...przeważnie są wolne w miejscach gdzie nie ma kabli. Wyciągasz pin z wtyczki, zaciskasz na kabelku i wkładasz całość do wtyczki...drugi koniec ciagniesz do manetki MFA...tam też spokojnie sobie poradzisz bez kupowania kabli.
Nie bardzo zrozumiałem tylko... mówisz że w tej zielonej(prawej) kostce za licznikiem są wolne miejsca? (1 zdjęcie tutaj). Wyciągam z tych kanałków pin, ale na jakim kabelku mam go zacisnąć? gdzie ten kabelek pobrać? wyciągać z całego "warkocza" jak na drugim zdjęciu tutaj?
jak chcesz to ja Ci wyśle takie kostki z kablami
USUNIĘTE PRZEZ ADMINISTRATORA
Wtyczkę do manetki mam ,pisz na p.w.mieszkam w D.G.codziennie jestem w Katowicach,no może oprócz niedzieli.
sorry, mówisz o tym ? N90684405amatorek pisze:Wtyczkę do manetki mam ,pisz na p.w.mieszkam w D.G.codziennie jestem w Katowicach,no może oprócz niedzieli.
potrzebowałbym 4 szt
To nie ta wtyczka, ale akurat potrzebne 4 konektory są.
W golfie wtyczka już jest, wystarczy wpiąć w nią konektory.
W golfie wtyczka już jest, wystarczy wpiąć w nią konektory.
=) dokladnie. Slyszalem tylko że problem jest z ich wypinaniem. Nawet jest specjalne narzędzie do ich wypinania.
Agrafką da się wypiąć?
Agrafką da się wypiąć?
Agrafka, grubsza igła, śrubokręt precyzyjny.
Jak nie dasz rady, to rozetnij wtyczkę i wyjmiesz.
Jak nie dasz rady, to rozetnij wtyczkę i wyjmiesz.
dziekuję wszystkim za pomóc. Dałem rady wyciągnąć 3 kabelki zajęło mi to około 40 minut i kilka zmasakrowanych palcy