Stary FullFIS na nowy FullFis - zamiana.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- grzechotek
- Ma gadane
- Auto: Golf MK6
- Silnik: BSE
Ale co z IMMO ? 919 ma immo2 a 920 immo3, jak wygląda adaptacja ?
- PiotrekG87
- Mały gagatek
- Auto: VW Bora
- Silnik: AKL
1Jx 920 xxy
Immo 2
y = 0, 1, 2, 5
Immo 3
y = 6
Adaptacja w Twoim przypadku wygląda tak samo.
Immo 2
y = 0, 1, 2, 5
Immo 3
y = 6
Adaptacja w Twoim przypadku wygląda tak samo.
Re: Stary FullFIS na nowy FullFis - zamiana.
Immo się zakoduje vag comem tylko potrzebny ci pin z nowego licznika , ale o tym jest porada na forumgrzechotek pisze:Ale co z IMMO ? 919 ma immo2 a 920 immo3, jak wygląda adaptacja ?
https://www.youtube.com/watch?v=Wj3K04eMV7w" onclick="window.open(this.href);return false;
Przy liczniku immo3 będzie ci się palić kontrolka od poduszek (bo sterownik poduszek nie skomunikuje się z licznikiem poprzez can ) ale zyskujesz RKM (zasięg) i powitanie
przy immo2 jest taki zegar 1j0 920 842C który ma kontrolkę poduszek która działa analogowo nie powodując konfliktu niestety bez dodatkowych bajerów
- PiotrekG87
- Mały gagatek
- Auto: VW Bora
- Silnik: AKL
Jedynym licznikiem, ktory nie będzie powodował problemów jest 840. W 842 będzie problem z czujnikiem poziomu oleju, którego prawdopodobnie nie masz. Ni wiem jak to wygląda w 841. W 846 i prawdopodobnie 845 możesz ten czujnik wyłączyć kodowaniem. Możesz kupić 842 i wgrać do niego eeprom od 840.
W 845 i 846 będzie problem z poduszkami.
- Zero_Gravity
- Użytkownik
Zawsze można go rozwiązać poprzez wymianę sterownika Airbag na CAN i odpowiednie do tego sensory (czujniki uderzenia). Najlepiej zakupić komplet.PiotrekG87 pisze:Jedynym licznikiem, ktory nie będzie powodował problemów jest 840. W 842 będzie problem z czujnikiem poziomu oleju, którego prawdopodobnie nie masz. Ni wiem jak to wygląda w 841. W 846 i prawdopodobnie 845 możesz ten czujnik wyłączyć kodowaniem. Możesz kupić 842 i wgrać do niego eeprom od 840.
W wersji z starym wsadem jest ok niestety w przypadku licznika z nowym wsadem nie działa podobnie jak sygnalizacja otwartych drzwi kierowcy.Qto pisze:Na immo3 może nie działać sygnalizacja zapalonych świateł
- Zero_Gravity
- Użytkownik
Masz na myśli te liczniki passatowskie (847 wzwyż) przerobione pod golfa/bore?Peran pisze:W wersji z starym wsadem jest ok niestety w przypadku licznika z nowym wsadem nie działa podobnie jak sygnalizacja otwartych drzwi kierowcy.Qto pisze:Na immo3 może nie działać sygnalizacja zapalonych świateł
Tak. Ale to zależy od posiadanego modułu komfortu wydaj mi się ze działają tylko z komfortem po can.Zero_Gravity pisze:Masz na myśli te liczniki passatowskie (847 wzwyż) przerobione pod golfa/bore?Peran pisze:W wersji z starym wsadem jest ok niestety w przypadku licznika z nowym wsadem nie działa podobnie jak sygnalizacja otwartych drzwi kierowcy.Qto pisze:Na immo3 może nie działać sygnalizacja zapalonych świateł
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Chodzi o nową strukturę wsadu...aby sygnał otwarcia drzwi (kierowcy) był widziany potrzebny jest komfort 1C
Mam 1J0 959 799 N i w przypadku licznika z nowym wsadem z passata 5.5 nie miałem małego samochodzika i sygnalizacji włączonych swiateł.Qto pisze:Chodzi o nową strukturę wsadu...aby sygnał otwarcia drzwi (kierowcy) był widziany potrzebny jest komfort 1C
A w 1J0 920 846 to wszystko działa.
co do immo2 zgadza się w przypadku 1/2 fis jest wsad 1j0 920 820B full 1j0 920 840C bez czujnika olejuPiotrekG87 pisze:Jedynym licznikiem, ktory nie będzie powodował problemów jest 840. W 842 będzie problem z czujnikiem poziomu oleju, którego prawdopodobnie nie masz. Ni wiem jak to wygląda w 841. W 846 i prawdopodobnie 845 możesz ten czujnik wyłączyć kodowaniem. Możesz kupić 842 i wgrać do niego eeprom od 840.
ale w immo 3 da się kodowaniem wyłączyć ten czujnik
passat ma inaczej rozwiązane info o otwartych drzwiach , a jak nie widzi otwarcia to nie będzie sygnału włączonych światełMam 1J0 959 799 N i w przypadku licznika z nowym wsadem z passata 5.5 nie miałem małego samochodzika i sygnalizacji włączonych swiateł.
A w 1J0 920 846 to wszystko działa.
Mam licznik o numerze 846. Jak zmienię na 845 (mam opcję kupna z fajnym, białym podświetleniem), to będę mógł w nim aktywować zasięg na paliwie, powitanie itp.?
-
- Forum Master
- Auto: Bora
- Silnik: ARL
Nie.rafalheba pisze:Jak zmienię na 845 (mam opcję kupna z fajnym, białym podświetleniem), to będę mógł w nim aktywować zasięg na paliwie, powitanie itp.?