Witam
Otóż nagle straciłem ładowanie w moim Golfie 4 1.4 16v,
Klemy odpięte, pasek zrzucony, śruby odkręcone, alternator się rusza i teraz pytanie.
Idzie go jakoś wyjąć bez ściągania kolejnych elementów?
Niestety ale nie mogę go wyjąć bo zawadza o inne części.
Pozdrawiam
Wymiana alternatora Golf 4 1.4 16v
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Masz klimę? Bo tam nie ma za wiele rzeczy co by mogły przeszkadzać? Czy po prostu nie możesz go wyciągnąć z tej "łapy" do której jest przykręcony?
Witam
Tam mam klimę. W wyciągnięciu przeszkadza wentylator, chłodnica i pompa wspomagania
Silnik AXP
Dziękuje za zainteresowanie i pozdrawiam
Tam mam klimę. W wyciągnięciu przeszkadza wentylator, chłodnica i pompa wspomagania
Silnik AXP
Dziękuje za zainteresowanie i pozdrawiam
Wykręcić obudowę wiatraków i wiatraki- wyjdą do góry. Odkręcić pompę wspomy i odsunąć, wyjąć alternator.
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: Volkswagen Golf
Re: Wymiana alternatora Golf 4 1.4 16v
Dla potomnych, którzy chcą we własnym zakresie regenerować alternator, ściągamy pasek osprzętu, pompę wspomagania, odkręcamy alternator następnie gleba i działamy od spodu osłona silnika kostka kompresora klimatyzacji,i z powrotem od góry, zostają tylko dwie śruby kompresora odkręcamy i wszystko ładnie wypada nam na dół,nie potrzebny kanał tylko trochę chęci i czasu