Witam wszystkich czy ktoś mi podpowie czemu ja mam tak a inni tak
Tzn.. Mam golfa 2 Tdi 80km i sprawa dotyczy grzania świec Teściu ma taki sam silnik koledzy dwaj również i jak zimny ok świecę grzeją ale jak już ciepły to w moim świece grzeją muszę czekać a reszta w/w opisanych autach jak ciepły to nie świecą lub zapalą i szybko zgasną jaka przyczyna co mam nie tak?
co mogę zmienić wymienić ???
Świece żarowe Grzanie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Świece żarowe Grzanie
W golfie 2 nigdy fabrycznie nie montowali silnika tdi ,to jest silnik TD o oznaczeniu SB z pośrednim wtryskiem i chłodnicą powietrza ,czyli interculerem ,co nie czyni z niego tdi ,jak niektórzy myślą wiec świece grzeją tak jak we wszystkich silnikach z pośrednim wtryskiem ,czyli zawsze do temp.ok.70 stopni
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
-
- Nowicjusz
Świece żarowe Grzanie
Racja sorki za błędy TD Oznaczenie SB no to wytłumacz mi czemu u tescia jak i kumpla jak ciepły to pali na rys i kontrolka zaświeci się może na 2 sek i gaśnie a u mnie muszę czekać kilkanaście czy li tak jak zawsze