golf 4 1,9 tdi 130 km 2002 zwarcie, nie odpala
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Dziś podczas podróży "coś" strzeliło i wywołało jakby zwarcie, Radio się zresetowało, pojawiły mi się kontrolki asr abs i poduszki powietrznej, gdy zgasiłem auto i ponownie chciałem uruchomić, niestety nie udało się odpalić auta. Raz świecą się kontrolki abs i poduszki raz nie. Po podłączeniu kabli rozruchowych auto zapaliło i po przejechaniu 8 km straciło moc, i zasilenie znowu padło, gdy chciałem ponownie odpalić auto ten sam problem. Pół roku temu wymieniłem alternator.
Pomożecie znaleźć mi problem gdzie szukać ?
golf 4 1,9 tdi 130 km 2002
Pomożecie znaleźć mi problem gdzie szukać ?
golf 4 1,9 tdi 130 km 2002
niech Ci spec sprawdzi czy alternator jest sprawny.. ewentualnie się pasek zerwał
dodam tylko, że brak jakiej kolwiek kontrolki akumulatora. Ktoś inne pomysły ?
to, że nie ma kontrolki kontrolki akumulatora to nic nie znaczy ja w Golfie II jak odpalę wszystko to na wolnych obrotach mam 12.5V kontrolka się nie świeci a jest sprawna, miernik w rękę i trzeba sprawdzić ładowanie. a ABS itp zaczyna się świecić bo sterownik wykrywając padający aku odłącza wszystkie systemy które są nie potrzebne aby prądu starczyło jak najdłużej dla wtrysków i podstaw byś mógł do warsztatu dojechać.
Dziś podłączyłem prostownik podładowałem trochę i odpalił po 2 minutach zgasł. Pomocne ?
zmierz multimetrem to ładowanie i po tych zabawach dolicz sobie ze 200zł na nowy aku bo ten pewnie wykończyłeś
Re: golf 4 1,9 tdi 130 km 2002 zwarcie, nie odpala
Po zgaśnięciu kręci czy zero reakcji? Jeśli kręci a nie odpala obejrzyj punkty masy
Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
jeśli nie zapala się po włączeniu zapłonu... to ładowania też nie maoskar0755 pisze:brak jakiej kolwiek kontrolki akumulatora
kręci ale bardzo słabo, zachowuje się "jakby chciał a nie mógł" .
dziś po przekręceniu zapłony zaświeciła mi się rezerwa chodź mam pół baku
dziś po przekręceniu zapłony zaświeciła mi się rezerwa chodź mam pół baku