Golf IV 1.8i 125km Ozorków 1998 rok 7000 zł
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
Witam, proszę o opinie na temat auta z linku poniżej.
https://www.otomoto.pl/oferta/volkswage ... yKQCB.html
Czy warto kupić, czy cena jest dobra?
Czy ten silnik jest ok?
Prosze o opinie zdjęć, może widzicie coś podejrzanego.
https://www.otomoto.pl/oferta/volkswage ... yKQCB.html
Czy warto kupić, czy cena jest dobra?
Czy ten silnik jest ok?
Prosze o opinie zdjęć, może widzicie coś podejrzanego.
Wygląda ok, dziwne że nie pokazuje prawej strony, ogólnie zdjęcia takie średnie, słabo pokazują stan auta. Ten przód dla mnie fatalny, ciekawe czy to jakaś zajawka tuningowa czy efekt szybkiego i taniego składania auta po dzwonie, mówie tu o grillu. Trzeba sprawdzić czy np. działa podgrzewanie foteli, w jakim stanie ogólnie auto, opony, czy nie ma wycieków jak to pracuje, co z lpg. Auto ma prawie 20 lat i kosztuje 7k więc cudów nie ma co wymagać, jak te ogniska korozji nie sa jakieś tragiczne i auto nie było całe malowane a ogólnie mechanicznie w porządku to można brać.
A ja sobie pozwolę podpiąć się pod temat - ile faktycznie może taki golf paliwa brać? Też czegoś szukam, na pierwsze auto, zależy mi na dobrej ekonomii.
Re: Golf IV 1.8i 125km Ozorków 1998 rok 7000 zł
Spalanie będzie spore, w mieście z 12-13l/100 łyknie, na trasie ok 8,5/100
ale podobnie wyjdzie 1,6 a jednak 1,8 pojedzie lepiej lub jak już brać 1,8T - tylko tutaj turbina i sprzęgło z dwumasą.
ale..te jednostki świetnie znoszą lpg więc jest opcja instalacji i wtedy będzie oszczędniej, no ale sama kwestia instalacji.
ale podobnie wyjdzie 1,6 a jednak 1,8 pojedzie lepiej lub jak już brać 1,8T - tylko tutaj turbina i sprzęgło z dwumasą.
ale..te jednostki świetnie znoszą lpg więc jest opcja instalacji i wtedy będzie oszczędniej, no ale sama kwestia instalacji.
-
- VW Baron
- Kontakt:
Re: Golf IV 1.8i 125km Ozorków 1998 rok 7000 zł
Większe ale przy kosztach benzyna-gaz myślę i tak na duży plus zależy też jak chcesz auto użytkować, w zimę dojazdy krótkie do pracy np może się okazać że mało co pojedziesz na gazie...grosiek pisze:Przy instalacji lpg większe spalanie jest?