Dzięki za info. Już się bałem ze coś jest nie tak...Dziwne tylko ze dopiero teraz ta śruba się odkręciła a przez poprzednie lata nic się nie działo.
Co do zlotów to jak to bywa na początku sezonu byłem na otwarciu sezonu w Toruniu. W następnym tygodniu pojechałem do Sępólna Krajeńskiego i w miniony weekend odwiedziłem Kwidzyń - gdzie załapałem się na puchar za najciekawszy samochód!
W ten weekend wybieram się do Wąbrzeźna na zlot klasycznych VW i w niedzielę na wystawę pojazdów zabytkowych do Brodnicy. W Kwidzyniu dostałem zaproszenie na złot Garbusów i ogórków jako gość specjalny! Chciałem wybrać się na tor Żerań do W-wy 3-go czerwca ale nie wiem czy mi się uda ....
Byłem w Oławie w ubiegłym roku. Było ponad tysiąc pojazdów! Fajnie ze można sobie obejrzeć piękne samochody z epoki ale giniesz w tłumie! Po za tym nie było żadnego Country a i dwójek jak na lekarstwo. Nie było z kim nawet pogadać na temat.... Chyba w tym roku Oławę sobie odpuszczę!
Zauważyłem pewną sprawę dotyczącą zlotów i pokazów. Jeśli organizatorem jest "miasto" to spotkanie jest zupełnie darmowe ale są fundusze na nagrody i wyżerkę. Natomiast jeśli organizują to kluby i stowarzyszenia, mimo sponsorów koszt wjazdu to wydatek w granicach stówki a czasami więcej i wcale nie ma gwarancji ze będzie fajnie-szczególnie gdy na złocie VAG pojawiają się nie tylko VW ale i Skody czy Seaty....
Mam jeszcze jedno pytanie techniczne. Na załączonym zdjęciu pokazany jest....chyba zaworek zwrotny podciśnienia. Do czego on służy? Czy może być powodem słabych hamulców? Pedał jeszcze nie wpada ale zauważyłem że na wysokich obrotach pedał nie muszę wciskać głęboko a na niskich obrotach silnika wpada 2/3 .....Już odpowietrzałem układ! Czy taki zaworek jest konieczny? Ja nie mam czegoś takiego i szukam przyczyny - może to jest powodem?