Po wymianie sprzęgła pedał wpada w podłogę
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- BlackDog
- Użytkownik
- Kontakt:
Pacjent golf IV 2.0, hydrauliczne sprzęgło.
Witajcie, jestem po wymianie sprzęgła docisku i łożyska. Po złożeniu miałem nadzieję że w końcu ruszy okazało się że nie. Pedał wpada w podłogę. Po wymianie trzeba odpowietrzać?
Wymieniłem sprzęgło bo wcześniej ledwo ledwo łapało.
Witajcie, jestem po wymianie sprzęgła docisku i łożyska. Po złożeniu miałem nadzieję że w końcu ruszy okazało się że nie. Pedał wpada w podłogę. Po wymianie trzeba odpowietrzać?
Wymieniłem sprzęgło bo wcześniej ledwo ledwo łapało.
Mój graciejo >>> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=473826" onclick="window.open(this.href);return false;
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Jak nie rozpinałeś,to nie trzeba odpowietrzać.
Możesz spróbować odpowietrzyć.
Skrzynia 5G na linki?
Możesz spróbować odpowietrzyć.
Skrzynia 5G na linki?
- BlackDog
- Użytkownik
- Kontakt:
Tak Michał, skrzynia 5 na linkach. Nie wyciągnąłem wysprzeglika tylko odkrecilem go od skrzyni i na bok. Pedał sprzęgła zabezpieczylem bo juz raz mi sie przez przypadek wcisnelo bo zapomnialem
Sory za ortografie, pisze w telefonu.
Sory za ortografie, pisze w telefonu.
Mój graciejo >>> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=473826" onclick="window.open(this.href);return false;
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Generalnie,lubia się sypać pompy sprzęgłowe w mk4/A3 i pokrewnych.
Spróbuj odpowietrzyć poprzez zalanie zbiorniczka na full,poluzowanie odpowietrznika (dosyć sporo trzeba odkręcić) i pchnięcie ciśnienia w zbiorniczek. Jak nie pójdzie,tzn. nie da się pchnąć płynu,to może być uszkodzona pompa
Ostatnio w swojej A3 zmieniałem pompę po raz drugi. Najpierw siadła ori VW,później założyłem nówkę Sachs i też siadła po pół roku.
Ja mam przerobiony stary korek zbiorniczka z mk2 z dorobionym wężykiem. Dmucham 1,5-2 bary i moment jest odpowietrzone
Spróbuj odpowietrzyć poprzez zalanie zbiorniczka na full,poluzowanie odpowietrznika (dosyć sporo trzeba odkręcić) i pchnięcie ciśnienia w zbiorniczek. Jak nie pójdzie,tzn. nie da się pchnąć płynu,to może być uszkodzona pompa
Ostatnio w swojej A3 zmieniałem pompę po raz drugi. Najpierw siadła ori VW,później założyłem nówkę Sachs i też siadła po pół roku.
Ja mam przerobiony stary korek zbiorniczka z mk2 z dorobionym wężykiem. Dmucham 1,5-2 bary i moment jest odpowietrzone
- BlackDog
- Użytkownik
- Kontakt:
Michał_1977, odpowietrzyłem go w inny sposób. Wciskałem sprzęgło ręcznie ręką, druga osoba odkręcała odpowietrznik i jakoś poszło
Tylko bardzo lekko się wciska, nie wiem czy tak powinno być. Wszystkie biegi wchodzą, nie ślizga się sprzęgło.
Tylko bardzo lekko się wciska, nie wiem czy tak powinno być. Wszystkie biegi wchodzą, nie ślizga się sprzęgło.
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Przy nowym sprzęgle,tak jest. Nie czujesz,że masz sprzęgłoBlackDog pisze:Tylko bardzo lekko się wciska
- BlackDog
- Użytkownik
- Kontakt:
Michał_1977 możesz zamknąć temata, już wszystko git
Punkcik dla Ciebie.
Punkcik dla Ciebie.