Opony i felgi do Golfa MK 4
Witam
Chciałbym kupić alufelgi i opony do mojego MK4 i tutaj pytanie. Alufelgi "16" wiem, że osadzenie śrub to 5x100 natomiast jaki będzie ET, otwór centralny i szerokość?
Dziękuje
Chciałbym kupić alufelgi i opony do mojego MK4 i tutaj pytanie. Alufelgi "16" wiem, że osadzenie śrub to 5x100 natomiast jaki będzie ET, otwór centralny i szerokość?
Dziękuje
-
- Nowicjusz
Czy ktoś śmiga na 15"?? Mam możliwość zakupu alusów w tym rozmiarze i chciałbym wiedzieć jak to się przedkłada na komfort jazdy/prowadzenia/spalanie?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
15" względem czego?
Różnicy jednego cala przy seryjnym rozmiarze opony nie zauważysz...może minimalnie w najsłabszych silnikach.
Różnicy jednego cala przy seryjnym rozmiarze opony nie zauważysz...może minimalnie w najsłabszych silnikach.
-
- Nowicjusz
Re: Opony i felgi do Golfa MK 4
Aktualnie śmigam na 14" i szukam czegoś co nie zamieni mojego 1.6RS w ruski czołg. Rozstaw i średnica nie są mi obce, ale w zakresie alu czy w ogóle felg jestem totalnym laikiem.Qto pisze:15" względem czego?
Dlatego chciałbym wiedzieć na co zwracać uwagę przy zakupie?
Znalazłem kilka ogłoszeń i chciałbym zasięgnąć waszej opinii. Warto, nie warto? Nie nastawiam się na lans, bo mnie to nie kręci, mojej żony też
https://www.olx.pl/oferta/oryginalne-al ... cVZA.html#
https://www.olx.pl/oferta/alufelgi-bbs- ... bc3be3b12b
-
- Nowicjusz
W sumie skłaniałbym się ku tym BBSom. Czy lepiej odpuścić? Jakie do tego opony dobrać? Najwięcej jeżdżę po mieście, chociaż ekspresówki i autostrady też nie są mi obce
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Na 15" opona 195/65...na 16" opona 205/55
Felga ok...jak się podoba to bierz
Felga ok...jak się podoba to bierz
WerterMKIV, zacznij od czytania
„Nie umiera ten, kto trwa w sercach i pamięci naszej”
-
- Nowicjusz
Czytam i czytam, ale 99 stron w tym temacie brzmi "zachęcająco"Stalu pisze:WerterMKIV, zacznij od czytania
-
- Nowicjusz
Witam.
Czy do seryjnego zawieszenia w golf 4 hb wejdą bez obcierania na przodzie koła: et 38 8,5j 18" Na felgach naciągnięte opony 205/40/18 ?
Czy do seryjnego zawieszenia w golf 4 hb wejdą bez obcierania na przodzie koła: et 38 8,5j 18" Na felgach naciągnięte opony 205/40/18 ?
Golf... golf never changes...
Chciałem zostac barmanem... ale alkohol się pije a nie trzyma za plecami...
Chciałem zostac barmanem... ale alkohol się pije a nie trzyma za plecami...
-
- Forum Master
Będzie koza i będą dużo wystawać napewno.u-man pisze:Witam.
miałem ET30 przy 8,5J w 4motion i przód bez gwintu wystawały z 2cm poza obrys auta.
Było: MK4 1.8 BIG TURBO 370KM i 470Nm
Jest: Passat B5.5 R32 TURBO 740KM i 790Nm
Jest: Passat B5.5 R32 TURBO 740KM i 790Nm
Mam golfika z silnikiem 1.6 16v myślałem nad 17". Ale chciałbym zasięgnąć waszej opinii i doświadczenia bo zastanawiam sue czy to auto z takimi felgami bedzie jechało czy tylko sie toczyło i żarło paliwo?
Moze lepiej celować w 16.
Moze lepiej celować w 16.
- dżodżo1986
- Mały gagatek
xaro, a może lepiej pójść w drugą stronę i założyć mniejsze jakieś 14" lub 13" to będzie paliło mniej niż katalogowo i będzie szybciej jechało... nie patrz na te spalanie bo to nie ma sensu, chcesz większe koło to zakładaj jakie Ci się podoba, a różnicy w "toczeniu" praktycznie nie poczujesz.